reklam
reklam

Ali Kırca İle Hayat Meydanı Müslüm Baba’yı Anarak Devam Etti

Eklenme Tarihi: 31 Mart 2018, Cumartesi - 01:00   Okunma Sayısı: 143973

Türk müziğinin unutulmaz ismi Müslüm Gürses yani halkın ona verdiği isimle  “Müslüm Baba”  , ‘Ali Kırca ile Hayat Meydanı’nnın Mart ayındaki anılan değerli isimiydi ve  Kartal’da Soğanlık Kültür Merkezi’nde gerçekleşen muhteşem anma gecesiyle anıldı . Annma programına Muhteşem Candan, Ezel Akay, Ahmet Selçuk İlkan, Nurettin Soydan, Elif Kaya, Sevim Çaldıran ve İstanbul Arabesque Project konuk oldular.

Geceye katılan sanatçılar ve sevenleri; Gürses’in yaşamı, müziği ve sosyal yaşamdaki etkilerinden bahsederken Elif Kaya ve İstanbul Arabesque Project, Gürses’in en sevilen şarkılarını seslendirip geceye renk kattılar.  Geceye Kartal Belediyesi Meclis Üyesi Halil Şener, Soğanlık Orta Mahalle Muhtarı Salim Coşar ve çok sayıda  vatandaşlar da katıldılar.

Gazeteci Ali Kırca’nın moderatörlüğündeki söyleşiyle başlayan gecenin öncesinde ise Müslüm Gürses’in hayatının anlatıldığı bir  belgesel film gösterildi .Müslüm Gürses’in hayatını konu alan  belgesel filmde ünlü sanatçının hayatının yanı sıra Türk müzik dünyasına yansımaları da anlatıldı.

Müslüm Gürses'in eşi Muhterem Nur " Biz Müslüm’le 33 yıllık hayat arkadaşıydık"

Anma gecesine rahatsızlığı nedeniyle katılamayan Gürses'in eşi Muhterem Nur ile bir telefon bağlantısı gerçekleştirildi. Nur  yapığı konuşmasında ise , "İkimiz birbirimize çok yakındık. Arkadaş, sevgili, her türlü yakındık. Birbirimize bir can gibiydik, bağlılığımız ve sadakatimiz vardı. Dürüstlüğümüzü 33 sene beraber yaşadık" dedi.

Ali Kırca’nın, “Herkesin severek dinlediği Müslüm Gürses kimi severek dinlerdi?” sorusu üzerine Muhterem Nur, ünlü sanatçının Sibel Can’ı severek dinlediğini ifade etti.

Müslüm Gürses’in prodüktörü Muhteşem Candan  “Arabesk Müziğe "Mutlu Ol Yeter" Şarkısıyla Başladı”

Müslüm Gürses’in prodüktörü Muhteşem Candan da, anma gecesinde yaptığı konuşmada ise  Gürses’in toplumdaki birleştirici tarafına dikkat çekerek, "Toplumda birleştirici bir tarafı da var. Müslüm Gürses, müzik hayatına türkülerle başlamıştı. Arabesk ile buluşması ilk olarak Burhan Bayer’le oldu. Onun şarkılarını seslendirdi. ‘Mutlu Ol Yeter’ şarkısıyla başlayan bir arabesk hayatı var. Unkapanı’nda çok büyük satışlar yaptı" diye konuştu.

Ünlü Yönetmen ve Senarist Ezel Akay;  "Müslim Gürses; seyircinin karşısında olmayı tercih ederdi"

Müslüm Gürses'le ‘Neredesin Firuze’ filminin çekimlerinde yolları kesişen yönetmen  ve senarist Ezel Akay da yaptığı konuşmasında, "Gürses'in kliplerden çok hoşlandığını düşünmüyorum. Şarkı söylemeyi ve seyircinin karşısında olmayı, müzisyenlerle birlikte çalıp söylemeyi daha çok seviyordu" dedi.

“Ayrılıkların Şairi” Ahmet Selçuk İlkan “ Gürses’e ilk şarkıları verdim. Aynı şehrin insanlarıydık.”

Geceye katılan  besteci ve “Ayrılıkların Şair” i Ahmet Selçuk İlkan ise Gürses’le birlikte yer aldığı yurt dışı konserlerini anlattı. İlkan, "Gurbet Konserleri ismini verdiğimiz konserlere, ülkemizin ayakta alkışlanan 10 sanatçısıyla giderdik. Müslüm Gürses’in hayatını anlatmak istersek, iki devrede anlatırız. Muhteşem’den önce ve sonra. Ben öncesini de biliyorum. Aynı şehrin insanlarıydık. İlk şarkıları ben vermiştim ona" dedi.

Elif Kaya ve İstanbul Arabesque Project’dan Gürses anısına şarkılar

Gazeteci Nurettin Soydan ise medya penceresinden Gürses'i anlattı. Anma gecesinde Elif Kaya ve İstanbul Arabesque Project de Gürses'in en sevilen şarkılarını seslendirdi. Gecenin sonunda gazeteci Ali Kırca’ya çiçek takdim eden Kartal Belediyesi Meclis Üyesi Halil Şener de , “Kartal Belediye Başkanımız Sayın Op. Dr. Altınok Öz adına bu çiçeği konuklarımız adına Ali beye veriyorum” dedi. Gece toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. Ali Kırca İle Hayat Meydanı Nisan’da ise yine usta bir isimi anarak devam edecek.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YUSUF KEMAL YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam