reklam
reklam

Antalya'nın 'Beyaz Güvercin'i Mehmet dede

Eklenme Tarihi: 13 Aralık 2017, Çarşamba - 11:00   Okunma Sayısı: 227159

ANTALYA

Mehmet Mustafa Kaya, namı diğer "Beyaz Güvercin"... Kemer ilçesinde yaşayan 81 yaşındaki Kaya'yı herkes "Beyaz Güvercin" olarak tanıyor. Baştan aşağı beyaz giyinen Kaya, 33 yıldır beyaz bir yaşam sürüyor. 

Tek gözlü bir evde devletin desteğiyle bir başına yaşam süren Kaya, en çok da çocukların ilgisini çekiyor. Sevecenliği ve yardımseverliğiyle ön plana çıkan Kaya, her sabah beyaz kıyafetlerini giyip erken saatlerde dışarı çıkıyor ve Çamyuva Mahallesi sahilinde yürüyüş yapıyor.

Sahilde bir süre gezen Kaya, daha sonra mahalledeki esnafla sohbet edip tavla oynuyor. 

Çoğu kişi ismini "Beyaz Güvercin" olarak biliyor

Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayatının çalışmakla geçtiğini, 14 yaşında Malatya'dan İstanbul'a gittiğini belirtti. Dayısının yanında bir süre gemilerde çalıştıktan sonra Almanya'ya gittiğini aktaran Kaya, 11 yıl sonra memleket özlemiyle döndüğü Türkiye'de Kemer ilçesine yerleştiğini ve teknelerle Alman turistleri gezdirdiğini dile getirdi.

Kaya, vatandaşların kendisini "Beyaz Güvercin" diye çağırdığını ifade ederek şöyle konuştu:

"Bu durum çok hoşuma gidiyor. Genci, yaşlısı 'Beyaz Güvercin dede' dediklerinde çok mutlu oluyorum. Bazen, 'Beyaz giyinmekten hiç sıkılmadın mı?' diye soruyorlar. Böyle giyinmeyi seviyorum. Beyaz giyinmek gecemin ışığı, rahatlamamın nedeni oluyor. Görüntümle kendimi farklı hissediyorum. Dünyadaki tek gayem, beyazlar içinde gözlerimi yummak. Kimseye muhtaç olmadan yaşıyorum." 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam