reklam
reklam

Cumhurbaşkanı’ndan müfettişlerle belediyelere inceleme talimatı

Eklenme Tarihi: 28 Ekim 2017, Cumartesi - 13:00   Okunma Sayısı: 144243

İSTANBUL-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, istifası istenen AK Partili belediye başkanları ile ilgili olarak “Biz söyleyeceğimizi söyledik. Gereken yapılacak” mesajı verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki gün basına kapalı yapılan AK Parti İstişare ve Değerlendirme toplantısında, yerel yönetimlerle ilgili önemli mesajlar verdiği öğrenildi.
Toplantıda, ilçe teşkilat başkanları ve bazı ilçe belediye başkanlarının yaşadığı sıkıntıları dinleyen Erdoğan’ın, özellikle 2019 yerel seçimlerine vurgu yaptığı öğrenildi.
Erdoğan’ın, “Arkadaşlar, 2019 seçimlerine odaklanmamız lazım. Bireysel çekişmeleri bir tarafa bırakacağız, ne yapacaksak elbirliği ile birlikte yapacağız.
Artık işimiz eskisi gibi kolay değil. 2019 yerel seçimlerinden başlayarak önemli bir seçim sürecine gireceğiz. İşimiz zor. Çok ciddi şekilde çalışacağız. Herkes üzerine düşen görevi fazlasıyla yapmalı. Sadece hizmet odaklı değil, birebir vatandaşın kapısına gidelim. Bireysel taleplere de odaklanalım. Vatandaşın gönlüne dokunacak şekilde çalışacağız” dediği kaydedildi.
Erdoğan, iktidar- muhalefet ayırmadan, özellikle imar uygulamaları, belediyelere aktarılan payların kullanımı gibi konularda İçişleri Bakanlığının kısa süre içinde müfettiş görevlendirerek inceleme ve denetim başlatacağını da kaydetti. Erdoğan, belediyeler konusunda gelen tüm şikâyetlerin dikkate alınacağını belirterek “Yasalara uymayan, yanlış yapan kim varsa gereken yapılacak. Bunlara müsaade etmeyiz” diye konuştu.
Belediye yetkilileri “ Şeffaf ve denetime açığız ” 
Çıkan bu haberlerden  sonra da  bizler de güvenilir  birkaç  belediye görevlisi ile görüşme imkanı yakaladık. Onlara göre belediyelerde denetim yapılması gayet rutin bir işlem. Söz konusu kaynakların kullanılmasında yanlışlıkların olması da en çok kendilerinin başını ağrıtmakta. Kendileri de son yıllarda denetim arttığını ancak kaynak kullanımda en büyük sorunun zaman zaman  yaşanan bazı problemlerden kaynaklandığını söylüyorlar. Örneğin; inşaat konulu ihale süreçlerinin birkaç ay uzamasının yarattığı ekstra ödemeler belediyeyi zora sokabiliyor. Ayrıca döviz kurundaki  son dönemde yaşanan oynaklık da harcamaların artışında bir başka sebep.  Yetiktiler yine; harcama konusunda da şeffaf ve denetime açık olduklarını söylüyorlar. Buradan sonra da takdir önce vatandaşa sonra da ilgililere kalıyor. 

Editör: Yiğit Fırat YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam