reklam
reklam

CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak'tan 'THY' açıklaması

Eklenme Tarihi: 12 Nisan 2018, Perşembe - 12:00   Okunma Sayısı: 137498

ANKARA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, yazılı açıklamasında, THY'de aralarında kabin personeli ve pilotların da bulunduğu 7 uçuş görevlisinin işten çıkarıldığını belirtti.

THY'de yetkili sendika olan Hava-İş'ten ayrılan personel tarafından kurulan ve 2 bin 700’ü kaptan, 4 bin civarında üyesi bulunan Hava-Sen'e THY yönetimi tarafından baskı uygulandığı ve gözdağı verildiği iddialarının her geçen gün yüksek sesle dile getirildiğini ileri süren Budak, şunları kaydetti:

"Bu gelişmelerin ardından THY’nin dün itibarıyla 3'ü pilot, 7 uçuş görevlisinin iş akdini feshettiği bilgisine ulaşılmıştır. Oysa ki demokratik ülkelerde temel hak ve özgürlüklerin en önemli yansımalarından biri sendikal faaliyetlerdir. THY yönetiminin bu temel prensibe aykırı bir tutum sergilemesi 'dünya markası' kimliğine kuşkusuz gölge düşürecektir. Yaklaşan yaz sezonunu da göz önüne alırsak THY yönetiminin bu sendikal inatlaşmasının karşılığı, uçuş güvenliğinin riske atılmasıdır."

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam