reklam
reklam

Sokaklardaki Müzisyenlerimiz Aynı Sahneyi Paylaştılar

Eklenme Tarihi: 7 Şubat 2018, Çarşamba - 11:00   Okunma Sayısı: 139349

İSTANBUL

Sokak müzisyenleri. Kimi yerde; sevince, kimi yerde hüzne çaldıkları melodilerle eşlik ettiğimiz eşsiz müzisyenlerimiz. Onları zaman zaman çaldıkları sokaklarda haberleştiriyoruz. Ancak, bu eşsiz müzisyenleri bu sefer sahnede haberleştirdik. 

İşte Kartal’da Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Kartal Kent Konseyi Kültür ve Sanat Komisyonu işbirliğinde gerçekleştirilen anlamlı  bir projenin sonucunda  Kartal sokaklarında müzik yapan  pek çok sokak sanatçılarımız , Kartal Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde sahne aldılar . Bu anlamlı etkinlikte, Kartal Kent Konseyi Kültür ve Sanat Komisyonu Üyesi sanatçı Ayla Karacan yönetiminde sahne alan müzisyenlerin  heyecanlarına tanık olduk ve dinleyiverin de destek verdiklerine şahit olduk. 

Kartal’da sokakta müziği yapan sanatçıların bir araya getirildiği konserde öncelikle  açılış konuşmaları yapıldı. 

Sahneye çıkan ilk isim olan  Kartal Kent Konseyi Başkanı Demet Songurtekin  de Kartal Kent Konseyi’nin pek çok etkinlik yaptığını söyledi  ve anlamı olan projelere odaklandıklarını   belirtti. Kültür ve Sanat Komisyonu’nun gerçekleştirdiği projeye Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün de büyük katkı sağladığını belirten Songurtekin, katkılarından dolayı Kartal Belediye Başkanı  Op. Dr. Altınok Öz ile Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Adem Uçar’a teşekkür etti. Kısa bir konuşma yapan sanatçı Ayla Karacan da  sokakta müzik yapan sanatçıların zamanlarından ve işlerinden feragat ederek çalışmalara katıldığını ve ortaya güzel bir birlikteliğin çıktığını belirti ve müzisyenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından başlayan konserde müzisyenler, sevilen eserleri seslendirmeye başlarken; keman, gitar, bağlama, klarnet gibi farklı enstrümanları da çalan müzisyenlerin , yaklaşık 1 buçuk saat boyunca dinleyenleri coşturduklarına ve seyircilerden olumlu reaksiyonlar aldıklarını gördük . 

Konserin sonunda ise Kartal Kent Konseyi Kültür ve Sanat Komisyonu Başkanı Ayla Karacan, sokak müzisyenlerinden Efe Gencer’e  hoş bir sürpriz yaptı. Kısa bir açıklama yapan Karacan, Hollanda Kraliyet Orkestrası’nın her yıl kraliçeye konser verdiğini ve bu konserin ardından bir enstrümanın kraliçeye hediye edilmesinin gelenek olduğunu belirterek, Kartal’da gerçekleştirilen bu projeyi duyan dostları aracılığı ile bu yıl kraliçeye verilen kemanın Efe Gencer’e hediye edileceğini açıkladı. Yapılan bu jest karşısında duygulanan Gencer’e müzisyen dostları da destek verdi. Dinleyenlerin uzun süre ayakta alkışladığı sokak müzisyenlerinin etkinliği, katılımcılara teşekkür belgesi verilmesi ile sona erdi.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: FATMA DURU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam