reklam
reklam

TÜFAD İstanbul Genel Kurulu sıcak ve hareketli bir secime şahit oldu

Eklenme Tarihi: 26 Haziran 2018, Salı - 10:00   Okunma Sayısı: 204166

İSTANBUL

TÜFAD İstanbul Şubesi Seçimli Genel Kurulu  23 Haziran Cumartesi günü Kartal Titanic Otel’de başladı. Ancak divan başkanlığı seçimi öncesi gerginlik yaşanınca divan başkanı yaklaşık 1.5 saatte ancak seçilebildi. 

Önce ; adaylıklarını açıklayan Halit Önsen ve Halil İbrahim Toy’un yanısıra Rıza Çavuşoğlu ve ekibinin desteklediği Davut Şahin de üçüncü aday olarak genel kurul üyelerinin karşısına çıktı ve Davut Şahin ile ekibi, divan başkanlığı seçimi öncesi Mehmet Yorulmazlar'ın delegelerinin sayısının fazla gösterildiği itirazında bulundu. Bunun üzerine salonda tüm kartlar toplatıldı ve sayıldı. Sayıma rağmen itirazlar devam etti ancak TFF İstanbul İl Temsilcisi Ali Tanrıyaşükür divan başkanı seçildi. Tanrıyaşükür, itirazlarını sürdüren tarafa ise  “Yazılı olarak başvurun” dedi.

Genel kurulda Halit Önsen, Halil İbrahim Toy ve Davut Şahin başkanlık için yarıştılar. Eski başkan Rıza Çavuşoğlu ve üyelikten çıkarılan 14 antrenör ise genel kurula girme hakları bulunmadığı için salona alınmadılar. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı genel kurulda asayişi sağlamak için özel güvenlik görevlileri yer aldı.

Genel kurulda divan başkanlığına Ali Tanrıyaşükür getirilirken divan katipliklerini ise Osman Ünal ve Ufuk Tatar üslendi. 

Başkan Adayı Halil İbrahim Toy  “Sıfırdan takım kurulurken tek başına koşuşturan, takım şampiyonluğa gitmeye başladığı zaman fotoğraf karesinde yöneticilerden dolayı yer bulamayıp ,arkadan ,ayak parmakları ucunda kalkarak ,kafasını göstermeye çalışan antrenörlerimiz için aday olduk .”

Divan başkanlığına Ali Tanrıyaşükür’ün getirilmesinin ardından seçim konuşması yapması için adayların ayrı ayrı kürsüye çıkarak 10’ar dakikadan oluşan konuşmalarıyla genel kurul üyelerine seslendiler. Konuşma sırası kura çekimi ile belirlendi. Genel kurulda kongre üyelerine ilk seslenen isim Halil İbrahim Toy oldu.

Toy yaptığı konuşmasında başkanlığa neden aday olduğunu şu gerekçelerle açıkladı.

“20 yıldır C diploması ile takımları şampiyon yapan ve oyuncularını geliştirip Türk futboluna kazandıran , buna rağmen profesyonel takımlar ile sözleşme yapamayıp ,UEFA  B sırası bekleyen , gelse bile , kurs bedellerinin çok yüksek olmasından dolayı ,maddi imkansızlıklardan kursa gidemeyip tribünden müsabaka seyretmek zorunda kalan tecrübeli antrenörlerimiz için aday olduk.    

Sözleşmesi 31 Mayıs’ta bitmesine rağmen ; A takımı şampiyon yapıp diğer alt yaş guruplarını A kategorisine çıkartması rağmen ; sadece U 11 ve U 13 müsabakaları kaldığı için Mart ayında görevine son verilen antrenörlerimiz için aday olduk. Kendi veya ailesi hasta olduğunda SGK’sız olduğu için hastaneye gidemeyen antrenörlerimiz için aday olduk.

Sıfırdan takım kurulurken tek başına koşuşturan, takım şampiyonluğa gitmeye başladığı zaman fotoğraf karesinde yöneticilerden dolayı yer bulamayıp ,arkadan ,ayak parmakları ucunda kalkarak ,kafasını göstermeye çalışan antrenörlerimiz için aday olduk .                                      

Evine ekmek götüremediği halde elindeki son parayı mahalle ve çevre çocuklarını sokaklardan ve bağımlıklardan kurtarmak için harcayan fedakar antrenörlerimi için aday olduk. Bayramlarda çocuklarına bayramlık alamayan emekçi antrenörlerimiz için aday olduk.      

Cüzi miktarda ücret ile amatör kulüpte çalışıp, profesyonel kulüplere oyuncu yetiştirip , yetiştirdiği oyuncu milyon dolarla imza atarken , onu bulan, yetiştiren, nazını çeken , icabında cebine para koyan, oyuncusu hastalandığında ilk koşan, o çocukta emeği gecen, ama  sonra hiçbir şekilde hatırlanmayan  çok değerli emekçi antrenörlerimiz için aday olduk.

Bu işe ; yani eğlenceye yönelik değil gerçekten  ve samimi şekilde gönül vermiş , 8 kategoride çalıştırıp bir teşekkür bile edilmeyene antrenörlerimiz için aday olduk. 

Hayatı boyunca amatör kulüplere hizmet vermiş , kendine bakacağına kulüp sporcularına bakmış, yaşı ilerleyince iş verilmeyip, yöneticiler yüzünden malzemecilik bile yapmak zorunda kalmış , son yıllarını tek başına geçirmek durumunda olan antrenörlerimiz için aday olduk. 

Biz ;zaman içinde çeşitli nedenlerle itilmiş , değersizleştirilmiş , amatör ruh ile çalışan antrenörlerimizi tekrar değerli , aranan , saygı duyulan , istedikleri zaman kovamayacakları bir müessese haline getirmek için aday olduk.”

Başkan Adayı Davut Şahin “Seçim demokratik bir ortamda yapılmıyor.”

TÜFAD eski  şube başkanı Rıza Çavuşoğlu ve ekibinin desteklediği Davut Şahin de  secimdeki üçüncü aday ,ancak ikinci konuşmacı olarak genel kurul üyelerinin karşındaydı ve de secimin demokratik bir ortamda yapılmadığını savunarak  özetle şunları söyledi. 

“Seçim demokratik bir ortamda yapılmıyor. Rıza Çavuşoğlu'nun bir suçu varsa hukuk yoluna neden başvurmuyorsunuz. Yüz kızartıcı bir suç işlediyse bu ülkenin mahkemeleri var. Onu ihraç etme yoluna gidiyorsunuz. Antrenörlerimiz oylarını verirken bunu dikkate alacaklardır."

TÜFAD İstanbul Şubesi Başkanı ve Başkan Adayı Halit Önsen “Burada birazdan antrenör camiamızın geleceğini oylayacaksınız. Son 4,5 yılda yapılanlar ortadadır.”

Diğer adaylar olan Halil İbrahim Toy ile Davut Şahin’in ardından söz alan TÜFAD İstanbul Şubesi Başkanı ve Başkan Adayı Halit Önsen ise kısa bir selamlama konuşması yaparak üyelere teşekkür etti ve 1,5 yıllık yönetimi  döneminde yaptığı çalışmaları şu sözlerle ifade etti. 

 "Değerli antrenör kardeşlerimiz hoş geldiniz. Burada birazdan antrenör camiamızın geleceğini oylayacaksınız. Son 4,5 yılda yapılanlar ortadadır. Bizim 1,5 yıllık yönetimimiz sürecinde yaptığımız çalışmalar ortadadır. Genel Kurul ‘un gereken hassasiyetini göstereceğine inanıyorum."

TÜFAD İstanbul Şubesi Başkanı ve Başkan Adayı Halit Önsen seçimlerden galip çıktı

TÜFAD İstanbul Şubesi seçimli olağan genel kurulu sıcak bir oylama süreciyle sonuçlandı. Üç adayın yarıştığı seçimi mevcut başkan Halit Önsen  371 oyla kazandı. Oylamada ;Davut Şahin 326, Halil İbrahim Toy da 109 oy aldılar.

TÜFAD İstanbul Şubesini mevcut başkan Halit Önsen   ile birlikte şu isimler yönetecek;

Asil Üyeler; Doç.Dr Mehmet M. Yorulmazlar, Aziz Akgün, Keskin Çetinkaya, Hasan Aslan, Metin Köksal Terzi, Kamuran Gazi, Nejat Öntaş, Hakan Çimen, Cem Çalışkan, Eren Yılmaz,Nejdet Toker, Recep Aykutalp, Murat Esen, Osman Erdoğan

Yedek Üyeler;  Birol Yalçın, İshak Zengin, Şaban Açar, Osman Gökalp, Metin Uzun, Lokman Balcı, Hasan Pelitçi, Bülent Akatay, Ahmet Odabaşoğlu, Zeynep Özcan, Kemal Koç, Oğuz Türkdöne,Erdal Şükrü Oğuz, Altay Unan

Denetleme Kurulu (Asil Üye)  ; Zeki Yanık ,Hakan Kunduracı, Hakan Sarıtaş 

Denetleme Kurulu (Yedek Üye);  Erol Yeşilbaş, Bekir Erkaya,Fuat Corüt 

Biz de gazete olarak başkanlığa seçilen mevcut başkan Halit Önsen   ve ekibini kutluyoruz. 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YUSUF KEMAL YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam