reklam
reklam

Köprüde Buluşmalar’da Kısa Film Atölyesi 12-21 Ekim 2018 Tarihleri Arasında Gerçekleşecek

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2018, Pazartesi - 10:00   Okunma Sayısı: 142269

İstanbul Film Festivali kapsamında İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA)’nın destekleriyle 2017 yılında Köprüde Buluşmalar  tarafından başlatılan ve kısa filmlerin sinema sektöründeki önemine dikkat çekmeyi ve uluslararası seviyede yapımların artmasına katkıda bulunmayı amaçlayan Kısa Film Atölyesi bu yıl da devam edecek. İlk ve ikinci kısa filmini yapacak yeni nesil genç sinemacılara yönelik düzenlenen Kısa Film Atölyeleri serisinin üçüncüsü 12-21 Ekim tarihlerinde yapılacak.

Kısa Film Atölyesi 12-21 Ekim tarihlerinde Salt Galata’da düzenlenecek 

İlk ve ikinci kısa filmini yapacak yeni nesil genç sinemacılara yönelik olarak bu yıl üçüncü kez Salt Galata iş birliği ile 12-21 Ekim tarihlerinde düzenlenecek. Kısa filmcilerin yapacakları başvurular arasından seçilecek 5 kısa film projesinin yazar, yönetmen ve yapımcıları, projelerini sinema sektörünün deneyimli yönetmen, yazar ve yapımcıları ile grup çalışması yaparak geliştirecekler. Kısa filmciler ayrıca; görüntü yönetmeni, sanat yönetmeni, yönetmen asistanı ve yapım amiri ile yapılacak derslerde yapım sürecine hazırlanacaklar.

Atölyenin sonunda ekipler yapımcı–yönetmen çalışması disiplinini geliştirmiş ve eğitmenler ile birlikte projelerinin profesyonel sunum dosyasını hazırlamış olacaklar.

Atölye için son başvuru tarihi 10 Eylül Pazartesi

Atölye için son başvuru tarihi 10 Eylül Pazartesi olarak belirlendi. Yönetmen ve yapımcıdan oluşan ekipler için katılım ücreti 1000 TL olan atölyede 1 projeye burs olanağı sağlanacak. 

Köprüde Buluşmalar Kısa Film Atölyesine Başvurma Koşulları 

Bu arada Köprüde Buluşmalar Kısa Film Atölyesine başvurma koşulları da duyruldu. Söz konusu başvuru koşulları ise şu şekilde belirlendi. 

•    Atölyeye senaryo geliştirme aşamasındaki kısa metraj kurmaca veya belgesel projeleri başvurabilir.

•    Atölye seçkisinde çeşitlilik olması hedeflenir. Bu nedenle atölye çağrısı belgesel, tür sineması (korku, fantastik vs.), çocuk ve komedi filmleri gibi farklı konu ve türlerde projeleri de hedefler.

•    Başvurular 10 Eylül 2018 tarihine kadar projenin yönetmen ve yapımcısı tarafından yapılmalıdır. Projenin bir yapımcısı olması gerekmektedir.

•    Atölyeye yapılan başvurular arasından Türkiye’den (senaryo yazımından çekim aşamasına kadar) kısa metraj kurmaca ve belgesel film projeleri seçilir.

•    Başvuruların 10 Eylül 2018 tarihine kadar online olarak https://vp.eventival.eu/iff/2018 adresine yapılması gerekmektedir.

Başvurular için gerekli belgeler, ayrıntılı bilgi ve başvuru için: http://film.iksv.org/tr/atolyeler-ve-fon/kisa-film-atolyesi linkini tıklamanız yeterli . Değerli kısa filmci kardeşlerimize ve kısa filmci okurlarımıza başarılar dileriz.      


 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: BAŞAK ERTEKİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam