reklam
reklam

Ediz Hafızoğlu’nun Son Müzikal Projesi Yayında

Eklenme Tarihi: 21 Mart 2018, Çarşamba - 12:00   Okunma Sayısı: 194235

İSTANBUL

Yerli müzik sahnesinin en başarılı davulcu ve müzisyenlerinden  olan Ediz Hafızoğlu’nun 4 yıl önce kurduğu Nazdrave grubuyla yaptığı üçüncü stüdyo albümü 13, Kabak & Lin etiketiyle 13 Mart günü müzikseverlerin  beğenisine sunuldu. Vokallerde Birsen Tezer, Ece Ünsal, Elif Çağlar Muslu, Jülide Özçelik ve Ülkü Aybala Sunat’ın eşlik ettikleri bu yeni Nazdrave albümü, 13 rakamının gücünü ve değişimi temsil ediyor ve dinleyenleri karanlıktan aydınlığa, iç karmaşasından düzene doğru akan hislerle dolu bir yolculuğa davet ediyor.

Ediz Hafızoğlu “ 13: bizi bu anda tutmaya çalışan bir albüm”

Ediz Hafızoğlu’nun, “İnsanların hayatlarında bir anda nelerin değişebileceğini, bu değişime açık olmaları gerektiğini vurgulamakla birlikte; hayatın aslında sadece şu andan ibaret olduğunu hatırlatan ve bizi bu anda tutmaya çalışan bir albüm” sözleriyle tanımladığı 13, 13 parçadan oluşuyor ve geçmişle şu anı birbirine bağlayan duyguları içinde barındırıyor.

Birsen Tezer’in seslendirdiği “Kül” adlı şarkıyla dijital platformlarda merak uyandıran albümün ilk video klibi de aynı adlı şarkıya çekildi. Yönetmenliğini Ceyda Çakaloğlu’nun yaptığı, görüntü yönetmenliğini Adem Metin’in üstlendiği klipte Yusuf Savaşçı rol aldı. 

Usta isimler bu albümde bir araya geldi 

Saksafonlarda Engin Recepoğulları ve Serhan Erkol; trompette Barış Doğukan Yazıcı; gitarlarda Cem Tuncer ve  Cenk Erdoğan; tuşlu çalgılarda Ercüment Orkut ve Çağrı Sertel; basgitarda Orhan Deniz ve Caner Üstündağ; kontrbasta Volkan Hürsever; bağlamada Engin Arslan; klarnette Talat Karaoğlu ve akordeonda Tamer Karaoğlu’nun yer aldığı 13, Hayyam Stüdyoları’nda canlı olarak Sinan Sakızlı tarafından kaydedildi. Albümün mix’lerini Erim Arkman üstlenirken, mastering’ini de Grammy ödüllü ses mühendisi Dave Darlington yaptı.

Albümün Sürprizi Bulgarca ‘Şerefe’!

Ediz Hafızoğlu’nun 2014 yılında başlattığı müzikal projesi Nazdrave, Bulgarca ‘şerefe’ anlamına geliyor. Sanatçının Bulgaristan'ın Paisevo köyünde başlayan ve İstanbul'da devam eden kariyeri boyunca çok kültürlü müziğin izlerini taşıyan projesi, kişisel ve müzikal sınırlara bağlı kalmadan, beraber çalıştığı farklı türden müzisyenler için yazdığı parçalardan oluşuyor. 

Projeyle aynı adı taşıyan ilk albümü “Nazdrave”yi 2014 yılında Kabak & Lin etiketiyle sunan Hafızoğlu, iki yıl sonra İstanbul Caz Festivali’nde verdikleri konser kaydından oluşan “Nazdrave: Live at 22nd Istanbul Jazz Festival”i yayınladı. Sadece caz değil dünya müziği kategorisinde de değerlendirilen bu albümün konser kayıtlarından oluşan albümde kendisine Norveçli saksafoncu Harald Lassen de eşlik etti. Nazdrave’nin 3. albümü “13” ise, 13 Mart’ta Kabak & Lin etiketiyle müzik marketlerinde ve dijital platformlarda satışa sunuldu.

 

Ediz Hafızoğlu’nun 13 Mart 2018’de satışa sunulan “13” albümünün şarkı ve beste listesi ise şu şekilde;

 

1- Girdik

Müzik: Ediz Hafızoğlu

2- Bulut Gelir

Söz: Anonim

Müzik: Ediz Hafızoğlu

3- Balkansko

Müzik: Ediz Hafızoğlu

4- Sabah

Müzik: Ediz Hafızoğlu

5- Kül

Söz: Ediz Hafızoğlu

Müzik: Ediz Hafızoğlu

6- Keşiş

Müzik: Ediz Hafızoğlu

7- Doğru

Söz: Elif Çağlar Muslu

Müzik: Ediz Hafızoğlu, Elif Çağlar Muslu

8- İki Taraf

Müzik: Ediz Hafızoğlu

9- Cherno More

Söz: Todor Kolev

Müzik: Todor Kolev

10- Hayat

Müzik: Ediz Hafızoğlu

11- Renkli Düşler

Söz: Ediz Hafızoğlu

Müzik: Ediz Hafızoğlu

12- Uzaklarda

Söz: Ediz Hafızoğlu

Müzik: Ediz Hafızoğlu

13- Yar Gelir

Söz: Ediz Hafızoğlu

Müzik: Ediz Hafızoğlu

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YUSUF KEMAL YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam