reklam
reklam

Anonim Bellek Sergisi

Eklenme Tarihi: 3 Nisan 2018, Salı - 10:00   Okunma Sayısı: 162999

İSTANBUL

Aralıksız akan zaman, konuğu olduğumuz mekân, dönüşen ve gelişen kentlerimiz/kültürümüz... Tarih kavramının katmanlarında modernist metodolojinin dışında kalan tekil iradenin; emeği, düşü, yaşanmışlığı ve öyküsü. Şimdi birer nostaljiye dönüşen belleğin silinmeye yüz tutmuş gerçeği. Terk edilmiş hatıralar ve onların arkeolojisinin maruz kaldığı tehdit. (!/?)

Evet Anonim Bellek , gösterme ve hatırlatma kaygısını bugün sahaflarda meçhul bireysel/toplumsal hafızayı ifade eden fotoğraflar, mektuplar/pullar ve diğer belgeleri ikincil bir sahiplenme ile araştırma ve üretim sürecine başlamış ve ikincil sahiplenme ile sergilenen “Anonim Arşivler” yeniden üretim sürecine dahil edilmiş her biri terk edilmiş öğeler tuval üzerinde katmanlarla kendine yer bulurken, olgusal/fenomonolojik arkeoloji açısından kendi gerçeğini muhafaza ederek sanat alanında zaman akışına yeniden dahil olarak tarih akışında yeni yerlerini almışlardır.

Bu yaklaşım yakın tarih arkeolojisine çağdaş sanat pratikleri açısından bakışı ve bakış metotlarının olasılıklarını da sorgulamakta. Üretim sürecine dahil edilen manevi ve maddi değerleri paha biçilmez derinlikte duyguları ve yaşanmışlığı üzerinde taşıyan öğeler sanatsal pratikle yeni bir değere dönüştürülmekte. 

Galeri ARK’ta gerçekleşmekte olan kişisel sergisinin temasını bu cümlelerle ifade eden sanatçı Haydar Akdağ’ın “Anonim Bellek”  adlı sergisini, 10 Nisan 2018 tarihine kadar Galeri ARK’ta ziyaret edilebilirsiniz.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: FATMA DURU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam