reklam
reklam

“Botanik Okul” ile doğaya ilk adımlar atıldı

Eklenme Tarihi: 11 Nisan 2018, Çarşamba - 10:00   Okunma Sayısı: 147947

İSTANBUL

Şehir yaşamında topraktan ve doğadan gittikçe uzaklaşan çocuklar için özel olarak yapılan ; “Botanik Okul” ile  çocuklarımız hem doğaya yaklaştılar, hem de bitkiler hakkında bilgi sahibi olup kendi bitkilerini yetiştirmenin ilk adımını attılar.  Toprak çeşitlerini, bitki budamayı, çapa yapmayı, sera bahçeciliğini ve doğa ile ilgili diğer pek çok şeyi öğrendikleri bu aktivitede  çocuklarımız aynı zamanda gözlem yeteneklerini geliştirerek, emek vererek bir canlı yetiştirmenin sorumluluğunu  da aldılar.

Bitkilerin yetişmesine uygun şartların sağlanması amacı ile alana kurulan sera düzeneğini da tanıyan katılımcılar, sera alanında bitkilerin tohumdan yetişkin bir bitki olana kadar geçirdikleri süreci büyüteçle takip ettiler. 

Katılımcılar son aşamada ise saksılarını dekore ederek tohumlarını ektiler ve evlerinde yetiştirebilecekleri kendi bitkilerine sahip oldular.50 dakikalık seanslar halindeki uygulamalar; lisanslı eğitmenlerin liderliğinde interaktif biçimde yürütülürken, çocukların yaratıcılık, bir grubun parçası olma, ortak bir amaca ve hedefe yönelme gibi kişisel yeteneklerini de pekiştiren bir çalışma oldu. 

Bizzat sizler için gözlemleme imkanına eristiğimiz A’dan Z’ye her aşamasıyla GA Çocuk ekibi tarafından tasarlanan, programlanan ve uygulanan Botanik Okulu etkinliklerine katılım tamamen ücretsizdi ve 4 Nisan – 8 Nisan 2018 tarihlerinde düzenlenen bu güzel etkinliğe ilgi oldukça yoğundu. 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: EMİNE KALYON

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam