reklam
reklam

Karasu’ya bir gezi

Eklenme Tarihi: 15 Temmuz 2018, Pazar - 21:00   Okunma Sayısı: 190246

Karasu, Batı Karadeniz bölgesinin bitiminde, Marmara bölgesinin başlama noktasındadır. Sakarya iline bağlı bir ilçedir. Doğusunda Kocaali ilçesi, güneyinde Hendek ilçesi, güneybatısında Ferizli ilçesi batısında Kaynarca ilçesi, Kaynarca ilçesi ve kuzeyinde de Karadeniz ile çevrilidir. Şehir merkezine uzaklığı 55 km’dir.

 

Hafta sonlarında özel aracınızla gidip dönebilirsiniz

Karasu’ya ait bir tanıtım broşüründen istifade ederek Belediye Başkanı’nın kısaca sözlerine yer vermek istiyorum:

Eski adı İncilli olan ve kökleri Frigya dönemine dayanan Karasu, sahip olduğu doğal zenginlikleri, kültürü ve ekonomik büyüme potansiyeliyle yalnızca Sakarya’nın değil Türkiye’nin de önemli merkezlerinden biri olma yolunda ilerliyor. Karasu denilince ilk akla gelen deniz turizmi olsa da ilçe birçok zenginliğe sahip…

 

Haydarpaşa’nın işlevini yapacak

 

Son yıllarda artan sanayi yatırımları hızlı bir gelişimi ve değişimi de beraberinde getiriyor. İlçedeki Organize Sanayi Bölgesi, yapımı devam eden Karasu Liman ve Demiryolu Projesi, Kuzey Marmara Otoyolu güzergâhında ticaret yollarının kesişim noktasında yer alan konumu ile Karasu, yalnızca Sakarya’nın değil Türkiye’nin önemli merkezlerinden biri olma yönünde ilerliyor.

 

Doğa güzellikleri ve tarım alanları

İstanbul’a komşu, Karadeniz’in yeni dış ticaret kapısı… Türkiye ve dünyada ender rastlanan 20 km. uzunluğunda geniş bir kumsala ve Türkiye’nin ikinci subasar ormanına (Acarlar Longozu) sahiptir...  Çok sayıdaki dereleri, gölleri, ormanlık alanları, çeşitli kuş, bitki ve balık türleri, zengin su kaynakları vardır.

Tarım arazilerinin üçte ikisini fındık bahçeleri oluşturur. Mısır, buğday, şekerpancarı, yulaf ekiminin yanı sıra kivi, avokado, ceviz ve incir de yetiştirilmektedir.

Sahile yakın yerde günlük kiraya verilen evler vardır. Kumsal, yerleşim alanlarına kadar devam etmektedir. Plaj alanı tabiidir. Evlerden denize girmeye gelenler sadece ve en fazla 100 m. yürümek zorunda kalıyorlar.

Adapazarı’ndan kuzeye yönelen yola girdiğinizde bir “yeşil denizi” içinde olduğunuzu, Anadolu toprağından bereket fışkırdığını göreceksiniz. Bir hafta sonunda aracınızla gidip akşam dönebilirsiniz.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: BASAK ERTEKIN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam