reklam
reklam

İĞRENÇ ŞİDDETE KARŞI GAZLADILAR

Eklenme Tarihi: 6 Şubat 2018, Salı - 11:00   Okunma Sayısı: 256122

Kadınlara ve çocuklara karşı şiddet son yıllarda iyice hayatımıza yerleşti. Televizyon haberlerinde ve gazetelerde neredeyse bir kadına veya çocuğe karşı gerçekleştirilen şiddet haberinin yer almadığı gün geçiremez olduk.  
30 Ocak Salı günü Anadolu Adliyesi’nde tecavüz mağduru bir genç kızın davasının duruşması vardı. Türkiye Motorsiklet Platformu'nun (TMP) Kadın ve Çocuk İstismarına Karşı Motorcular Grubu, "yalnız değilsiniz, büyük bir aileniz var" demek üzere toplandı ve mağdur genç kız ile ailesinin yanında yer aldı. 
Bu grubun önemli destekçilerinden biri olan Serpil Çavuşoğlu’nun daveti üzerine biz de Adliye önüne grubu izlemeye gittik. Burada Türkiye Motorsiklet Platformu Motorcular Grubu’nun basın açıklamasını izledik. Basın açıklamasında son dönemde ortaya çıkan 115 hamile çocuk skandalına da dikkat çekildi
Suçlar tespit edilenlerden çok fazla
Açıklama öncesinde sohbet ettiğimiz Serpil Çavuşoğlu, kadına şiddetle ilgili görüşlerini bizlerle paylaştı. Çavuşoğlu şunları söyledi: “Kadınlara gösterilen cinsel şiddet, kadın üzerinde baskı kurmak ve üstün olunduğunu göstermek sebepli yanlış bir davranış biçimidir. Resmi kurumların yayınladığı istatiksel veriler sadece tespit edilen, şikayet edildiği için adli kayıtlara geçmiş vakalara dair verilerdir. İşin aslına bakılırsa cinsel istismar suçları tesbit edilenden çok daha fazladır. 
Toplum baskısı, deşifre olmaktan utanma, aile baskısı ya da tecavüzcünün baskısıyla evliliğe  zorlanma, yaşanılan travma sebebiyle ne yapacağını bilememe, yalnızlık ya da taciz ve tecavüzcünün tehditlerine boyun eğmeye mecbur kalma sebepleriyle adli makamlara başvurulmamaktadır. 
Türkiye Motorsiklet Platformu'nun (TMP) Kadın ve Çocuk İstismarına Karşı Motorcular Grubu "yalnız değilsiniz, büyük bir aileniz var" demek üzere pek çok mağdurun yanında yer almaktadır.  Kadın İstismarına Karşı Motorcular grubu bu tür davalarda mağdurların yanında  bulunmaya devam edecektir.
Bu büyük aileden güç alan genç kızın TMP' nin Çocuk ve Kadın İstismarına Karşı Motorcular Grubundan destek istemesi sonrasında, bu desteğin onun ve ailesinin psikolojisini,  geleceğe dair bakış açısını nasıl değiştirdiğini bizzat kendisi ifade etmiştir. Cinsel istismar ağır bir suçtur. Ve suçlu, bunu gerçekleştiren kişidir.”
Basın açıklamasında şu ifadelere  yer verildi.
Değerli Basın Mensupları,
Bizler, günümüzde çok yaşanmaya başlanan, her gün medyadan takip ettiğimiz, içimizi sızlatan istismar ve taciz olaylarında farkındalık yaratmak ve istismara uğrayan bir kardeşimizin duruşmasında ona destek olmak amacıyla buraya gelen motosiklet kullanıcılarıyız.
Amacımız ne yargının yerine geçmek ne de kolluk kuvveti gibi hareket etmektir. Tek isteğimiz mağdur olan bu kardeşimizin yanında olmak, ona güç vermek, motosikletçilerin kendisinin arkasında olduğunu hissettirmektir.
İstismara ve tacize uğrayan çocukların ve kadınların, ailelerinin maalesef tehditle sindirilmeye, davasından vazgeçirilmeye çalışıldığını, tecavüzcüsü ile evlendirilerek davanın ortadan kaldırılması yöntemine gidildiğini hepimiz medyadan ve gazetelerden takip ediyoruz. Bu durum bizlerin maalesef içini acıtıyor.
Bizler istiyoruz ki, istismar ve tacizi gerçekleştirenler en ağır cezayı alsınlar ki, bu sapık zihniyet başına geleceklerden korksun. Bu fiile maruz kalan kişilerde yargıya gitmekten korkmasınlar. 
Devletimiz büyüktür ve hepsini korumaya muktedirdir.Vatandaşlarımıza da sesleniyoruz; mahallelerinde, çevrelerinde bu tip eylemi gerçekleştiren kimseler var ise kolluk kuvvetlerine ve yargıya suç duyurusunda bulunsunlar. Bana, aileme olmadı 
diye kulaklarının üzerine yatmasınlar. Bu sapık zihniyete dur demezsek, eninde sonunda bizlerin de, çevremizinde zarar göreceği kesindir.
Medyada haber olan, İsmini vermeyeceğimiz bir hastanede 115 çocuğun hamileliği ile ilgili bir olay cereyan etmiştir. İşin enteresan tarafı, adli makamlara bildirim yapılması gerekirken hastane yetkilileri tarafından bu olay bildirilmemiş, hatta ortaya çıkmasına sebep olan şahıs hakkında hastane tarafından inceleme başlatılmıştır. Bu yaşananlar, toplumsal çürümüşlüğün ve adam sendeciliğin bir göstergesidir.
Değerli Basın Mensupları,
Sizler de bizimle aynı duyarlılığı göstererek yanımızdasınız. İstismara ve tacize uğrayan çocuk ve kadınlarımızın sesi olacaksınız. Lütfen sesimizi ve mağdurların çığlığını Türkiye’ye duyurunuz.Sizlere katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz.
Bu vesileyle, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin’e yönelik “Zeytin Dalı” harekâtında ve bugüne kadar, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Vatan, Millet ve Bayrak uğrunda hayatını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi, rahmetleve minnetle anıyor, ailelerinin acılarını paylaşıyoruz. Kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.
2017’de 409 kadın öldürüldü
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre, 2017 yılında 409 kadın cinayeti işlendi, 387 çocuk cinsel istismara uğradı ve 332 kadına cinsel şiddet uygulandı. Platformun verilerine göre, 2016 yılında 328 kadın, 2015 yılında ise 303 kadın öldürülmüştü.
Sadece Aralık ayında 45 kadın en yakınları tarafından cinayete kurban gitti. Aralık ayında 41 çocuk, 2017 toplamında ise 387 çocuk cinsel istismara uğradı. Bu yıl öldürülen 20 çocuğun yarısı, yani 10 çocuk babası tarafından öldürüldü.
2017’de kadınların 88’i kendi hayatına dair karar almak, 30’u boşanmak istediği için öldürülürken; 134 şüpheli ölüm ve 110 tespit edilemeyen kadın cinayeti gerçekleşti. Kadın cinayetlerinde öldürülen kadınların yaş aralığı da düştü. Bu yıl 15-18 ve 19-25 yaş arasında toplam 65 kadın öldürüldü.
Bir yıl içerisinde en çok kadın cinayetinin gerçekleştiği iller İstanbul’da 57, İzmir’de 32, Antalya’da 25, Bursa’da 18, Adana’da 17, Gaziantep’te 15, Konya’da 12 şeklinde oldu.
Kendilerine göre gerekçeleri var
Van’da daha 4 kilogram ağırlığındaki yeni doğan bebek istismara uğradı. Hastaneye getirilmesiyle, uğradığı istismar sonucu yaşamını yitirdiği ortaya çıktı. Yalova'da çocuk parkından kaçırılan 5 yaşındaki E.U. isimli kız çocuğu ölü bulundu. E.U.'yu M.Ş.A.'nın kaçırdıktan sonra cinsel istismarda bulunarak öldürdüğü öğrenildi. Diyarbakır’da 9 yaşındaki M.Ö.’nün 37 yaşındaki babası M.S.Ö tarafından 1 ay boyunca tecavüze uğradığı ortaya çıktı. M.S.Ö. mahkemede kendisini, “Çocuğumun kabızlık sorunu var” diye savundu.
İstanbul’da Sultan Taşar ekmek aldığı fırından çıkarken taksici tarafından ‘O şortla ekmek almaya gelmişsin. O ekmek sana haram. Boğazından geçen her şey sana haram, O babana söyle sana nasıl giyineceğini anlatsın’ şeklinde sözlü saldırıya uğradı.
Yine İstanbul’da, Melisa Sağlam ‘Ramazan'da böyle giyinmeye utanmıyor musun' diyerek Ercan Kızılateş tarafından minibüste saldırıya uğradı. Eminönü’nde bir adam “üstüne başına dikkat et, milleti azdırıyorsun” diyerek Canan Kaymakçı isimli kadına sözlü saldırıda bulundu.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: İSMET AKKOÇ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam