reklam
reklam

Kedilerin özellikleri

Köşe Yazarı: YİĞİT FIRAT YILDIZ   Eklenme Tarihi: 25 Mart 2023, Cumartesi - 22:58   Okunma Sayısı: 564428

Kediler hayatımızda özel bir yeri olan doğadaki dostlarımız. Madem ki Mart’a yani kediler için özel bir aya giriyoruz. Kedi dostlarımızın özelliklerini hatırlatmak istiyoruz. Şimdi; çok güçlü sezgileri olan kediler hakkında bir şeyler anlatalım.

1. Kediler; asil ve mantıklı bir kişiliğe, mükemmel sezgilere ve akılcı bir duyarlılığa sahiptirler. Meraklı davranışları ve hayata pozitif bakışlarıyla hemen dikkat çekerler. Kendileri gibi dışa dönük yaşamayı seven ve hayata olumlu bakan insanlar tarafından tercih edilen bu kediler, iki-üç yıl içinde çocukluktan ergenliğe geçmiş olurlar. Kediler son derece meraklıdırlar. Ne olduğunu keşfetmek için her türlü şeyin içine girip tırmanmaya çalışırlar.

2. Kediler tüm memeliler arasında en uykucu hayvanlardır. Her gün ortalama 16 saati uyuyarak geçirirler. Bu uykuya düşkünlükleriyle olsa gerek kedilere “Uykucu” da denmektedir. Sakin yaşayan ve bu nedenle de “Miskin” de denilen kediler sakin huzurlu ve mutlu olduklarında mırlarlar.

3. Kediler karanlıkta insanlardan 6 kat daha iyi görür. Yani; bizim görüş mesafemiz en fazla 160 dereceyle sınırlanırken, kedilerin 187 dereceye kadar görüş mesafeleri olur.

4. Kedilerin köprücük kemikleri olmadığından dolayı; kafalarının sığabildiği her yerden geçebilirler.

5. Bir yavru kedinin sağlıklı bir yetişkin olabilmesi için en azından 3 ay boyunca annesi ile birlikte kalması gerekiyor. Böylece annesinin vereceği sosyal disiplini de alarak daha uyumlu ve söz dinleyen bir kedi olur.

6. Kedilerin özellikleri arasında renk körlüğü de vardır. Fakat bu konuda insanlarla bir ortak yanları bulunmaktadır. İnsanların renk körlükleri kedilerde de vardır.

7. Kediler kendilerini tımar ederken yani tüylerini yalayıp temizlerken, hayatlarının üçte birlik kısmını bu işe harcamaktadırlar. Aynı zamanda bu sırada kullandıkları sıvı da, boşaltım sistemlerindeki sıvıdan daha fazladır. Bu yüzden kediler en temiz evcil hayvanlardandır.

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam