reklam
reklam

Batı Şeria'da İsrail askerleri 2 Filistinliyi yaraladı

Eklenme Tarihi: 1 Kasım 2017, Çarşamba - 10:00   Okunma Sayısı: 151419

NABLUS

Batı Şeria'da yer alan Nablus kentinde Yahudi yerleşimcilerin "Yusuf makamına" girmesi üzerine gerginlik yaşandığı, İsrail askerlerinin müdahalesi sonucu 2 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, İsrail askerlerinin eşlik ettiği bir grup Yahudi yerleşimci, Nablus kentinde Hazreti Yusuf'un makamı olarak kabul ettikleri türbeye girdi. Duruma tepki gösteren Filistinlilere, askerler müdahale etti.

İsrail askerlerinin müdahalesinde plastik mermiyle yaralanan 2 Filistinli, Nablus kentindeki Rafidya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yahudiler, Batı Şeria'nın Nablus kentinde bulunan "Yusuf makamında", Hazreti Yusuf'un kabri olduğuna inanıyor. Ancak birçok arkeolog söz konusu kabrin sadece birkaç asır geçmişi olduğunu kaydederek, bu inancın doğru olamayacağını, kabrin Yusuf ed-Duveykat isimli bir Müslüman'a ait olduğunu ifade ediyor.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam