reklam
reklam

Liselerini Nitelikli Liseler Kapsamından Çıkarmasına Tepki Gösterdiler

Eklenme Tarihi: 2 Mayıs 2018, Çarşamba - 10:00   Okunma Sayısı: 133065

İSTANBUL

MEB tarafından nitelikli liseler kapsamından çıkarılan Maltepe Anadolu Lisesi velileri bu kararı karşı direnişe geçti, Okul yönetimi, öğretmenlerin de bu durumdan rahatsız olduğunu belirten veliler, 25 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan ve birçok akademik başarı yakalayan okulun sıradan bir liseye dönmesinin kabul edilemez olduğunu açıkladı.  

Öğrenci ve Velilere MHP  Milletvekili Aday Adayı Hakan Yalçın’dan Destek 

Okul önünde toplanan velilere MHP Milletvekili Aday Adayı Hakan Yalçın’da destek verdi. Öğrenciler ise Yalçın’dan MEB’in bu yanlıştan dönmesini beklediklerini söylediler.

Veliler adına yapılan basın açıklamasında da şu ifadelere yer verildi:  “Yüzde 85 üniversite başarısı olan  ve 484 puanla yüzde 2-3’lük dilimde sınavla öğrenci alan Maltepe Anadolu Lisesinin nitelikli liseler kapsamından çıkarılması büyük bir hatadır. İki farklı Erasmus+ KA2 projesinin yürütüldüğü, hazırladığı TUBİTAK 4006 projeleri binlerce ziyaretçi tarafından ilgi gören ve 2017 TUBİTAK  tarafından Bilim Ağacı Projesi nedeniyle maddi olarak desteklenen okulumuz, gerçekleştirdiği bilim ve teknoloji seminerleri ile İstanbul’da bilimsel etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır. Fatih Projesi Geleceğin Eğitimine Katkı Ödüllerinde birincilik elde eden STEM Müfredatı geliştirmek üzere  yapılan çalışmalarda ilk beş pilot okuldan biri olan Maltepe Anadolu Lisesi öğrencileri yine Birleşmiş milletler Model Konferansına da ev sahipliği yapıyor. Eğitimde İyi Örnekler Paylaşımında da ödül alan okulumuzun bu kadar başarıya imza atmış olmasına rağmen sınavla öğrenci alan liseler kapsamından çıkarılması kurumsal kimliğine zarar vermekte ve hedeflerine ket vurmaktadır.” 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ZAFER YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam