reklam
reklam

U15B Ligi sona erdi

Eklenme Tarihi: 30 Nisan 2024, Salı - 10:47   Okunma Sayısı: 56307
İstanbul U15B Ligi 10. ve son hafta maçlarıyla tamamlandı. Gruplarını ilk sırada tamamlayan 41 takım, 2024-2025 sezonunda bir üst yaş grubu olan U16A Ligine yükselmeye hak kazandı.

2023-2024 sezonunda 15 yaş altı futbolcuların forma giydiği İstanbul U15B Ligi'nde 10. ve son hafta heyecanı yaşandı. U15B Liginde 246 takım 41 grupta mücadele etti. Son hafta oynanan 112 maçın 53'ünü ev sahibi takımlar kazanırken, 43 karşılaşmadan üç puanla ayrılan deplasman takımları oldu. Üçü golsüz olmak üzere 13 karşılaşmada takımlar eşitliği bozamadılar. On bir maç ise hükmen sona erdi. U15B Ligi 10.haftasında oynanan 112 maçta futbolcular ağları 513 kez havalandırdı. U15B Ligi'nde gruplarında birinci olan 41 takım tek maç eleme usulü İstanbul U15B Şampiyonası'nda mücadele edecekler. Eleme maçlarının ardından U15B Ligi şampiyonu olacak takım, U15A Liginden Türkiye Şampiyonasına gidecek 16 takımın arasında oynayacağı müsabakalar sonucunda U15A şampiyonluğunu elde edecek  takım ile İstanbul U15 Şampiyonluğu için karşı karşıya gelecek. 2023-2024 sezonunda U15B Ligini ilk sırada tamamlayan 41 takım, 2024-2025 Sezonunda bir üst yaş grubunda U16A Liginde, kalan takımlar ise 2024-2025 sezonunda U16B Liginde yer alacak. Düşme ve yükselme sıralamasında puan eşitliği durumunda takımların ikili averajları da eşit olduğunda; bu durum bir üst kategoriye yükselmeyi ilgilendiriyorsa bu takımlar A Ligine yükselecek, bu durum düşmeyi ilgilendiriyorsa bu takımlar A Liginde kalacak. U15B Liginde 2009 ve 2010 doğumlu sporcular oynayacak. 2011 ve daha küçük doğumlu sporcu oynatan takımlar hükmen yenik sayıldı. Ligden çekilen ya da herhangi bir nedenle ihraç edilen takımlar ise 2024-2025 sezonunda U16 Ligine alınmayacak.

Kırk bir grupta şampiyonlar belli oldu

İstanbul U15B Liginde toplam 41 grupta şampiyonlar belli oldu. 1.grupta Büyükçekmece temsilcisi Üstün Futbol Kulübü, 2.grupta Silivri ekibi İstanbul Arena, 3.grupta Bağcılar İSTOÇ, 4.grupta Küçükçekmece takımı Kosova Güçspor, 5.grupta Beşiktaş temsilcisi Öz Gayrettepespor, 6.grupta Bayrampaşa Demirspor, 7.grupta Başakşehir İkitelli, 8.grupta Başakşehir Kartal, 9.grupta Küçükçekmecespor, 10.grupta Bağcılar 1992 Spor, 11. .grupta Beyoğlu ekibi Cevizlispor, 12.grupta Bayrampaşa takımı Çankırı Maruf, 13.grupta Zeytinburnu temsilcisi Selvispor, 14. grupta Kağıthane takımı Seyrantepe Ofspor, 15.grupta Beyoğlu ekibi Sütlücespor, 16.grupta Gaziosmanpaşa temsilcisi Küçükköy, 17.grupta Bakırköy takımı Nartspor, 18.grupta Beyoğlu ekibi Okmeydanı Fetih, 19.grupta Küçükçekmece takımı Halkalı, 20.grupta Kağıthane temsilcisi Gültepe, 21.grupta Bakırköy takımı Osmaniye İstiklalspor, 22.grupta Avcılar ekibi İstanbul Aslangücü, 23.grupta Esenyurt Gümüşhane, 24.grupta Başakşehir Şamlar , 25.grupta Eyüp takımı Yeşilpınar, 26.grupta Güngören temsilcisi Gençosman, 27.grupta Avcılar takımı Suceyin&Yeşilyayla, 28.grupta Bakırköy ekibi Türk Hava Yolları, 29.grupta Küçükçekmece takımı Sultanmurat, 30.grupta Ataşehir temsilcisi Taçspor, 31.grupta Pendik Kavakpınar, 32.grupta Ataşehir Doğuş, 33.grupta Ümraniye temsilcisi İnkilapspor, 34.grupta Sancaktepe takımı Trabzon Samandıra, 35.grupta Üsküdar Futbol Yatırımları (Çengelköyspor), 36.grupta Pendikgücü, 37.grupta Maltepe Belediyespor, 38.grupta Üsküdar temsilcisi Kirazlıtepespor, 39.grupta Pendik Yenişehirspor, 40.grupta Pendik Emekspor, 41.grupta Acıbadem Üsküdar gruplarında ilk sırayı alarak U16A Ligine yükselmeye hak kazandı.

ATEŞTUĞLA - HALKALISPOR

İstanbul U15B Ligi 19.grupta şampiyonluğunu iki hafta önce ilan eden Halkalıspor, son hafta maçında deplasmanda Bağcılar ekibi Ateştuğlu ile Bağcılar İSTOÇ Tesislerinde karşı karşıya geldi. Ev sahibi Ateştuğla maça Muhammed Ali, Bünyamin, Ali Eren, Ege Aras, Ahmet Berkay, Ahmet Furkan, Hasan, Yunus Emre, Muhammed Keleşoğlu, Tayyip ve Ömer ilk on biriyle çıktı. Halkalıspor ise sahada Muhammed Emin, Umut, Halil, Oğuzhan, Abdullah Eren, Emirhan, Muhammed Salim, Arda, Ahmet Burak, İsmet Başar ve Kaan dizilişiyle çıktı. Karşılaşmayı Halkalıspor Ahmet Burak Arıöz, Halil Çiriş ve İsmet Başar Karakuş'un golleriyle 3-0 kazandı. Çıktığı 10 maçta 9 galibiyet ve bir beraberlik alarak sezonu yenilgisiz tamamlayan yeşil-beyazlılar attıkları 48 gole karşılık kalesinde  sadece 8 gol gördü.

TUNUSBAĞISPOR - MALTEPE YILDIZ: 2-3

İstanbul U15B Ligi 33.grubun son maçında Tunusbağı evinde Maltepe Yıldız'ı misafir etti. Selimiye Stadındaki karşılaşmayı İstanbul Kadın İl hakemi Melisa Akbıyık yönetti. Ev sahibi Tunubağıspor; sahaya Nasuh Burak Alp, Ertuğrul, Safa Mustafa, Mehmet Eren, Mete, Muhammed Cebeci, Ömer Faruk, Baran, Caner Doruk ve Eren Özer dizilişi ile çıktı. Konuk Maltepe Yıldız ise maça Furkan Enes, Mehmet Ali, Muhammed Aykut, Ebubekir, Ali Göktuğ, Barış, Recep, Kadir, Miraç, Göktuğ Nuh ve Batuhan ilk on biriyle çıktı. Karşılaşmanın 21.dakikasında Batuhan Baycu konuk takımı öne geçiren golü kaydetti. 27.dakikada Ali Göktuğ Öztürk farkı ikiye çıkarttı. 30'da Mete Hasanoğlu farkı bire indirdi. İlk 35 dakikayı konuk Maltepe ekibi 2-1 önde tamamladı. İkinci yarının 41.dakikasında oyuna Göktuğ Nuh'un yerine giren Fırat Acar farkı üçe çıkartan golü kaydetti. 46.dakikada Caner Doruk Şişman farkı yeniden bire indirse de maçı Maltepe Yıldız 3-2 kazandı. Ligdeki 4.galibiyetini alan Maltepe ekibi sezonu 12 puanla 4.sırada bitirdi. Küçüksu Rasathane'nin pilot takımı olan ve U15 üçüncü takı oyuncularından kurulu Tunusbağıspor ise sezonu üç puanla son sırada bitirdi. Bu grupta Taşdelenspor'u son maçında 8-0 yenen İnkilapspor şampiyon oldu.

ÜSTÜN FUTBOL KULÜBÜ - KUMBURGAZSPOR: 3-1

İstanbul U15B Ligi 1.grupta son haftaya ilk iki sırada giren lider Kumburgazspor ile onu bir puan geriden takip eden Üstün Futbol Kulübü, Büyükçekmece Metin Oktay Stadında karşı, karşıya geldiler. Üstün FK maça Tunahan, Hamza, Görkem, Ensar, Habib, Mete Tuğra, Cihan, Muhammed Ali, Ömer Deniz, Asi Kemal AL Chaderchi ve Muhammed Taha ilk on biriyle çıktı. Konuk Kumburgazspor ise Ömer Faruk, Ozan, Arda, Berat, Özgün, Mohammad İbrahim, Yusuf, Poyraz, Necmi ve Alper dizilişi ile sahada yer aldı. Final niteliğindeki maçın ilk 35 dakikasında gol sesi çıkmadı. Taraflar soyunma odasına golsüz eşitlikle gittiler. İkinci yarının 40.dakikasında Irak kökenli Asi Kemal Al Chaderchi takımını öne geçirdi. 61'de Cihan Barim farkı ikiye çıkarttı. İki dakika sonra Kumburgaz Necmi Yazar ile farkı bire indirdi. 70.dakikada artık oyunun son saniyelerinde Mete Tuğra Özhan skoru ilan eden golü attı. Üstün FK, son haftasına bir puan geride girdiği rakibini 3-1 yenerek 1.grubun şampiyonu oldu.

ÖZGAYRETTEPESPOR - BAHÇELİEVLERSPOR: 0-1

İstanbul U15B Ligi 5.grupta son haftaya zirvede giren iki takım lider Özgayrettepespor ile kendisini üç puan geriden takip eden Bahçelievlerspor Beşiktaş İsmet İnönü Spor Tesislerinde karşı, karşıya geldi. İki takım arasındaki ilk maçı Özgayrettepespor 4-1 kazandığı için, Bahçelievlerspor'un şampiyon olabilmesi için maçı dört farklı kazanması gerekiyordu. Özgatrettepespor sahaya Arda Sarıgül, Eyüp, Ömer, Emirhan, Eymen, Yasin, Melih, Kaan, Can Kartal, Miraç Ege ve Muhammed Arda ilk on biriyle çıktı. Konuk Bahçelievler ise sahada Selim, Hakan, Eren Efe, Mehmet Mecit, Batuhan, Eren, Muhammed Furkan, Arda Kuş, Emir ve Akın dizilişiyle yer aldı. Final niteliğindeki karşılaşma son derece gergin başladı. Her iki takım da gol için rakip kalede gol ararken, kaleciler gole izin vermedi. İlk 35 dakikada gol sesi çıkmazken, taraflar soyunma odasına golsüz eşitlikle gittiler. İkinci yarıyla birlikte Bahçelievlerspor kendisine gerekli gol ve golleri bulmak için tüm hatlarıyla yüklenmeye başladı. Müsabakanın 51.dakikasında Arda Kuş topu ağlara göndererek konuk takımı öne geçirdi. Bu dakikadan itibaren Bahçelievlerspor, farkı açmak için yüklense de, çok iyi savunma yapan Özgayrettepespor defansını geçemedi. Maçı 1-0 Bahçelievlerspor kazandı. Bu durumda iki takımda sezonu 27'şer puanla tamamladı. Ancak iki takım arasındaki ilk maçı Özgayrettepe 4-1 kazandığı için şampiyonluk ipini göğüsleyen taraf oldu.

BAŞAKŞEHİR İKİTELLİ - İSTANBUL BAFRA: 5-3

İstanbul U15B Ligi 7.grupta şampiyonluk son hafta belli oldu. 10.haftaya lider giren İstanbul Bafra, deplasmanda en yakın takipçisi Başakşehir İkitelli ile karşılaştı. Başakşehir Şehit Erdem Özçelik Stadındaki müsabakayı İlhan Ayyıldız yönetti. Başakşehir İkitelli sahaya Enes, Mehmet, Muhammed Salih, Yahya, Salih, Harun, Yusuf Safa, Üveys Esen, Yasin, Eyüp, Miraç ilk on biriyle çıktı. Konuk takım ise sahada Buğra, Eren Buğra, Melih, Hakan, Ahmet Emre, Özkani Utku, Musa, Buğra Sadık, Egemen ve Davut dizilişiyle yer aldı. Maça hızlı başlayan İstanbul Bafra henüz 2.dakikada Utku Göre'in golüyle öne geçti.  Bu gole İkitelli bir dakika sonra Yusuf Safa Koyun ile cevap verdi. 15.dakikada Davut Semih Koç, İstanbul Bafra'yı yeniden öne geçirdi. Çabuk toparlanan İkiteli, 32 ve 35.dakikalarda Miraç Çakmak'ın ayağından iki gol bularak devreyi 3-2 önde tamamladı. İkinci yarının hemen başlarında 44.dakikada Miraç hat-trick yaparak skoru 4-2'ye taşıdı. Oyun kontrolünü tamamen eline alan mavi-beyazlılar 60.dakikada Eyüp Furkan Özer'in golüyle durumu 5-2 yaptı. 70.dakikada Ahmet Emre Şahiner'in golü kazananı değiştirmedi. Maçı 5-3 galip bitiren Başakşehir İkitelli, son haftasına bir puan geride girdiği rakibini yenerek şampiyon oldu.                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam