reklam
reklam

Biz bu filmi görmüştük!...

Köşe Yazarı: MURAT İLTER   Eklenme Tarihi: 12 Ekim 2023, Perşembe - 17:25   Okunma Sayısı: 351235

Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali’nde yönetmen Serpil Altın’ın 'Geleceği Yönetmek' adlı belgeselinin özel gösterimini izlerken, aklıma Fenerbahçe'nin nokta transferlerle süslediği yeni sezon performansı geldi. Gerçekten de sarı-lacivertliler oluşturduğu kadro ile uzun bir süre geleceği yöneteceğe benziyor. Yönetmen İsmail Kartal'ın elinde bunu yapabilecek yeteneklere sahip bir oyuncu kadrosu bulunuyor. Ortaya beklenen şampiyonluk filmi neden çıkmasın!...
Bakalım bu zaman yolculuğunda Fenerbahçe Atatürk Stadındaki Müzeye hangi kupalar ilave olacak. Ben bu sezon sarı-lacivertlilerin Avrupa'da çok daha güzel işler çıkartacağına inanıyorum.
Cumhuriyet ilan edilmeden bir gün önce Çankaya Köşkü’nün mutfağında yaşananları beyazperdeye taşımaya hazırlanan Levent Onan’ın yönettiği 'Son Akşam Yemeği' filmi, 26 Ekim günü vizyona girecek. Aynı gün Fenerbahçe evinde Cumhuriyeti ilan eden Atatürk'ün adını taşıyan Statta, Bulgaristan temsilcisi Ludogorets karşısına çıkacak. Razgrad şehrinin takımı, Bulgar takımlarına karşı tarihinde sadece bir galibiyeti bulunan Fenerbahçe'nin Son Akşam Yemeği olabilir!...
---
Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali’nin son günü Çağrı Cem Bayraklı’nın 'Hızlı Ayaklar Olimpiyat Yolunda' filmi ilk kez festival seyircisiyle buluştu. Film, önündeki engelleri aşıp amacına ulaşmaya çalışan bir gencin hikayesini Animasyon türünde ekrana taşıyor. Kaderin bir cilvesi midir? Bilinmez!... Gösterimin olduğu saatlerde Voleybol Kadın A Milli takımımız da Paris 2024 Olimpiyatları yolunda Dünya Kupası adı verilen Olimpiyat elemelerinde, ev sahibi Japonya'nın karşısına çıktı.
Bir kez daha gururlandık kızlarımızla...
Filenin Sultanları Olimpiyat yolunda ilerlerken, 2022'de Türk vatandaşlığına geçen güzeller güzeli Aleksia Karutasu da gün sayıyordu ekran karşısında. Çünkü Rumen asıllı oyuncu FIVB'nin bekleme süresinin dolacağı Mart 2024'den itibaren ay-yıldızlı formayı giyebilecek.  Aleksia'nın Vargas ile birlikte oynayabilmesi içinse bir yıl daha beklenmesi gerekiyor.

---
19. yüzyılın başlarında tüm Avrupa’yı etkisi altına alan ünlü Fransız imparatoru Napolyon’un inişli çıkışlı yükselişini ayrıntılarıyla anlatan 'Napolyon' filmi için geri sayım başladı. Tıpkı Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi macerasında alacağı sonuçlar gibi film de oldukça merak uyandırıyor. Oscar ödüllü başarılı oyuncu Joaquin Phoenix'in Napolyon rolünü canlandırdığı filmin yönetmen koltuğunda ise  efsanevi yönetmen Ridley Scott var. Film 29 Kasım'da ülkemizde vizyona girecek. Aynı gün Galatasaray, Şampiyonlar Ligi maçında İstanbul'da Manchester United ile son derece kritik bir maça çıkacak. Başrolde hiç kuşkusuz İcardi olacak. Ancak Sarı-kırmızılıların yönetmeni Okan Buruk'un maçı nasıl yöneteceği merak konusu olacak. Ayrıca Galatasaray'da yardımcı erkek oyuncu, Napolyon filmindeki gibi bir Mağripli mi olacak? Hakim Ziyech, filimde Paul Barras'ı oynayan Tahar Rahim gibi komutayı ele alabilecek mi? Galatasaray daha önce bir kez yendiği rakibini yine yenebilecek mi? ManU, Türk takımlarıyla olan 19.randevusundan puan çıkartabilecek mi?
Maçta bu sorulara cevap arayacağız...
---
Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü'nün hayata geçirdiği yeni insansız yangın gözetleme kuleleri ile ilgili olan “Ormanın Gözleri” projesi ikinci yılında üst üste ödüller almaya devam ediyor. Ancak Fikret Orman'dan başkanlığı devralan Ahmet Nur Çebi'nin Beşiktaş'ı, hayal kırıklığı yaşatmaya devam ediyor. Siyah-beyazlıların 33.başkanı olan Fikret Orman döneminde; futbol, basketbol, voleybol ve hentbolda kazanılan kupalarla dolu 7 yıl özlenir hale geldi. Beşiktaş JK'nın Tüpraş ile yaptığı sponsorluk anlaşma törenine katıldık. Başkan Çebi hentbolda kazandıkları kupadan övgüyle bahsederken, ligin uzun olduğunu ve her an toparlanabileceklerinin umudunu aşıladı. Aslında siyah-beyazlıların kadrosu hiç de yabana atılacak bir kadro değil. O nedenle takımın petrole değil, bence gaza ihtiyacı vardı.
Şenol Güneş yönetimindeki takım, aldığı sonuçlarla Diken Üstünde!...
Merve Dizdar’a oyunculuk performansıyla Cannes'da 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü kazandıran Nuri Bilge Ceylan’ın son filmi ’Kuru Otlar Üstüne’ ülkemizde ilk kez Adana'da Altın Koza’da sinemaseverlerin karşısına çıktı. Aynı saatlerde Beşiktaş, Altın Koza'ya ev sahipliği yapan Adana'da Adana Demirspor deplasmanında beklemediği bir yenilgi aldı. Mavi şimşeklerin forvetleri bazı pozisyonları cömertçe harcamasaydı, siyah-beyazlılar tarihi bir yenilgi alabilirdi. Ancak maça 10 dakika daha eklenseydi, maç 4-4 olur muydu? Bence olabilirdi. Böylesine uçlarda, kuru otlar üstüne olmasa da yeşil çimler üstünde bir maç oynandı o gece Adana'da, Altın Koza ile aynı saatlerde...  
...
Futbolun, sporun gündemini beyaz perdenin gündemiyle özetlemeye çalıştım.
Umarım günün sonunda ''Biz bu filmi görmüştük'' demeyiz...

  

   

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam