reklam
reklam

Aşık Mahzuni Şerif anıldı

Eklenme Tarihi: 28 Ekim 2017, Cumartesi - 12:00   Okunma Sayısı: 149948

İSTANBUL

Maltepe Belediyesi'nce düzenlenen "Cumhuriyet Benim Festivali" kapsamında, halk ozanı Aşık Mahzuni Şerifanıldı.

Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, Aşık Mahzuni Şerif'in sevilen türküleri seslendirildi. Şerif’in eserlerini türkücü Hüseyin Uğurlu yorumlarken, programın sunumunu yapan ünlü ozanın oğlu Ali Mahzuni de babasının hayat hikayesini ve anılarını sevenleriyle paylaştı.

Programda konuşan CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç, kaleme aldığı "Devr-i Mahzuni" kitabını gelecek nesillere Mahzuni'nin felsefesini aktarmak amacıyla hazırladığını söyledi.

Öztunç, Aşık Mahzuni Şerif'in hemşerisi olmaktan onur duyduğunu dile getirerek, "Mahzuni Şerif, bir deryadır. 20 bin şiiri, 450'nin üzerinde plak ve albümü var. O mazlumun ve garibin sesi oldu. Aşık Mahzuni Şerif, Anadolu'nun gariban halkının sesini, şehirlerdeki beyaz yakalılarla buluşturan isimdir." dedi.

Programa, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam