reklam
reklam

Seyri Keyiflim // Vizyonda bu hafta

Eklenme Tarihi: 17 Nisan 2024, Çarşamba - 23:33   Okunma Sayısı: 39115
Sinema dünyasının nabzını tutan Seyri Keyiflim, her hafta vizyona giren veya girecek olan seyri keyifli yepyeni filmleri tanıtmaya devam ediyor. Bu haftaki köşemizde Bayramda izleyebileceğiniz filmleri sizler için seçtik. Korkudan gerilime, animasyondan komediye kadar uzanan 6 farklı film seçeneğini sizler için araştırdık. *Yuzuru Tachikawa’nın yönettiği ve Minami Takayama, Rikiya Koyama, Megumi Hayashibara ile Wakana Yamazaki’nin seslendirdiği animasyon film Dedektif Conan: Siyah Demir Denizaltı (Detective Conan: Black Iron Submarine), CJ ENM dağıtımıyla Space Toon tarafından vizyona çıkarıldı. Dünya tüm mühendisler, dünyadaki tüm polis güçlerine ait güvenlik kameralarını bağlama operasyonu için bir deniz üstü tesis olan Pasifik Boyu’nda bir araya gelirler. Bu sırada Conan, Sonoko’nun davetiyle Dedektif Çocuklar ile Hachijo Jima’yı ziyaret eder ve Huzursuz olan Conan, tesise sızar ve bir kadın mühendisin kaçırıldığını ortaya çıkarır. *Fuat Yılmaz’ın yönettiği ve Cem Belevi, Hande Arısoy, Eren Peköz ile Kahraman Sivri’nin oynadığı Bana Beni Anlat, Lion Distribution dağıtımıyla MSM Yapım tarafından vizyona çıkarıldı. Bana Beni Anlat, geçirdiği kaza sonucu ailesini kaybeden ve travmadan kaynaklı demans hastalığına yakalanan Çınar’ın hemşiresi Öykü ile arasında gelişen ve gittikçe romantikleşen bağı konu alıyor. Hastalığından dolayı okuduğu ve izlediği şeylerin bilinç altına yerleşmesi ile her gün farklı meslek dallarına merak duyarak uyanan Çınar bir sahnede çapkın bir itfaiyeciyi canlandırırken başka bir sahnede ise bir cami imamı olarak karşımıza çıkıyor. * ''Neandria'' geçmişin izleri hayli silinmiş antik bir şehrin yıkıntılarının hemen altında, yoksul bir Ege köyünde geçiyor. Köyde hayat, dünyanın gerisinde yaşanandan hiç de farklı değil: Kıskançlık, hırs ve korku, burada da ele geçirmiş insanları. Yarışma, avlanma ve kazanma hırsının hasta ettiği bu insanların arasında bir tek, 18 yaşındaki Suna, yaşamaya dair can alıcı soruları sormaya cesaret edecektir.

''Mükemmel Aile''

HABER: MURAT İLTER
[email protected]

Haftanın komedi filmi ''Mükemmel Aile'', kızlarının doğumuna yetişmeye çalışan bir ailenin yaşadıklarını konu ediniyor. Zeynep, hayatının hiçbir anında yanında bulunmayan ailesine hamile olduğunu söylediği sitem dolu bir mesaj gönderir. Aile üyeleri, bunca zaman yalnız bıraksalar da doğumda onun yanında olmak isterler. Doğuma yetişebilmek için İstanbul'dan Antalya'ya doğru yola koyulan aile, yolculuk sırasında kendilerini beklenmedik durumların içinde bulur. Geçmişte birbirlerini anlayamadıklarını fark eden aile üyeleri, bu süreçte kendi dünyalarındaki mutsuzluktan çıkıp, tek bir dünyada birbirlerine sarılarak Mükemmel Aile olmayı başarır.

Kıraç'tan boks performansı

Yılın iddialı komedi filmlerinden olan ''Mükemmel Aile'' filminin çekimleri sürpriz sahne ile başladı. Usta oyuncu Güven Kıraç boks eldivenlerini taktı, ringe çıktı ve şampiyon boksörler ile dövüştü. Filmde boks meraklısı bir babayı canlandıran Güven Kıraç'ın ringde eldiven salladığı sahneler aynı zamanda kendisinin karakteristik özelliklerini de ortaya koymaktadır. Zira baba Nazmi, boks maçlarında ringde sürekli dayak yese de bu onun yeniden boks yapmasına mani olmamaktadır. Yapımcılığını Fatih Ay ve Hande Alpaslan’ın üstlendiği, yönetmen koltuğunda ise Hakan Eser’in oturduğu filmin kadrosunda, Güven Kıraç'ın yanı sıra Didem Balçın, Şahin Irmak, Algı Eke, Nejat Uygur, Gizem Katmer, Bülent Polat ve Erdem Şenocak gibi isimler yer alıyor.

Her biri ayrı dünyalardan

Ailesinden yıllardır uzakta, İstanbul’da yaşayan Zeynep evlenmiş ve bu evlilikten bir çocuk dünyaya getirecektir. Bebeğin doğumuna az bir vakit kala görüşmediği Antalya’da yaşayan ailesine bir video kaydı göndererek yanında olmasını ister. Her biri kendi dünyasında yaşayan aile bireyleri izledikleri duygusal video ile yola çıkmaya karar verir. Oyunculukla aklını bozmuş bir anne, boks maçlarında ringe çıkarak dayak yiyen ve bunu bağımlılık yapmış bir baba, ilaçların yan etkilerini görmek için çeşitli ilaçlar içen takıntılı bir dayı, ölmek isteyen karamsar bir kardeş ve yaptığı işe tövbe edip çıka gelen kiralık katil teyze aileyi oluşturan bireyler olarak karşımıza çıkıyor.

Maceralı bir yolculuk

Emektar minibüsleri ile Antalya’dan yola çıkan aile dinlenmek için yolda denk geldikleri garipliklerle dolu bir otele yerleşirler. Bu garip otelde hiçbir şey olmadığı için akşam yemeği için otel civarında bir panayır görürler ve her bir aile üyesi orada kafasına göre takılır. İlaç takıntısı olan dayı, öksüren yaşlı bir adama ilacın iyi geleceğini düşünerek ilacı içirir. Oraların ağası olan bu yaşlı adam ilacı aldıktan sonra ölür. Ağanın adamları ve oğlu dayının peşine düşerken tüm aile kendini bir anda tehditlerin içinde bulur. Evin oğlu rehin alınarak kan parası istenir. Parayı bulabilmek için banka soyan aile kan parasını verir ve İstanbul yoluna devam ederler. Yolda ise kendilerini başından beri takip eden bir araba vardır. Belalı sandıkları bu adam ise yolda düşen bebek patiğini onlara vermek için peşlerinden giden obsesif bir vatandaştır. Araba uçurumdan düşer ve bebeğin doğumuna obsesif adam tüm aileyi yetiştirir. Mükemmel aile olduklarına kendi sıkışmış mutsuz dünyalarından çıktıklarında ulaşırlar ve hikayemiz için mutlu son, onlar içinse mutlu bir aile olabilmenin başlangıcıdır.

Usta oyuncu kadrosu

''Mükemmel Aile'' filminin kadrosu tescilli komedi oyuncularıyla dolu. Kafalar Karışık ve Organize İşler Sazan Sarmalı filmlerindeki performansıyla zihinlerimize kazınan Ümit ve İhsan karakterlerini başarıyla oynayan Güven Kıraç, bu filmde de ustalığını konuşturuyor. Filmi neredeyse tek başına sırtlanmış. Tiyatroculuk geçmişinin deneyimlerini beyaz perdeye aktaran Didem Balçın, artık bu tarz aile komedilerinin aranan yüzü oldu. Çakallarla Dans serileri ve Oflu Hocanın Şifresi filmlerinde rolünün hakkını fazlasıyla veren Balçın, ''Mükemmel Aile'' filminde de Ayten karakterini başarıyla oynuyor. Çok Güzel Hareketler çıkışlı Şahin Irmak, artık usta bir komedyen olma yolunda ilerliyor. Oynadığı tüm komedi filmlerinde başarısına başarı katan Irmak, bu filme de değer katıyor. TV'de yayınlanan Dürüye'nin Güğümleri dizisinde Hayriye karakteriyle gönüllerde taht kuran Algı Eke, geçen yıl baş rol oyuncusu olarak çıktığı Ne Olacak Halim ve 3 Kağıtçılar filmleriyle beyaz perde de ne kadar başarılı olacağını kanıtlamıştı. Eke filmde kiralık katil teyzeyi son derece başarılı bir şekilde oynuyor. Masumlar Apartmanı'nda Neriman karakterini canlandıran genç oyuncu Gizem Katmer'i ailenin çocuk bekleyen kızı rolünde izliyoruz. Ünlü oyuncu Behzat Uygur'un oğlu, unutulmaz komedyen Nejat Uygur'un kendisiyle aynı adı taşıyan torunu Nejat Uygur, Bizim Hikaye ve Kaçma Birader film deneyimlerinden sonra yeniden seyircinin karşısına çıkıyor. Genç oyuncu performansıyla bir kez daha dikkatleri üzerinde topluyor. Komedi ve drama filmleri arasında sürekli geçişler yapan Bülent Polat ise tam bir karakter oyuncusu olduğunu bu filmde gözler önüne seriyor.  

''Gece Yüzüşü''

Yapımcılığını Jason Blum ve James Wan, senaristliğini ve yönetmenliğini ise Bryce McGuire’nin üstlendiği ''Gece Yüzüşü'' (Night Swim), bir doğaüstü gerilim filmi olarak korkunun derinliklerine dalıyor. Büyük beğeni toplayan 2014 yapımı kısa filmden uyarlanan ''Gece Yüzüşü''nde dejeneratif bir hastalık nedeniyle erken emekliliğe zorlanan eski beyzbol oyuncusu Ray Waller (Wyatt Russell), onun endişeli karısı Eve (Kerry Condon), genç kızı Izzy (Amelie Hoeferle), ve küçük oğlu Elliot (Gavin Warren) ile birlikte yeni bir eve taşınırlar. Her şeye rağmen gizlice profesyonel spor hayatına dönmeyi ümit eden Ray için evin arkasındaki havuz bir fizik tedavi olanağı sağlayacaktır. Ancak onlar böyle düşünürken evin geçmişindeki karanlık bir sır, aileyi kaçınılmaz dehşetin derinliklerine sürükleyecek, kötü niyetli bir gücü açığa çıkaracaktır. Filmde, banliyö hayatının sıradan zevkleri şeytani bir kötülük kaynağına dönüşürken, seksenler dönemi klasik korku filmlerinin ürkütücü atmosferi ve duygusal rezonansıyla birleşiyor. 2023 yılında 34 gün boyunca Altadena, Kaliforniya ve Los Angeles bölgesinde çekilen ''Gece Yüzüşü''ndeki özel makyaj efektleri için Aquaman filmindeki ekipmanların benzerleri kullanıldı.

''Adaletin Eli''

Yönetmenliğini Eshom Nelms ve Ian Nelms kardeşlerin yaptığı ve başrollerinde Orlando Bloom, Andie MacDowell ve Garrett Dillahunt gibi usta oyuncuların yer aldığı aksiyon gerilim filmi ''Adaletin Eli'' Red Right Hand, yaşadığı kasabayı ve ailesini korumak için her şeyi göze alan bir adamın hikayesini konu ediniyor. Tüm zamanların en büyük film serilerinden olan “Karayip Korsanları” ve Oscar ödüllü “Yüzüklerin Efendisi” üçlemesi gibi filmlerde rol alan ünlü oyuncu Orlando Bloom’un başrolünde yer aldığı aksiyon gerilim filmi “Adaletin Eli” üzerinizde unutulmaz bir iz bırakan türde karakterlere sahip bir yapım. Bir Appalaş kasabası olan Odim County'de yaşayan Cash, kısa bir süre önce yetim kalan Savannah'a bakarak sakin bir hayat geçirir. Ancak kasabayı yöneten kadın gangster Big Cat, Cash'i yeniden kendisini için çalışmaya zorlar. Ailesini ve kasabayı korumak için her şeyi yapmaya hazır olan, hatta öldürmeyi bile göze alan Cash için bu yolculuk gün geçtkçe zorlaşır. İyi ve kötü arasındaki çizgi bulanıklaştıkça Cash kendisini bir kabusun içerisinde bulur. İyi ve kötü arasındaki çizgiler bulanıklaşır ve genç adam bir kâbusun içine çekilir. Filmin kadrosunda yer alan diğer oyuncular ise Andie MacDowell, Garrett Dillahunt, Scott Haze, Chapel Oaks, Brian Geraghty, Mo McRae.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam