reklam
reklam

İstanbul Emniyetinden Gaziosmanpaşa operasyonu hakkında açıklama

Eklenme Tarihi: 22 Aralık 2015, Salı - 16:00   Okunma Sayısı: 136090

İSTANBUL

Gaziosmanpaşa'daki operasyonda etkisiz hale getirilen iki kadın teröristin, İstanbul'da 5 bombalama eylemine karıştıkları tespit edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube müdürlüklerinin koordinesinde sol bir terör örgütünün silahlı yapılanmasına yönelik çalışmalar yapıldığı bildirildi.

Açıklamada, 25 Mart'ta Kağıthane'de bir dergi binasına tuzaklanmış bomba bırakılması sonucu 1 kişinin ölmesi ve 3 kişinin yaralanması, 21 Temmuz'da Sancaktepe'de bir siyasi parti yakınındaki partiye ait park halinde bulunan araç altına bomba konulması, 24 Temmuz'da Küçükçekmece'de bir medya kuruluşunun bahçesine bomba konulması, 7 Ağustos'ta Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde park halindeki ekip aracı yanına bırakılan zaman ayarlı, parça ve basınç etkili 2 bombanın patlatılması sonucu 1 vatandaşın yaralanması, 1 Aralık'ta Bayrampaşa Kadife Kavşağı yakınında yol kenarına yerleştirilen uzaktan kumandalı bombanın patlatılması sonucu 3 vatandaşın yaralanması eylemlerinin sol bir terör örgütü adına gerçekleştirildiğinin tespit edildiği belirtildi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesi'nde bir hücre evine düzenlediği operasyonda 2 terörist etkisiz hale getirilmiş, 4 polis memuru yaralanmıştı. Ölü ele geçirilen Şirin Öter ve Yeliz Erbay adlı kadın teröristlerin terör örgütü MLKP üyesi olduğu belirlenmişti.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam