reklam
reklam

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: Rusya'ya ihracatta düşüş yok

Eklenme Tarihi: 17 Aralık 2015, Perşembe - 13:00   Okunma Sayısı: 150046

İSTANBUL

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Bana gelen son ihracat rakamlarına göre, 1-15 Aralık arasında Rusya'ya yaptığımız ihracatta düşüş yok. Artış eğilimi var. Bu ambargoların yumuşayarak ortadan kalkacağına inanıyorum" dedi.

Çatalca Muratbey Mahallesi'nde yapımı yaklaşık bir yıl önce biten Halkalı Gümrük Müdürlüğü'nün yeni tesislerinde incelemelerde bulunan Bakan Tüfenkci, daha sonra AK Parti Çatalca İlçe Başkanlığını ziyaret etti.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tüfenkci, "Rusya, bazı ürünlere getirdiği kısıtlamalardan vazgeçti ve tekrar almaya başladı. Ne diyorsunuz?" sorusu üzerine, özellikle ticaretin ve iki ülkenin vatandaşlarının bu krizden etkilenmemesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Tüfenkci, gümrük kapılarını kapatmadıklarını ve Rusya'dan gelen mallara ambargo uygulamadıklarını anımsattı.

Tüfenkci, "Ancak Rusya farklı bir yöntem seçti ve sebze-meyve başta olmak üzere bazı mallarımızın girişini engelleme, geri gönderme gibi işlemlere tabi tuttu. Bugüne kadar geri gelen veya iptal edilen beyanname sayımız 203. Son aldığım rakam buydu. Bu da 8 milyon 500 bin dolar seviyesinde bir büyüklüğe tekabül ediyor. Bizi etkileyecek veya ekonomimizi sarsacak durum değil" dedi.

Rusya'nın kaliteli ve ucuz Türk ürünlerinden istifade etmesini arzu ettiklerini vurgulayan Tüfenkci, "Bana gelen son ihracat rakamlarına göre, 1-15 Aralık arasında Rusya'ya yaptığımız ihracatta düşüş yok. Artış eğilimi var. Bu ambargoların yumuşayarak ortadan kalkacağına inanıyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam