reklam
reklam

'Paralel Yapı SODES'te 200 bin lira yolsuzluk yaptı' iddiası

Eklenme Tarihi: 16 Aralık 2015, Çarşamba - 11:00   Okunma Sayısı: 130549

ADANA

Adana'da, Paralel Devlet Yapılanması'na (PDY) yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 11 zanlının dernek faaliyetleri kapsamında öğrencilere sosyal etkinlik düzenlemiş gibi gösterip Sosyal Destek Programları'ndan (SODES) yaklaşık 200 bin lira tahsil ettiği ileri sürüldü.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan Altın Çocuk Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Adana Şubesi Başkanı Arif Sarı'nın da aralarında bulunduğu 11 zanlının emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Zanlıların, SODES kapsamında öğrencilere yönelik Çanakkale gezisi, halı saha futbol turnuvası gibi 24 etkinlik düzenlenmiş gibi gösterip, masraf adı altında yaklaşık 200 bin lira tahsil ettiği öne sürüldü. 

Operasyon kapsamında, dün, derneğin merkez Seyhan ilçesi Fatih Mahallesi'ndeki Eren Kültür Merkezi'nde arama yapılmış, bazı dokümanlara el konulup, bilgisayarların hard disklerindeki imajları alınmıştı.

Zanlıların, SODES çerçevesinde ücretsiz deneme sınavı ve bazı sosyal etkinliklere katılan öğrencilerden para almalarına rağmen dernek kasasından harcama yapıldığına dair fatura sağladıkları da iddia edilmişti.

 
Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam