reklam
reklam

Soğuk sömestrin sıcak eğlence mekanları

Eklenme Tarihi: 20 Ocak 2018, Cumartesi - 12:00   Okunma Sayısı: 174230

 

İSTANBUL- Türkiye genelinde, ilk orta ve lise öğrenimini gören milyonlarca öğrenci dün sömestr tatiline girdiler. Öğretmenlerinin önderliğinde aldıkları bilgilerin ve canla başla çalıştıkları derslerinin ilk meyvelerini görecekleri iyi notlarını alan bu öğrencilerimiz şimdi dinlenecekleri güzel bir yarıyıl tatilini hak ettiler. Bir dönemi geride bırakırken derslerden bunalıp biraz da yoruldular, şimdi artık dinlenme ve eğlenme zamanı... Sömestr tatilinde hem konum olarak hem de bütçelerine elverişli mekanları ziyaret ederek güzel bir tatil planı yapabilirler. Bu tatili hak eden sadece öğrenciler değil elbette, yavrularımızı anne ve baba gibi sevip eğiten değerli öğretmenlerimiz de yarıyıl tatiline girdiler. Onlar da yavrularımız gibi hem dinlenecekler hem de ikinci yarıyılda öğrencilerimize nasıl daha verimli olacaklarının hazırlıklarını yapacaklar.

Minyonlarca öğrencimizin sömestr heyecanı yaşadığı bu günlerde İstanbul'da, yarıyıl tatilini birbirinden eğlenceli, eğitici ve öğretici etkinliklerle değerlendirebilecekleri bir çok alternatif bulunmaktadır.

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı'nın ilk yarısını tamamlayan dün başlayan ve iki hafta sürecek tatil, çocukları mutlu etti.   En az öğrenciler kadar aileler de tatili girmenin verdiği huzurla bu iki haftayı hem verimli hem de eğlenceli bir şekilde değerlendirmenin arayışı içine girdiler. Çocuklarımız büyürken çok meraklı olurlar, bu kısa tatilde eğlenirken çeşitli deneyimler edinecek, kültürel etkinlikler ile gezilerini daha keyifli ve eğlenceli bir hale getirecekler.

İstanbul'daki birbirinden eğlenceli müzeler, lunapark, oyun alanları yarı yıl tatilinde il dışına çıkamayacak öğrencilerin adresi olacak.

Ben de milyonlarca karne alan öğrencilerimizin ve onlara emek veren sevgili öğretmenlerimizin sömestr tatilini keyifle geçirmelerini dileyerek güzel vakit geçirecekleri bir kaç etkinlik merkezini sizler için derledim.

 

 

1-Bilim ve teknolojiye meraklı yavrularımız için Rahmi M. Koç Müzesi

 Rahmi M. Koç Müzecilik ve Kültür Vakfı bünyesinde yer alan müze, tüm ülkelere ve geçmişten günümüze tüm

dönemlere ait, endüstri ve mühendislikle ilgili objelerin ve

belgelerinin toplanması, ev sahipliği yapılması, araştırılması, korunması ve sergilenmesine adanmış, kar amacı gütmeyen özel bir kurumdur. Müze, koleksiyonlarını ve kaynaklarını, halkı bilgilendirmek, Türkiye genelinde müze ziyaretlerini yaygınlaştırmak ve endüstri tarihinin araştırılmasını desteklemek için kullanılmaktadır.

 

Haliç'in kuzey yakasındaki Hasköy semtinde, yaklaşık 27 bin metrekarelik alana yayılan Rahmi M. Koç Müzesi, Mustafa Koç Binası, Tarihi Hasköy Tershanesi, Açık Hava Sergileme Alanı olmak üzere üç ana bölümden oluşuyor.

Meraklı ve araştırmacı çocuklara yönelik DNA, astronomi, matbaa ve matematik gibi birbirinden farklı eğitimlerin de verildiği atölyelerin bulunduğu müzede, tüm ülkelere ve geçmişten günümüze tüm dönemlere ait, endüstri ve mühendislikle ilgili objeleri ve belgeleriyle çocukların beğenisini topluyor, sizler de meraklı çocuklarınızla bu müzeyi ziyaret edebilirsiniz.

2-Oyuncaklara düşkün büyük ve küçük tüm çocuklara İstanbul Oyuncak Müzesi

Çocukluk yıllarımızda en çok sevdiğimiz oyun arkadaşlarımız oyuncaklarımızdır. Oyuncaklar bizler büyürken bizi eğlendirmenin yanında eğitirler. Oyuncaklarımız ile içine girdiğimiz hayal dünyamız ve canlandırdığımız karakterler bizim hayallerimizin gelişmesine ve geleceğimizin şekillenmesine bu şekilde de hedeflerine ulaşmasına oyunlarla olanak bulan çocuklar olarak oyuncaklar hep dünyamızda yer almış hatta bazen büyüdüğümüzde bile oyuncak merakımız değişmemiştir. İşte böyle bir insan Şair ve yazar Sunay Akın, büyüse bile oyuncak sevgisi ve ilgisi hiç bitmemiş adeta o büyümeyen bir çocuk olarak kalmıştır. 1962 yılında Trabzon’da doğan Sunay Akın’ın en büyük düşü bir Oyuncak Müzesi kurmaktı ve bu düşünü 23 Nisan 2005’te gerçeğe dönüştürdü. Türkiye’de türünün ilk olma özelliğini taşıyan müzede sevgili Sunay Akın’ın 20 yılda 40'ı aşkın ülkedeki koleksiyonerlerden, antikacılardan ve açık artırmalardan satın aldığı oyuncaklarla kurduğu İstanbul Oyuncak Müzesi, dünya tarihini daha eğlenceli, daha akılda kalıcı bir öğrenme yöntemi ile ziyaretçilere sunuyor.  

Şair ve yazar Sunay Akın tarafından kurulan İstanbul Oyuncak Müzesi'nde, 1700'lü yıllardan günümüze oyuncak tarihinin en gözde örnekleri sergileniyor, eğer hala gidip görmediyseniz çocuklarınız ile birlikte eski anılarınıza bir ziyaret yapabilir yeniden çocuk olmanın keyfine varabilirsiniz.

3-Büyük küçük herkesi kendine çeken Çikolata Müzesi

 

Esenyurt'ta  bulunan Çikolata Müzesi’ni bu tatilde gezilecek yerler sıralamanız arasına alabilirsiniz. Hiç birimizin hayır diyemeyeceği   çikolata şelalelerinin arasında dolaşmak, ve çikolata kokusunu solumak çocuklarımız ile deneyimleyeceğimiz keyifli ve bol çikolatalı  bir gün yaşatacaktır sizlere. Bu kocaman çikolata rüyasının içerisinde çocuklar için çikolata ve pasta yapımı atölyeleri de düzenlenmektedir. Müze 5 bölümden oluşuyor. Giriş bölümünde sizi çikolatanın en şımarık görüntüsü olan çikolata şelalesi, gerçek boyutlu çikolata ev, Nuh’un Gemisi ve çikolatanın tarihini anlatan tablolar karşılıyor.

Güzel şehrimiz İstanbul bölümünde ise Galata Kulesi’nden, Sultan Ahmet Camii’ne, Kız Kulesi’nden, Boğaz Köprüsü’ne ve İstanbul’u temsil eden bir çok tarihi yapıt çikolata formunda sizleri bekliyor. Türk büyükleri salonunda Türk tarihine damga vuran Atatürk, Fatih Sultan Mehmet, Osman Gazi ve bir çok önderin çikolatadan büstleri, Sanatçılar salonunda Aralarında Pablo Picasso’nunda bulunduğu, dünya sanatına yön veren pek çok sanatçının eseri sizleri bekliyor. Medeniyetler bölümünde ise dünya tarihinde yer almış Hitit, Antik Yunan, Bizans, Osmanlı devlet ve milletlerini sembolize eden tablolar ile geçmişe çikolata tadında yolculuk yapabilirsiniz.

4- Zamanın durduğu yer; Miniatürk

 

‘Büyük Ülkenin Küçük Bir Modeli’ sloganıyla yola çıkan Miniatürk ,Türkiye’nin Vitrini olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından 02 Mayıs 2003 tarihinde tamamlanarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan tarafından ziyarete açıldı.

Miniatürk’te, binlerce tarihi eser arasından, bilinirliğine, dönemini temsil yeteneğine göre Türkiye ve Osmanlı coğrafyasından seçilen 61 eser İstanbul’dan, 59 eser Anadolu’dan ve 12 eser bugün Türkiye sınırları dışında kalan Osmanlı coğrafyasından olmak üzere 134 mimari eserin, 1/25 oranına küçültülmüş minyatür modellerine yer verilmiş ve zamanla bir kaç eser daha eklenmiştir.

Antik Çağ'dan Roma'ya ve Bizans'a, Selçuklu'ya Osmanlı'ya değin, bu topraklarda hüküm sürmüş ve iz bırakmış her medeniyetin kültürlerinden günümüze kalan zengin mimari mirası bir araya getiren Haliç'teki Miniatürk, masalsı bir yolculuğa çıkmak isteyen çocukları ve ebeveynleri bu yarıyıl tatilinde de ağırlayacak ve sizlere anılarınızda kalacak güzel bir gün yaşatacaktır.

 

 

5-Madame Tussauds İstanbul ile yıldızlara yakın olun 

 Madame Tussauds, merkezi Londra'da bulunan balmumu heykel müzesi. Aralarında Amsterdam, Berlin, Hong Kong, İstanbul, New York, Sidney ve Tokyo'nun da bulunduğu yirmi dört şehirde şubesi vardır ve bu anlamda

Dünyanın en ünlü balmumu heykel müzesi konumundadır.

Her ülkenin kendi tarihinde iz bırakmış önemli kişilerin yer aldığı bal mumu heykeller geçmişten günümüze tarihi aktaran ve yaşatan bir müze konumundadır. 

 Bir dünya şehri olan İstanbul’da bulunan  Madame Tussauds'da, tarihi ve kültürel kahramanlar ile geçmişten bugüne sanat, spor ve siyaset dünyasının yaklaşık 60 ünlü ismi yer almaktadır. Gezdiğinizde içerdeki heykelleri canlı sanabileceğiniz balmumu eserler, sizleri Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde tarihi bir gezintiye çıkarırken, Ülkemizden birçok ismin yanı sıra çok sayıda uluslararası müzik, spor ve film yıldızının balmumu heykellerini de yakından görme şansı bulacaksınız.

Müzede tarih ve liderler bölümünde Mustafa Kemal Atatürk, Mimar Sinan, Fatih Sultan Mehmet, müzik bölümünde Zeki Müren, Madonna, Beyonce, MFÖ, Barış Manço, bilim ve kültür bölümünde Mona Lisa, Albert Einstein, Leonardo da Vinci, spor bölümünde Maria Sharapova, Rafael Nadal'ın da aralarında yer aldığı çok sayıda ünlünün heykeli bulunuyor. Tarihe meraklı çocuklarınız ve sizler için iyi bir seçenek olacak Madame Tussauds, ile hem geçmişe bir gezi hem de yıldızlara daha yakın olacağınız bir gün sizi bekliyor.

 

6-Vialand; Oyuncakların Dünyası

Yaklaşık 100 futbol sahası büyüklüğündeki 600 dönümlük arazi üzerinde kurulan Vialand, Türkiye’de inşa edilmiş ilk temalı parktır. İstanbul ilinin Eyüpsultan ve Gaziosmanpaşa ilçeleri üzerinde yer alan park 26 Mayıs 2013 hizmete açılmış ve ziyaretçilerine keyifli anlar yaşatmaktadır.

 Girişinde büyük bir şatonun yer aldığı Vialand, "Oyun Dünyası", "Efsaneler Dünyası" ve "Macera Dünyası" bölümlerinden oluşuyor.

"Macera Dünyası" bölümünde, Adalet Kulesi (Tower Ride), Çılgın Nehir (Rafting Ride), Viking (Splash Coaster), Jetski, King Kong, 360, Maceraperest (Family Coaster), Nefeskesen (Roller Coaster), Hayal Perdesi gibi 50’den fazla ünite yer alıyor. Ahşap evleri, cumbalarıyla "Bir Zamanlar İstanbul Sokağı" eski İstanbul mahalle hayatını ve kültürünü yaşatıyor. Açık hava oyun parkı ise çocukların keyifli anlar geçireceği Minik Kaşifler, Atlıkarınca, Hayal Makinesi, Küçük Madenciler, Neşeli Çiftlik, Uçan Çocuklar, Mini Kule, Çarpışan Arabalar, Kahraman İtfaiyeciler, Minik Yarışçılar ünitelerinden oluşuyor.

Eğitimle eğlenceyi birleştiren konseptini Türkiye ile tanıştıran Jurassic Land, sadece görsel bir şölen yaratmakla kalmıyor, küçük büyük herkesin ilgisini çekiyor.

Deneyimli rehberler eşliğinde gerçekleştirilen turlarda tüm ziyaretçiler efsanevi dinozorları hem yakından tanıyor hem de dönem hakkında bilgi sahibi oluyor. Çocuklarınızla birlikte keyifli bir gün geçirmek ve onların hafızalarında güzel bir sömestr anısı olarak kalabilecek seçenekleriniz arasında yer alabilir.

 

 

7-Sınırsız yaratıcılığın adresi Legoland

Bir çok ülkede bu günün küçükleri yarının büyükleri olan çocuklara; hayal dünyalarını geliştirmeleri ve onları eğlendirmek için hizmet veren Legoland, İstanbul'da ailelerin 3-10 yaş arasındaki çocukları ile yaratıcılık dünyasını keşfedip eğlenebileceği kapalı eğlence merkezlerinden biri olup bu sömestr tatilinde zeka oyunlarına meraklı ve aktif çocuklar için güzel bir seçenek olacaktır. 

Eğlence ve rengarenk lego parçaları ile dolu Legoland'da çocuklar, Space Missions'da uzayın derinliklerini, Miniland'da Galata Kulesi, Ayasofya, Sultanahmet Camisi, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile İstanbul'un ve dünyanın simge haline gelmiş ünlü yapılarını keşfetme imkanı bulurken, uzmanından binaların, ilginç hayvanların ve güçlü kahramanların nasıl oluşturulduğunu öğrenebilecek.

Ayrıca çocukların ülkesi KidZania'da, çocuklar, birlikte doya doya eğlenirken yeni şeyler öğreniyorlar. KidZania'da, 4 -14 yaş arasındaki çocuklar, birbirinden eğlenceli 65 aktivite alanında hem motor becerilerini hem de fiziksel ve sosyal becerilerini geliştirme olanağı buluyor.

Çocuklar burada 100'den fazla mesleği deneyimleyerek, seçim yapma özgürlüğünü elde ediyor, yaratıcılıklarını kullanıyor. Bu günün küçükleri yarının birer meslek erbabı olarak il deneyimlerini burada yaşayarak belki de hayallerini kurdukları mesleklerin ilk kıvılcımlarını içlerinde hissedecekler. Sokakları, binaları olan ve çocuklar tarafından yönetilen Minopolis Şehri'ne ise çocuklar, gerçek bir uçağın kokpitinin monte edildiği havaalanından giriş yapıyor. Her çocuğun böyle bir deneyimden keyif alacağını düşünerek yavrularınıza yarıyıl tatilinde bu keyfi yaşamalarını hediye edebilirsiniz.

 

Yukarıda bir kaç örnekle sıralamaya çalıştığım etkinlik ve eğlence merkezleri sadece bir kaçı, sizler kendi çocuklarınızın ilgi alanlarına göre bir tatil programı belirleyip bunu çocuklarınıza hediye edebilirsiniz. Derslerini çok çalışan ve başaran tüm öğrencilerimize, okullarda emekle öğrencilerimize ders ve kişisel eğitim veren tüm emekçi öğretmenlerimize ve tabi ki tüm ebeveynlere keyifli eğlenceli bir yarıyıl tatili dilerim.

Emine Kalyon

 

 

 

 

Editör: Emine KALYON

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam