reklam
reklam

Sahne Derneği’nden engellilere tam destek

Eklenme Tarihi: 21 Mart 2018, Çarşamba - 12:00   Okunma Sayısı: 180132

İSTANBUL

Şişli Ramada Plaza Otelinde Cumhuriyet Kadınları Moda Defilesi düzenlendi. Defilede Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ay yıldızlı tişört giyerek 4 kişi 2 metre boyunda Türk bayrağı açarak, moda Tasarımcı Filiz Can Cumhuriyet yıllarından bugünlere geçmişten, günümüze, kıyafetleri tasarladı.      

Organizasyonu İstanbul Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü tarafından  tescil edilerek kurulan   “Sahne ” derneği başkanı Türkan EKİZ tarafından 40 model gönüllü olarak, Ajansın değişik meslek gruplarındaki modelleri podyumda cumhuriyet devrinde bayanların giydiği, kıyafetleri, bizimde bir katkımız olsun diyerek gönüllü taşıdılar.

Defilede Renkli Görüntülere Sahne Olan 1 numaralı İranlı model “Roya Habibnejad Behtash” iki gözleri görmeyen pekingese cins engelli köpeğiyle çıktı. Defilede ben varım diyerek “mochani” isimli köpeğinde kıyafeti oldukça dikkat çekti.
       Engelliler yarına yapılan bu defilede gelinlikleri Dora ERCAN, Neslihan MALTEPE, Maya SERT  ve Aysu BAKIR giydiler. Büyük ilgi gören bu gelinlikleri, Açık artırmayla; Sunuculuğunu, Stand-up sanatçısı Yusuf Öztürk'ün eğlenceli sunumuyla satışa çıkarttı.

Hayırsever “Dilek Özdemir” defilede gelinlik bağışladı. Gelinliği giyen Aysu Bakır’ın annesi satın aldı.  Dora Ercan ALTINBAŞAK' ise Gelini ’ne ait olan gelinliği giyerek açık artırmaya kendisi sunuculuk yaparak satışa çıkarttı. Alıcı çıkmayınca bağışta bulundu. 

Kıyafetlerin satışı ile elde edilen gelir ve toplanan bağışlar, Adıyaman Anadolu bedensel engellilere yarına yapılan bu defilede dernek Başkanı Abidin Harputluoğlu’nda yer aldığı  

Defilede; konuklar arasında Birsen AKBULUT 1975 yılında ses birincisi olup 45’ lik plak yaparak 1974 de İlk Filmini Kızı Deniz AKBULUT’la oynayan gençliğinde mankenlik yapmış olan sinema oyuncusu kızı Deniz AKBULUT  Birsen AKBULUT  ile podyumda beraber Yürüdüler.   Deniz AKBULUT,, ''Ben de engelli bir vatandaşım. Diyerek Türk bayrağına sarılarak bu organizasyonda yer almak istedim. Onlarda sağ olsun bana bu imkânı verdiler. Yıllar sonra aynı heyecanı yaşadım’ ‘dedi.  

Yine konuklar arasında Devlet Tiyatro Oyuncusu, ilk filmiyle Tövbemi Geri Aldım, hakkı bulut ile başrol oynayan Türk sanat müziği sanatçısı Nazan BERK vardı. Bir başka Sinema oyuncusu Hababam Sınıfı'nda Bacaksız lâkaplı oyuncu Tuncay AKÇA da katıldı. 

Yine organizasyona yardımcı olan Keser inşaat sahiplerinden Ahmet Keser’de davetliler arasındaydı.

Modelleri podyuma hazırlayan saç ve makyajlarını üstlenen Selvi’ye Eriş ve Suzan Çolak Nişantaşı Üniversite’si öğretim görevlisi de katılarak destek sağladılar.

 Defilede, Dora Ercan, Neslihan Maltepe Maya Sert ve Aysu Bakır gelinlik giyerken, üzerinde Türk bayrağından yapılmış elbise ile Deniz Akbulut podyumda final yaparak Türk bayrağıyla Defileyi izleyen konuklar, mankenler alkışlarıyla Tempo tutarak eşlik ettiler. Yaklaşık yarım saat süren defilenin sonunda konuklar hep bir ağızdan 10. Yıl Marşı’nı söyleyerek final yaparak dernek başkanı  Türkan Sinanoğlu EKİZ  ile modacı Filiz CAN'ın Anadolu Engelliler Derneği yararına düzenledikleri defileden gelen gelirleri bağışladılar. 

Bizde SON AN Gazetesi olarak SAHNE DERNEĞİ’ne yapmış oldukları ve bundan sonra yapacakları etkinlikler, faaliyetler, hayır işleri ve sosyal aktivitelerinde üstün başarılar temenni ederiz.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: CEVDET ÇETİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam