reklam
reklam

Türkiye'nin çözülmeyecek hiçbir meselesi yok

Eklenme Tarihi: 11 Aralık 2017, Pazartesi - 12:00   Okunma Sayısı: 275643

İSTANBUL

Memleketimin değerlerinden biri olan Sayın CHP Gurup Başkan vekili Engin Altay ile TBMM’de makamında  özel bir söyleşi gerçekleştirdik. 

* Sayın vekilime  soruyorum, bize kendinizi tanıtır mısınız Engin Altay kimdir?

Öncelikle hoş geldiniz. Ben1963 yılında Erfelek'te doğdum. İlkokul, ortaokul, lise öğretiminden sonra Denizli'de yükseköğretimimi tamamladım. 5 yıl cezamdan dolayı  görevimi  yapamadım. Daha sonra öğretmenlik ve okul müdürlüğü yaptım. 2002 yılında Okul Müdürlüğü'nden istifa ederek CHP Sinop milletvekilliği yaparak   üç dönemdir görev yaptım ve Sinoplu’yu  temsil ettim. Geçen yıl 7 Haziran’da  yapılan seçimlerde İstanbul 3. bölgeden İstanbul'dan tekrar milletvekili seçildim.  O gün bu gündür İstanbul'daki Sinoplu hemşirelerimize hizmet etmeye devam ediyorum. Siyasette 15 yıldır milletvekilliği yapıyorum.

 * Kaç yıldır  Grup Başkan Vekilliği  yapıyorsunuz? Yaklaşık 5 yıldır Grup Başkanlığı görevini yapıyorum, bu ayın 26’sında da tekrar arkadaşlarımın önerisi ile tekrar grup başkan vekilliğine devam edeceğim.

Siyasi hayatım boyunca hep empati yaptım hayata, olaylara, insanlara karşı ve insanları anlamaya çalıştım. Benim Türkiye'de en yanlış bulduğum şey siyasetin insan üstünden, inanç üstünde etnik bakış açısı üstünden siyaset yapılmasıdır. Türkiye 30 yıl boyunca anlamsız bir başörtüsü tartışması yaşadı ve bu Türkiye'ye çok şey kaybettirdi.

 Siyasette değişik partiler olarak değişik görüşler olacak ama hepimizin istikameti büyük Türkiye güçlü Türkiye 80 milyonun Türkiye'si bizim görüşlerimiz farklı ama Albayrak hepimizi temsil ediyor, hayata ve olaylara ben böyle baktım.

 *Sayın vekilim iktidar partisinin yaptıkları her şeye hayır mı diyorsunuz?

Biz çok şeye evet te dedik. Terörle mücadele konusunda da PKK ile mücadele için ne getirdilerse destek verdik, tam tabirle ne istedilerse verdik bu konu ile ilgili partim adına en çok ben konuştum Sinop'ta terör yok ama Türkiye'nin her yerinde yaşayan Sinoplular var. 80 milyon insan için en büyük sorun terör, sonra işsizlik geliyor. Olaylara İstanbul değil Türkiye olarak baktığımız zaman Türkiye'nin çözülmeyecek hiçbir meselesi yok. *Sayın vekilim muhalefettesiniz  ama Sinop'a ne gibi yardımlarınız oldu?

15 yıldır muhalefetdeyiz buna rağmen Sinop'a gelen yatırımlarda benim de katkım var. Nasıl var? derseniz eğer hükümeti uyararak, ikaz ederek, özel ilişkilerle bakanlarla olan dostluklarla Sinop'a kazandırılan birçok hizmette nacizane benim de katkım olduğunu düşünüyorum. Ben her zaman derim Sinoplu hemşirelerimiz benim hiç param yok ama çok dostum var, param olmasın dostlarım olsun yeter diyorum. 

*Sayın vekilim Sinop'ta sizce neler eksik? 

Sinop'ta çok eksiklikler var, benim hayalimde iktidar olsaydık Sinop'un köy yollarını yapıp bitirmek 15 yıl oldu hala büyük sorun köy yolları bitmedi onun çözümü noktasında daha Barış Karadeniz ve Nazım Maviş kardeşim çalışıyorlar ama yeteri kadar değil belli ki Sinop'la ilgili hükümetin biraz daha dikkatini çekmemiz lazım. Hep söylüyorum Sinop devletten alacağı olan bir ildir, devlete hizmet etmiş vergi borcunu vermiş, askerlerini yapmış kurallara uymuş, devlete karşı bütün görevlerini yerine getirmiştir. Hiçbir şey yapılmadı demem asla ama hala çok  eksiğimiz var. Söz konusu Sinopsa, ben siyasi körümüdür, Ben siyasetine bakmam, yaşam tarzına bakmam, Sinoplular beni ararken siyasetime bakmazlar benim samimiyetime bakarlar.

*Sn  Engin Altay vekilim İstanbul'daki STK’ları nasıl buluyorsunuz? İstanbul'daki derneklerin birleşmesi lazım İstanbul'daki STK’ların federasyon konfederasyon olmalıdırlar, büyüyerek birleşerek istediklerini yapabilirler. 

*Sayın vekilim sizce Sinop'un neyi meşhur?

Ben hep derim Sinop'un insanı meşhur, cinsiyet ayırt etmeden söylüyorum kadın-erkek insanı meşhurdur ve bu algı Türkiye'de de var. Bir anımı anlatmak istiyorum taksiye bindiğim zaman ‘’Sinopluyum’’ deyince taksici; ‘’Sinoplular ne kadar iyilerdir’’ diyor

Sinop'ta terör suçu yoktur, kapkaça karışan Sinoplu yoktur bu da bizi özel kılar. Ben Sinop'u ve  Sinopluyu seviyorum, onlar da beni seviyor.

*Sayın vekilim sormak istiyorum nükleer enerji Sinop'a yapılmalı mı?

 Öncelikle şunu söylemek istiyorum, biz nükleer teknolojiye karşı değiliz. Nükleer teknolojiye karşı olmak kabul edilir bir şey değildir fakat Avrupa'nın Japonya'nın terk ettiği eski teknoloji ile Sinop'a yapılmasına karşıyız .

Elbette Türkiye'nin buna ihtiyacı var sırf güneş ve rüzgar Türkiye'yi beslemez gerçekçi olalım yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmeliyiz. Bizim şu an Sinop’ta  Mersin'e kurulması düşünülen nükleer santrallerin eski tip olması bize eski malzemelerin kullanmalarına karşıyız, burada endişe ediyoruz eski tip malzeme kullanılmasa demek Sinopluların hayatı ile kumar oynamak demektir buna karşıyız. 

* Sinop'un tanıtımı için neler yapılmalı, yeterince tanıtılıyor mu sizce?

Sinop'un doğal güzelliklerini Allah bahsetmiştir. Devletimiz hizmeti Sinop'a bahşetmiyor. Asıl sorun yatırım yok. Sinop'un tanıtımını yaptık diyelim, insanlar geldi diyelim nerede yatıracaksınız? En büyük sorun yol, mesela Türkeli Sinop’ta mı kalmalı Kastamonu'ya mı bağlanmalı? Bunu oturup herkesin düşünmesi lazım. Bütün işlerini Kastamonu'da görüyorlar yol sorunu bitmediği için yeteri kadar ilgi göremiyorlar. Her zamanki gibi kaybeden Sinoplu oluyor.

Son soru olarak Sayın vekilim hemşehrilerimize neler söyleyeceksiniz?

Memleketimize daha çok gitmelerini, anne babalarını daha çok arayıp, gönüllerini hoş tutmalarını, hayır dualarını almalarını tavsiye ediyorum. 

Bizi makamında samimi bir şekilde ağırlayan ve görev yoğunluğu arasında vakit ayırarak sorularımızı yanıtlayan memleketimizin bir değeri olan sayın Engin Altay beyefendiye teşekkürlerimizi sunarak memleket adına başarılarının daim olmasını dileriz. 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: EMİNE KALYON-HALİME ŞAHİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam