reklam
reklam

Taşeron Talepleri Kadıköy’de Dile Getirildi.

Eklenme Tarihi: 17 Aralık 2017, Pazar - 15:00   Okunma Sayısı: 138292

Kadıköy İskelesinde  yüzbinlerce taşeron işçisini ve sendikaları ilgilendiren taşeron yasa tasarısı ile ilgili eylem vardı.  Yüzlerce işçi meydanda “Tüm taşeron işçilerine ayrımsız, şartsız kadro istiyoruz” pankartıyla yürüyüş düzenleyerek geldi. “O gerçek kadro buraya gelecek”, “İşten atmalara hayır”, “Gerçek kadro hakkımız engellenemez”, “Boş vaatlere karnımız tok”  gibi dövizlerinin taşıdıkları eylemde işçiler sık sık “Kadro hakkımız söke söke alırız”, “Taşerona karşı omuz omuza”, “Taşerona teslim olmayacağız”  gibi sloganları attı.

CHP, HDP, ESP, EMEP,ÖDP  ile Mücadele Birliği Platformu üyelerinin de katıldığı eylemde konuşan Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şube Başkanı Mehmet Sait Tanyeri ise , Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun taşeron işçilerin kadroya alınacağı yönünde açıklamaların yapıldığını hatırlattı.

Yüzbinlerce taşeron işçisini ve sendikaları ilgilendiren bu düzenlemenin muhatapları ile görüşülmeden hazırlandığını söyleyen Tanyeri, 12 maddede ele alınan düzenlemenin 450 bin taşeron şirket işçisini kapsadığını kaydetti.

Bu konuda sürecin şeffaf yürütülmesi gerektiğini söyleyen Tanyeri, bu konuda konfederasyonların temsilcilerinin de dahil olduğu acil bir komisyon kurulmasını istediklerini belirtti. Tanyeri, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu’nun açıklamalarının belediye hizmetlerinde çalışan yüzbinlerce işçinin kadro beklentisini boşa çıkardığını ifade etti.  

Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şube Başkanı Mehmet Sait Tanyeri “KİT’lerde çalışanlara da kadro verilsin”

 Düzenleme ile kamu iktisadi teşekküllerinde çalışan taşeron işçilerin de kadro dışında bırakıldığını vurgulayan Tanyeri, düzenlemenin bu şekilde yasalaşması durumunda Anayasanın eşitlik ilkesinin göz ardı edilmesi anlamına geldiğini söyledi.

Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şube Başkanı Mehmet Sait Tanyeri ise basın açıklamasında şunları söyledi.

“Hükümet kadro konusunda sergilenen bu ayrımcı anlayışı terk etmeli kamuyu bütün olarak ele almalıdır. Belediye hizmetlerinde, il özel idarelerinde ve KİT’lerde çalışan taşeron şirket işçileri ile hali hazırda belediye şirketlerinde çalışan işçilere de güvenceli, süresiz kamu kadrosu verilmesi temel talebimizdir”

Taşeron Tasarısı Yılbaşından Sonra Meclis Gündeminde

Öte yandan taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili  düzenlemeyi de içeren yasa tasarısının yılbaşından sonra meclis gündemine geleceği öğrenildi. Yine ; taşeronda çalışan işçilerin kamuya alınmalarında en son tarih  olarak 4 Aralık  tarihinin belirlendiği, bunun  da Şehir Hastaneleri gibi istisnaları olacağı, ancak son kararın yasa tasarı kesinleştikten sonra netleşeceği de gelen bilgiler arasında.

Bilindiği üzere ; Başbakan Binali Yıldırım'ın Kore'ye giderken havaalanında taşeron müjdesini 4 Aralık günü açıklamış, ertesi gün ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili  yasa tasarının yakın bir zamanda meclisten çıkacağını duyurmuştu.

YUSUF KEMAL YILDIZ

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YUSUF KEMAL YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam