reklam
reklam

Duo Anatolia Zeynep Işık'ın anısına sahnedeydi

Eklenme Tarihi: 26 Aralık 2017, Salı - 11:00   Okunma Sayısı: 184352

İSTANBUL

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda eğitmenlik görevlerine devam eden piyanist Prof. Dr. Serla Balkarlı ile çellist Melih Kara'dan oluşan "Duo Anatolia",  Maltepe ‘de Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde sahne aldılar. 

Prof. Dr Serla Balkarlı konuşmasında  Zeynep Işık'ı saygıyla andı  

Yurt içinde ve yurt dışında ülkemizi başarıyla temsil eden birçok projede yer alan bu değerli  müzisyenler, Maltepe’de müzikseverlerle bululştu.  Konserin açılışında kısa bir konuşma yapan Serla Balkarlı, birlikte sahne aldıkları Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin başkemancısı Zeynep Işık'ı geçtiğimiz Şubat ayında amansız bir hastalıktan kaybettiklerini belirterek, bu acı kayıplarının ardından ilk kez sahne aldıklarını söyledi. 

Zeynep Işık  anısına :“The Swan Allegro Appassionate”

Balkarlı ve Kara,  Fransız besteci Camille Saint Saens'den, İngiliz çellist Julian Lloyd Webber'in düzenlemesini yaptığı “The Swan Allegro Appassionate”yi Zeynep Işık anısına seslendirdi. İkilinin konseri, ünlü Azeri besteci Fikret Amirov  ile Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk dönem bestecilerinden ve Türk Beşleri arasında yer alan   Ahmet Adnan Saygun'un eserleriyle sona erdi.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: EMİNE KALYON

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam