reklam
reklam

Ali Kırca’yla Hayat Meydanı, usta sanatçı Münir Özkul’u anarak başladı

Eklenme Tarihi: 5 Mart 2018, Pazartesi - 11:00   Okunma Sayısı: 173154

İSTANBUL

Televizyon ekranlarımızın en çok izlenen tartışma programlarındandı Siyaset Meydanı. Yayınlandığı zaman ekran başına kilitlenir ve gündem hakkındaki değişik fikirleri öğrenirdik. Ali Kırca  uzun bir süredir ekranlarda görünmüyor, hatta çevremizden “Ne oldu? Nerede? “ gibisinden sorular alıyorduk. 

Ali Kırca uzun süren sessizliğini yepyeni bir çalışmasıyla bitirdi.  “Ali Kırca ile Hayat Meydanı” adlı söyleşi dizisi bundan böyle her ay olacak. Yaklaşık 1,5 ay önce hayata gözlerini yuman usta sanatçı Münir Özkul  Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde “Ali Kırca ile Hayat Meydanı” ile  sahnede anıldı.  Özkul’un eşi Umman Özkul, oyuncu ve Özkul’un eski eşi Suna Selen, kızı Güner Özkul, Prof. Tayfun Hatay, Ahmet Sezerel, Tuncay Akça ve Ayşe Erbulak usta sanatçıyı izleyiciye anlattılar. Anma gecesine; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri, Kartal Belediyesi İştirak Şirketlerinin Yöneticileri, Kartal Belediyesi Birim Müdürleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşların temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Münir Özkul yakınları ve sanatçı dostlarınca anıldı 

Usta sanatçının oynadığı filmlerden hazırlanan sinevizyonu izleyen seyirciler zaman zaman duygulandılar. 

Usta sanatçının eşi Umman Özkul, “Halkını çok seviyordu, yüreği çok iyiydi”

Usta sanatçının eşi Umman Özkul, Münir Özkul'un eski filmlerini izlemekten çok hoşlandığını ve Ali Kırca'nın moderatörlüğünü yaptığı ‘Siyaset Meydanı’ adlı programı da çok sevdiğini söyledi.

Umman Özkul, usta sanatçının rol yapmadığını, hazırlandığı rolleri adeta yaşadığını  belitti. Özkul eşi Münir Özkul'un son dönemlerde katarakt sebebiyle artık hiç görmediğini ve konuşamadığını da  söylerken Umman Özkul, sözlerini şöyle sürdürdü: “Münir, siyasetle daima ilgiliydi; fakat babasının bir vasiyeti varmış, -oğlum siyasetle asla ilgilenme- dediği için, içinden bir şeyler düşünüyordu; ama dışa vurmuyordu. -Bir şey yaparsam, halk görür onu- derdi hep. Halka kapıyı açsa içerisi dolardı, dışarda kuyruk oluştururdu sevenleri. Halkını çok seviyordu, yüreği çok iyiydi.”

Usta sanatçının  eski eşi Suna Selen  “Hep tiyatroda, hep setteydik”

Özkul’un eski eşi Suna Selen ise hayatlarının hep çalışarak geçtiğini ifade ettiği konuşmasında: “Biz sürekli çalıştık, hep tiyatroda, hep setteydik. Bizim hayatımız hep çalışarak geçti.” ifadelerini kullandı.

Münir Özkul’un kızı Güner Özkul  “Babam hiçbir şeyden hevesimi kırmadı”

Münir Özkul’un kızı Güner Özkul da  babası ile alakalı anılarını şu şekilde anlattı: “Yapamazsın kızım demezdi hiç. Kumaş buldu mu üzerime bir şey dikerdi, hiçbir şeyden hevesimi kırmadı. Babama yakın olmak için odama gitmezdim, yer yatağı yapıp yanında yatardım.”

Ahmet Sezerel ve Tuncay Akça  Özkul’la olan anılarını anlattılar 

Usta Oyuncu ve Hababam Sınıfı’nın “Çalışkan Ahmet’i” Ahmet Sezerel ise usta sanatçıya ilişkin yaptığı konuşmasında :”Her zaman çok saygılıydı, karşısındakinin yaşı ne olursa olsun saygıda kusur etmezdi.” derken,  Usta oyuncu ve Hababam Sınıfı’nın “Bacaksız Tuncay “ı Tuncay Akça ise  usta sanatçı için şu ifadeleri kullandı: “Rahmetli Münir ağabey, bir filmde oynamıştı. Biz filmle alakalı bir eleştiri getirmiştik -senin gibi oyuncu, böyle bir rol oynar mı- diye… O da bize mütevazı bir şekilde hiç kırmadan -çocuklar sanatçı her şeyi oynar- dedi. Hiç unutmam bu sözünü...”

Söyleşi sonrasında Kırca ve misafirlere çiçek takdiminde bulunudı 

Söyleşinin sonunda Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, televizyon habercisi ve gazeteci Ali Kırca ile gelen misafirlere çiçek taktim etti. “Ali Kırca ile Hayat Meydanı” adlı söyleşi dizisi önümüzdeki ayda sürecek. 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ZAFER YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam