reklam
reklam

Türkiye'nin İlk Karı-koca Muhtarı Sinoplu Çiftin Başarı Hikayesi

Eklenme Tarihi: 14 Haziran 2018, Perşembe - 09:00   Okunma Sayısı: 242155

İSTANBUL

Kendi mahallesinin ve komşularının sorunlarından yola çıkarak muhtar adaylığına başvuran ve muhtar olan Sinoplu bir çiftin takdir edilen çalışma azimleri. Onlar Sinoplu hemşehrilerimiz Önder Ay ve eşi Huriye Ay, şimdi onları kısaca tanıyalım. 

Önder Ay kimdir? 1978 Sinop Erfelek Emirhalil Köyünde doğmuştur. İlk öğretimi memleketinde okuduktan sonra orta okul ve lise hayatını İstanbul da bitirmiştir. İlk olaraktan Bağcılara yerleşmiş daha sonralarda 1994 de İstanbul Esenyurt Yenikent mahallesine yerleşmiştir. 

Huriye Ay Kimdir? 1979 Kastamonu İnebolu Kayran köyünde doğmuştur. İlk öğretimi memleketinde okuduktan sonra orta okul ve lise hayatını İstanbul’da bitirmiştir. 2 çocuk annesi olan muhtardır.  

Önder Ay'ın muhtarlığa ilk adımı atma hikayesi ise şöyledir. Önder Ay, 2009 yerel seçimleri yaklaşırken o zamanki Yenikent muhtarına, mahalle sakinleri ile olan sorunlarını anlatırken mahalle sakinlerinin aralarından aday çıkartmak istediklerini söylemesiyle muhtarlık adaylığında kendini göstermiştir. 2009 seçimlerine 1 ay kala ev ev kapı kapı gezip hummalı bir şekilde çalışarak mahallenin de desteği sayesinde muhtar seçilmiştir. 

Huriye Ay'ın muhtarlığa ilk adımı atma hikayesi ise eşi Önder Ay'ın yanında muhtarlıkta 2 dönem sekreterlik yapmasıyla başlamıştır. 2015 yılında mahallenin bölünmesiyle seçim olacağı bilgisi gelerek Önder Ay'ın ve mahalle sakinlerinin desteği ile mahalle muhtarlığına adaylığını koymuştur. Syn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Önder Ay-Huriye Ay'ın görüşmesi 19 Ekim 2016 Muhtarlar gününe yakın Syn.Cumhurbaşkanımız uçak seyahatinde gazetede karı-koca muhtar olduğunu okuyup öğrenerek 19 Ekim 2016 da muhtarlar gününde ziyarete beklediğini bildirmiş ve karı koca muhtarlarımızı davet etmiştir. Heyecanla Syn. Cumhurbaşkanımızın davet ettiği saraya gidip Cumhurbaşkanımız ile bir araya gelmişler, çok mütevazi bir insan olduğunu söylediler ve Cumhurbaşkanımızın muhtarlara verdiği değer ile kamu oyunda önem kazandırmıştır. 

Biz de gazetemiz adına bu iki Sinoplu hemşehrimiz muhtarlarımız ile küçük bir söyleşi yaptık. 

Sayın Cumhurbaşkanımız, Sinop’ta Nükleer Santral olmasını istiyorlar mı? 

"Sinop’ta nükleer santral olmasını istemiyorlar eğer illa ki bir şey olacaksa Sinop’a bir şey kazandırılmak isteniyorsa yerli otomobilin Sinop’ta yapılmasını istiyorlar. Sinop truzim şehri olmasını isteniyor doğasıyla, kalesiyle, hamsilosuyla, aklimanıyla ,yaylalarıyla, denizin güzel ve masmaviliğiyle gelin Sinop'u truzim şehri yapalım." diyorlar.

Sinoplu muhtar çiftimizin yaptığı etkinlikler mahalle sakinleri ile il ve il dışı türbe ziyaretleri yapıp, gençleri spora teşvik etmek amaçlı beraber futbol, bilardo, voleybol turnuvaları yapmışlardır. Ramazan’da muhtarımızın ayırmış olduğu bütçe ile mahallede sokak iftarı verilmiştir. Sinop davul zurnası ile mahalle sakinlerini sahura uyandırdıklarını söylediler. Aynı zamanda muhtarlarımız her perşembe günü akşamı cenazesi olanlara camii hocasıyla taziye ziyaretine gidip evlerinde Kuran-ı Kerim okuttuklarını söylediler. Muhtarlarımız engelli vatandaşlarımız için hem mavi kapak toplayıp hem de hayırsever kişilerden yardım alarak ihtiyaç sahiplerine 23 tane tekerlekli sandalye vermişlerdir.

 Muhtarlarımız Sinoplu hemşehrilerimize neler söylediler? 

"Gelecek nesillere doğduğu topraklardaki yaşadığı anıları, örf ve adetlerini yaşatmak aktarabilmek biz büyüklerin elindedir. Henüz geç kalınmış değildir. Sinop için sevgi için sevgimizi paylaşmak için gerek garibana gerek zengine sahip çıkalım! Çıkalım ki bizden sonraki gelecek kuşaklara örnek olsun. Sinoplular da bu örneğin en başında olsun. Selam olsun mutlu şehire." Mutarlarımıza Kulak verelim! "madde bağımlıların biran önce tedavi edilip, bazı bölgelere ise rehabilitasyon merkezlerin kurulmasını ve artık bu uyuşturucu belasını madde satıcılarının biran önce bataklığın kurutulmasını istiyoruz. Neslimiz harap olmasın, parçalanmasın gençlerimize sahip çıkalım! Biz Karı koca Muhtar Ailesi olarak tüm İslam Aleminin ve tüm hemşehrilerimizin, mahalle sakinlerimizin Ramazan Bayramını kutlarız ..

Mahalle sakinlerinin, kendi komşularının sorunlarından yola çıkarak bu işe gönül vermiş ve muhtar olmaya aday olmuş bu çiftimize tüm mahalle sakinlerine örnek olması dileğimizle bizde teşekkürlerimizi sunuyor ve başarılarının devamlarını diliyoruz. 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: EMİNE KALYON-RECEP ÖZDEMİR

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam