reklam
reklam

U17A 5.hafta

ÖZEL HABER

Süper Amatör Lig 2.hafta

Eklenme Tarihi: 14 Ekim 2023, Cumartesi - 23:54   Okunma Sayısı: 46507
İstanbul Süper Amatör Ligi'nde 2.hafta heyecanı yaşandı. 18 takımın 2'de 2 yaptığı 2.hafta 40 maçta 143 gol atıldı. Biri golsüz olmak üzere 6 karşılaşmada taraflar eşitliği bozamazken, iki müsabaka ise hükmen sona erdi.

İstanbul Süper Amatör Ligi'nde 2.hafta geride kaldı. Oynanan 40 maçta ev sahibi takımlar 20 galibiyet elde ederken, 14 karşılaşmada deplasman ekipleri üç puanı hanelerine yazdırdılar. Biri golsüz olmak üzere 6 karşılaşmada eşitlik bozulmadı. İki müsabaka ise hükmen sona ererken, verilen 10 penaltının 8'i gole çevrildi. 40 maçta atılan 143 golün 15'i kafayla atılırken, 2 futbolcu ise kaleleri şaşırarak, kendi ağlarını havalandırdı. İlk 45 dakikada 62 gol atılırken, 81 gol ikinci yarıda filelerle buluştu. En az gol dakikası 16.dakika ile 30.dakika arasında 13 golle atılırken, oyunun son 15 dakikasında futbolcular toplam 34 kez topu filelerle buluşturdu. Yeniköy'ün deplasmanda Gültepe'yi 7-2 mağlup ettiği maçta Okşin Karakurt 4 gol birden kaydetti. Sezon başında İstanbul Anadolu FK'dan transfer edilen Karakurt gol sayısını 5'e yükselterek gol krallığında ilk sıraya yükseldi. Çekmeköy Belediyesi Alemdağ'da Furkan Samet Seven, Paşabahçe'den Furkan Yılmaz ve Küçükayasofya'dan Mustafa Erdoğan 4'er golle ikinci sırayı paylaşıyorlar. Geçen sezon sonunda BAL'dan düşen 2022 İstanbul Şampiyonu Cankurtaran, SAL'daki ikinci maçında da galibiyet alamazken 2.hafta maçında Nartspor'a 8-0 yenildi. Dudulluspor, Üsküdar FY, Yeniköy, Çekmeköy Belediyesi Alemdağ, Gazi Mahallesi, Küçükçekmece İdman Yurdu, Bayburt 1918 FK, İstanbul Gümüşhane, İstinye, Yeşilova Esnafspor, Büyükçekmece Belediyespor, Paşabahçe, Bağlarbaşı, İstanbul 25 Çatspor, Üsküdar Anadolu, Merkez Efendispor, Küçükayasofya ve Kavacık, 2'de 2 yaparak haftayı 6 puanla kapattılar. Toplam 36 takım, 2.haftada da galibiyetle tanışamadı.

Dudulluspor farklı kazandı

İstanbul Süper Amatör Ligi 1.grupta, ilk haftayı hükmen galibiyetle kapatan Dudulluspor, 2.hafta evinde bir kişi eksik kalan rakibi Yeşilköy'ü, Berken Bandanoğlu, Önder Taştemir, Efe Samet Meydan, Sedat Geçen ve ikinci yarıda oyuna giren Emirhan Kandıra'nın golleriyle 5-1 yendi. Konuk ekibin tek golü Barış Sinan'dan geldi. Beylerbeyi Stadında oynanan ve ilk yarısı golsüz kapanan maçta Üsküdar FY, Serhat Bülbül'ün ayağından bulduğu golle ligin yeni takımı Sefaköy Kartal'ı tek golle geçmeyi başardı. Tam bir gol düellosu şeklinde geçen maçta ise Şirintepe'yi 5-3 yenen Yeşilılgaz yeni sezondaki ilk galibiyetini aldı. İlk haftanın 3'er puanlı takımlarının Cebeci'deki buluşmasında BAL'dan düşen Sultangazi ile 1.Amatör Lig'den çıkan Gürpınar yenişemeyerek 1-1 beraberlikle sahadan ayrıldılar. Sezona yenilgi ile başlayan Balkan Yeşilbağlar, Yakacık'da kırmızı kartların havada uçuştuğu maçta Taşlıtarla'yı 3-1 yenerek ilk puanlarını aldı.

Yeniköy gol yağdırdı

İstanbul Süper Amatör Ligi 2.grupta, Ozan Karakurt'un dört gol atarak yıldızlaştığı maçta Yeniköy deplasmanda Gültepe'yi 7-2 yendi. Kırmızı-beyazlıların diğer gollerini Ferdi Adıgüzel (2) ve Berk Aydın attı. Ev sahibi takımın golleri ise Erkan Çelik ve Ömer Tunç'tan geldi. Geçen yıl BAL'a yükselmeyi kıl payı kaçıran Çekmeköy Belediyesi Alemdağ, yenik duruma düştüğü maçta Küçükköyspor'u 5-1 mağlup etti. Mavi-beyazlıların gollerini Batuhan Fatih Çoban(2), Furkan Samet Seven (2) ve ikinci yarıda oyuna giren Berkay Özdeniz kaydetti. Konuk takımın golü ise Serkan Dursun'dan geldi. İki takım son olarak 2014-2015 sezonunda SAL'da aynı grupta yer almış ve maçı Çekmeköy ekibi 1-0 kazanmıştı. Sahaya çıkmayan Kestanelik'i hükmen yenen Gazi Mahallesi de haftayı 2'de 2 ile kapatan üçüncü takım oldu. İlk hafta maçı yağmur nedeniyle ileri bir tarihe ertelenen Leventspor, Selimiye deplasmanında karşılaştığı ve yenik duruma düşüğü Selamsız maçını 4-2 kazandı. Geçen yıl BAL'a çıkan ancak İnkilapspor ile yer değiştirerek SAL'dan devam eden Leventspor yeni sezonda ilk galibiyetini almış oldu.

İdman Yurdu fırtına gibi esiyor

İstanbul Süper Amatör Ligi 3.grupta, geçen sezon SAL'dan düşmenin eşiğine gelen ve son 4 hafta topladığı 10 puanla lige tutunan Küçükçekmece İdman Yurdu, yeni sezonda fırtına gibi esmeye devam ediyor. Kırmızı-siyahlılar, Doğuş Cem Kazan'ın hat-trick yaptığı maçta ligin yeni takımı Yeldeğirmeni'ni 4-0 mağlup etti. Takımın diğer golü ise Emrah Çilingir'den geldi. Küçükçekmece ekibi iki maçta 10 gol atarken, kalesini gole kapattı. Geçen yıl BAL'dan düşen Kağıthane temsilcisi Bayburt 1918 FK, evinde karşılaştığı Selimiye'yi her iki devrede bulduğu birer golle 2-0 yendi. İki takım son olarak 2011-2012 sezonunda SAL'da aynı grupta yer almış, iki maçı da Selimiye kazanmıştı. BAL'dan bu yıl SAL'a gelen Osmaniye İstiklal iki kez öne geçtiği maçta İstanbul ve Esenyurt Ordu ile 2-2 berabere kaldı. Üç sezon sonra yeniden SAL'a dönen Kuruçeşme ilk maçında Eroğluspor'u deplasmanda 4-2 mağlup etti.  Lige 4-1'lik İstiklal mağlubiyeti ile başlayan Anadolu Hisar, 2.hafta maçında Avcılar Tahtakale Kartalları'nı 4-0 yendi. Maça hızlı başlayan ve ilk dakikalarda golü bulan sarı-yeşilliler son 13 dakikada bulduğu 3 golle farka koştu.

Dört takım puan kayıpsız ilerliyor

İstanbul Süper Amatör Ligi 4.grupta, 4 takım İstanbul Gümüşhane, İstinye, Küçükçekmece Yeşilova Esnaf ve Büyükçekmece Belediyespor ikinci maçlarından da galibiyetle ayrılarak 6 puanla zirveye yerleştiler. İstanbul Gümüşhane, yenik duruma düştüğü maçta Sancaktepe karşısında galibiyete 90+1 ve 90+6'da bulduğu gollerle ulaştı. İstinye deplasmanda 1877 Alemdağ'ı ilk yarım saatte Ömer İrge'nin golleriyle 2-0 yendi. Geçen sezon klasmana kalmayı kıl payı ile kaçınan Yeşilova Esnafspor, Beykozspor kaptanı Selçuk Uğur'un iki penaltı vuruşundan yararlanmadığı maçta rakibini Ömer Faruk Karaman'ın penaltı vuruşundan bulduğu golle yendi. İki takım son olarak 2016-2017 sezonunda SAL'da aynı grupta yer almış, aralarındaki iki maçı da Beykoz kazanmıştı. Lige Beykoz galibiyeti ile başlayan Büyükçekmece Belediyespor ise evinde ligin yeni takımı Trabzon 1453'ü Yasin Kalaman'ın kendi kalesine attığı golle yenerek 2'de 2 yaptı.

Paşabahçe golcüsüyle puanları topladı

İstanbul Süper Amatör Ligi 5.grupta,geçen sezon küme düşmenin eşiğinden dönen Paşabahçe, evinde karşılaştığı Gülsuyu'nu Furkan Yılmaz'ın iki golüyle mağlup ederek ikinci maçından da galibiyetle ayrıldı. 20 yaşındaki futbolcu gol sayısını 4'e çıkarttı. Üsküdar temsilcisi Bağlarbaşı, deplasmanda karşılaştığı Bayrampaşa Teknik'i 90+7'de Ali Azad Gürkan'ın ayağından bulduğu golle 2-1 yenerek puanını 6 yaptı. Geçen yıl klasmana kalan ancak istediği sonuçları alamayan Galata, BAL'dan düşen Modafen'i 5-0 yendi. Bahçelievler Olimpik, Şilespor'u, ligin yeni takımı Güngörenspor ise İstanbul Bulancak'ı deplasmanda mağlup etti.

 

 

Üsküdar Anadolu'nun dönüşü

İstanbul Süper Amatör Ligi 6.grupta,  Üsküdar Anadolu, 4 sezon ayrı kaldıktan sonra geldiği SAL'daki ikinci maçında Selimiye'de Orhanlıspor'u misafir etti. Konuk takımın daha üstün bir oyun sergilediği maçta Üsküdar temsilci son saniyede bulduğu golle maçı 2-1 kazanarak, 3 puanı hanesine yazdırdı. İki takım son olarak 2012-2013 sezonunda 1.Amatör Lig'de aynı grupta yer almış, aralarındaki iki maçı da Üsküdar Anadolu kazanmıştı. Ligin yeni takımlarından Sultangazi temsilcisi İstanbul 25 Çatspor deplasmanda karşılaştığı Kağıthanespor'u 4-1 mağlup etti.  Lige Kağıthane galibiyeti ile başlayan SAL'ın yeni takımı Çayırbaşı, deplasmanda İstanbul Mesudiye ile golsüz berabere kaldı. Geçen sezon 1.Amatör Lig'de fırtına gibi esen THY, ayağının tozuyla geldiği SAL'daki ikinci maçından da beraberlikle ayrıldı.

Merkezefendi geriden geldi

İstanbul Süper Amatör Ligi 7.grupta, Merkezefendi fırtınası ikinci haftada da devam etti. Geçen sezon klasmana kalmayı son maçta kıl payı kaçıran Zeytinburnu temsilcisi, İstanbul Bafra'yı yenik duruma düştüğü maçta 2-1 yenmeyi başardı. Ayazağa evinde Beykoz İdman Yurdu'nu 3-0, Beşyüzevler deplasmanda Avcılarspor'u 1-0 yenerken, Geçen sezon sonunda BAL'dan düşen 2022 İstanbul Şampiyonu Cankurtaran'ı 8-0 yenen Nartspor ilk galibiyetlerini alarak 4 puanla liderin takipçisi oldular. İlk hafta evinde aldığı yenilgi ile sezona başlayan SAL'ın yeni takımı Çekmeköyspor, deplasmanda BAL'dan geçen sezon düşen Ortaköy'ü net bir skorla 3-0 yendi.

Her iki takım da kalesini gole kapattı

İstanbul Süper Amatör Ligi 8.grupta, ligin yeni takımı Tokat Bereketli'yi henüz maçın ilk dakikalarında Mustafa Erdoğan'ın golüyle 1-0 yenen Küçükayasofya ile Dikilitaş'ı bitime 8 dakika kala Ömer Faruk Aydın'ın golüyle geçen Kavacık, puanlarını 6'ya yükseltti. Her iki takım, kalesinde henüz gol görmedi. Sezona beraberlikle başlayan Başakşehirspor evinde Denizköşkler'i 4-2 yendi. Kartaltepe ise evinde yenik duruma düştüğü maçta Kocasinan ile 2-2 berabere kaldı. Sezona Dikilitaş yenilgisiyle başlayan Çamlıcaspor, Üsküdar'da öne geçtiği maçta Gaziosmanpaşa'ya 4-1 yenilerek yine sahadan puansız ayrıldı.  İkinci maçında ikinci yenilgisini alan yeşil-beyazlılarda teknik direktör Yunus Emre Temizkan görevinden istifa etti.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam