reklam
reklam

Ümraniye Geleneksel Spor Oyunları 10 Yaşında

Eklenme Tarihi: 22 Mayıs 2018, Salı - 10:00   Okunma Sayısı: 197693

İSTANBUL

Salı sabahı Ümraniye Geleneksel Spor Oyunlarının 10’cusunun ödül törenini takip etmek için ordaydık. Dile kolay geleneksel sporlarımız Ümraniye’de tam on senedir yarışıyor ve ödüllendiriliyor. Bu işe ön ayak olan Ümraniye Belediye Başkanı Sn. Hasan Can başta olmak üzere tüm emeği geçenleri kutluyorum. 

Ümraniye Belediyesi, İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ve Ümraniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen Geleneksel Spor Oyunlarının 10.Yıl Ödül Töreni, benim içinde ilginç bir başka özelliğe sahipti, uzun süredir Maltepe İlçe ve Gençlik  Spor Müdürü olarak Maltepe ve Anadolu Yakasında da tanınan Şahin Ayrım yeni görev yeri olan Ümraniye’de dolu dizgin çalışıyor ve bu yeni görev yerine de adapte olmuş vaziyette. Haldun Alagaş Spor Kompleksi'nde düzenlenen 10. Geleneksel Ümraniye Spor Oyunları Kapanış Törenine Can ve  Ayrım’ın yanı sıra Ümraniye İlçe Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Murat Çakır, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcısı Salim Çetinkaya, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir,  Ümraniye İlçe Millî Eğitim Şube Müdürleri, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldılar. Zaten velilerimiz ve öğrencilerimiz törene epey  renk katmışlardı. 

Bu seneki tören öncesinde bazı ayrıntılı bilgileri sizlerle paylaşmak isteriz. Şöyle ki; 10. Geleneksel Ümraniye Spor Oyunlarına Ümraniye’deki İlköğretim, Ortaokul ve Lise dengi 92 okuldan 11.200’e yakın öğrenci katılmışlardı. 12 ayrı branşta yıldızlar, Küçükler ve Gençler kategorilerinde kızlar ve erkekler olarak yapılan müsabakalar şu dallarda gerçekleştirilmişti. Bunlar da Futbol, Basketbol, Voleybol, Masa Tenisi, Satranç, Güreş, Tekvando, Karate, Atletizm, Hentbol, Badminton ve Futsal’dı. Anlayacağınız Ümraniyeli gençlerimiz Kasım 2017’den Mayıs 2018’e kadar kıyasıya ve  bir o kadar da Fair-Play ruhuna hareket ederek yarıştılar. Kaybeden olmadı; kazanan Türk Sporu oldu. 

Program  öncelikle Filistin’de katledilenleri anmak için  Kur'an tilaveti ile başladı. Tüm katledilenleri ve vatanları için şehit olanlar için dua ettik. Daha sonra da Ümraniye’de yetişen millî karate sporcularının başarılı gösterileri ile devam eden program, Ümraniye Belediyesinin BESYO hazırlık kursu öğrencilerinin gösterileriyle devam etti. Ki bu ilçeden de yeni Haldun Alagaş’ların yetişmesi karatemiz adına da oldukça önemli bir gelişmedir. 

İlk konuşmayı Ümraniye İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Şahin Ayrım yaptı ve yarışmalara katılan tüm öğrencileri tebrik etti. Ayrım’dan sonra kısa birer konuşma yapan Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen de , “Ümraniye’de böyle güzel olimpiyatı yaparken bizlere destek ve katkılarını hiçbir zaman esirgemeyen Ümraniye Belediye Başkanımız Hasan Can Bey ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum. Ramazan ayınızın mübarek olmasını temenni ediyorum” diye konuştu. 

Gökçimen’in ardından sahneye çıkan  AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcısı Salim Çetinkaya da Ümraniye Belediyesini ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ı  şu sözlerle övdü, “Ümraniye’de spor, sporcu ve tesis denilince akıllara Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can Bey gelir. Ümraniye’nin her bölgesinde her tarafında öğrencilerimizin nitelikli spor yapabilmesi için sunduğu imkanlardan dolayı Belediyemize teşekkür ediyoruz” 

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’dan Katliama Rahmet ve Filistin Halkına Destek Mesajı  

Programda sahnede konuşan ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ise Filistin halkına Kudüs’te  yapılan katliamdan son derece üzgündü ve üzüntüsünü de konuşma diline yansıtmıştı,  Can katliam hakkında şunları söyledi, “Bu sene Ramazan’da da bizi şaşırtmadı İsrail, yine Ramazan’ı zehir etti Filistinlilere yine Ramazan girerken Filistinlilerin kanını akıttı. Böyle bir şey yok dünya seyrediyor, bu gidiş böyle gitmez zulüm sonsuza kadar abad olmaz. Filistinlilere yapılan bu zulüm dünya tarihi boyunca az görülen eşine az rastlanan zulümlerden biridir. Adeta bir soykırım, Ümit ederiz ki bu akıl tutulması dursun ve Gençlik ve Spor Haftası’nda heyecanımızı, neşemizi durduran dünyanın neşesini durduran bu zulüm son bulsun inşallah. Türkiye Cumhuriyeti olarak zulmün karşısında, masumun, mazlumun yanında durmaya devam edeceğiz. “ 

Can daha sonra ise artık geleneksel hale gelen 10. Geleneksel Spor Oyunları ile ilgili önemli  bilgiler vererek konuşmasına devam etti ve şu mesajı verdi ; “10 yıldan beri Ümraniye’de tüm okulların katıldığı bir spor oyunları küçük çaplı bir olimpiyat yapıyoruz. Buradaki hedefimiz çocuklarımızın spor alışkanlığı edinmesi, acaba yarının Türkiye şampiyonları,  Avrupa, Dünya Şampiyonu olabilecek çocuklarımızı tespit edebilir miyiz ve onları geliştirip Türkiye’nin ve dünyanın gündemine taşıyabilir miyiz . İşte bu sorunun cevabını arayıp,  sizleri sporla buluşturarak, yarınların, Avrupa ve Dünya şampiyonları olarak al bayrağımızı dalgalandırmanızı görerek o cevabı bulmak istiyoruz. ” 

Daha sonra konuşan Ümraniye İlçe Kaymakamı Suat Dervişoğlu da  oyunlar için tüm öğrencilere birer tebrik mesajını iletti ve yarışmaların düzenlenmesinde emeği geçen kurumlara teşekkür etti. 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YUSUF KEMAL YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam