reklam
reklam

U17B 4.hafta

ÖZEL HABER

SAL Klasman 6.hafta

Eklenme Tarihi: 29 Nisan 2024, Pazartesi - 10:33   Okunma Sayısı: 43770
İstanbul Süper Amatör Ligi'nde Klasman gruplarında 6.hafta heyecanı yaşandı. A grubunda Galataspor, B grubunda ise Osmaniye İstiklalspor Bölgesel Amatör Lige çıkmayı garantiledi.

Süper Amatör Lig’de gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımların katıldığı SAL Klasman Grubu müsabakalarında 6.hafta geride kaldı. A grubunda Bayrampaşa Stadı'nda oynanan maçta Küçükçekmece İdman Yurdu'nu 3-1 mağlup eden Galataspor puanını 16'ya çıkartarak Bölgesel Amatör Ligi'ne çıkmayı bitime bir hafta kala garantiledi. Beyoğlu Stadında Kavacıkspor'u 2-1 yenen Leventspor, puanını 10 yaparak BAL Ligi ümitlerini kuvvetlendirdi. Bahçelievler İl Özel İdare Stadında Yeşilova Esnafspor'u 3-0 mağlup eden Sultangazi puanını 9 yaparak grubun üçüncü sırasına yükseldi. Halkalı Etap Stadında Türk Hava Yolları'nı 3-2 ile geçen Beşyüzevler, puanını 8 yaparak BAL Ligi hayalini gerçeğe dönüştürmeyi son haftaya bıraktı. Klasman A grubu son haftasında Leventspor-Yeşilova Esnafspor, Sultangazi-Beşyüzevler maçları gruptan BAL Ligine çıkacak ikinci takımı belirleyecek. Ayrıca grubu 3.biterecek takım da B grubu üçüncüsüyle play-off maçı yapacak ve kazanan BAL Ligi 2.grup İstanbul sıralamasında 2.olan takımla play-out maçı oynayacak. Klasman B grubunda ise Bayrampaşa Stadında Merkez Efendispor ile 2-2 berabere kalan Osmaniye İstiklalspor, Bölgesel Amatör Ligine yükselmeyi garantiledi. Merkez Efendispor ise 13 puanla ikinci sırada kaldı. Dikilitaş'ı Nurtepe'de 5-2 yenen Gazi Mahallesispor ise rakibiyle puanlarını eşitledi. İki takım da son haftaya 10'ar puanla girecek. İstanbul Gümüşhane'yi Beylerbeti 75.Yıl Stadında 3-0 yenen Gülsuyuspor puanını 8 yaparak, grup üçüncülüğü hedefini son haftaya taşıdı. Klasman B grubunun son haftasında Merkez Efendispor-Gazi Mahallesispor, Dikilitaş-Gülsuyuspor maçlarının neticesi, grubun 2. ve 3.takımlarını belirleyecek.

Haftanın programı

İstanbul Süper Amatör Ligi 7.haftasında A Grubu maçları 27 Nisan 2024 Cumartesi günü saat 15:30'da oynanacak. Grup liderliğini garantileyerek İstanbul finalini ve BAL'ı garantileyen Galataspor ile Türk Hava Yolları ile Beyoğlu Stadında karşılaşacak. Galataspor yenilgisiyle BAL hayallerini zora sokan Küçükçekmece İdman Yurdu, Kavacıkspor ile Nurtepe Stadında oynayacak. GOP Halit Kıvanç Şehir Stadındaki Leventspor-Yeşilova Esnafspor ve Bahçelievler İl Özel Stadındaki Sultangazi-Beşyüzevler maçları ise gruptan BAL Ligine çıkacak ikinci takımı ve 3.sırayı alıp play-off oynayacak takımı belirleyecek.B Grubu maçları 28 Nisan 2024 Pazar günü saat 15:30'da yapılacak. BAL Ligini garantileyen Osmaniye İstiklal, Beylerbeyi 75.Yıl Stadında Orhanlıspor ile karşılaşacak. Sarı-yeşilli ekip bu maçı kazanıp, İstanbul Amatör Şampiyonası finalinde Galataspor'un rakibi olmak için sahaya çıkacak. Grupta iddiası kalmayan iki takım İstanbul Gümüşhane ile Üsküdar FY (Çengelköyspor) Bahçelievler İl Özel İdare Stadında karşılaşacak. Klasman B grubunun son haftası iki final niteliğindeki maça sahne olacak. Merkez Efendispor ile Gazi Mahallesispor Bayrampaşa Stadında, Dikilitaş-Gülsuyuspor ise Sarıyer Çayırbaşı Stadında karşı karşıya gelecek. Bu maçların sonucu grubun 2. ve 3.takımlarını belirleyecek.

 

Galataspor - Küçükçekmece İdman Yurdu: 3-1

İstanbul Süper Amatör Ligi Klasman A grubunun  önemli maçında Galataspor, Bayrampaşa Stadında karşılaştığı Küçükçekmece İdman Yurdu'nu 3-1 yenerek hem BAL Ligini, hem de İstanbul Amatör Futbol Şampiyonası finalini garantiledi. Galataspor'a galibiyeti getiren goller Engincan Topal (2) ve Ekrem İlbeyi'nden gelirken, Küçükçekmece temsilcisinin tek golü Ramazan Çeri'den geldi. Böylece puanını 16'ya çıkartan kırmızı-siyahlılar yakın takipçisi Leventspor ile arasındaki puan farkını 6 yaparak şampiyonluğunu ilan etti. Bölgesel Amatör Lige yükselen Galataspor, ayrıca sezon sonunda geleneksel olarak yapılacak İstanbul Amatör Futbol Şampiyonası finaline yükselen ilk takım oldu. 1932 yılında kurulan Galataspor ilk büyük başarısını ise 1965-1966 İstanbul Mahalli Liginde şampiyon olarak elde etti.   Aynı yıl yapılan Terfi Liginde de ilk sırayı alan kırmızı-siyahlılar 2.Lig'e terfi etti. 1970-1971'de 2.lig Beyaz grupta 16.olarak 3.Lige düştü. 1976-1977 sezonunda ise 3.Lig Beyaz grup 9.oldu ve küme düştü. 1977-1978'de Terfide başarılı olan Galatasspor yeniden 3.Lige çıktı. Ertesi sene 3.Lig kırmızı grupta 11.olan bir kez daha düştü. 1981-1982'de 3.Lig olmadığı için doğrudan 2.Lige Terfi maçlarına çıkan kırmızı-siyahlılar birinciliği elde ederek 2.lige 'Merhaba' dedi. 1985-1986'de 2.Lig C grubunda 15.olarak 3.Lige düşen Galataspor, 1992-1993 sezonunda ise 3.Lig 7.grupta 15.sırayı alarak Süper Amatör Lige düştü. O sezondan beri İstanbul Süper Amatör Liginde mücadele eden Galataspor, bu sezona kadar iki kez klasmana kaldı, ancak dereceye giremeyerek BAL Liginin kapısından döndü. Kırmızı-siyahlılar ayrıca 2016-2017 sezonunda SAL'dan averajla düştü. 2017-2018 sezonunda 1.Amatör Lig'de şampiyon olan Galataspor, 2018-2019 sezonunda ise SAL'dan çekildi. 2019-2020 sezonunda 1.Amatör Ligde ikinciler play-offunda Kaynarca'ya kaybeden ekip, sezon sonunda pandemi nedeniyle kulüplerin madur olması sebebiyle Süper Amatör Lige alındı. Galataspor geçen sezon da 7.grubu birinci sırada tamamlayarak klasmana kalmış, ancak klasmanı 8.tamamlamıştı. Bu sezon çok başarılı maçlar çıkartan Beyoğlu ilçesinin köklü kulübü oynadığı toplam 26 maçta 21 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi aldı.

Kavacıkspor - Leventspor : 1-2

SAL Klasman A grubunun kritik maçında Leventspor, Beyoğlu Stadındaki maçta Kavacıkspor'u 2-1 yenerek BAL umutlarını son haftaya taşıdı. Karşılaşmanın 22.dakikasında Levenspor'un kullandığı köşe vuruşundan gelen topa ön direkte iyi yükselen Batuhan Fatih Çoban şık bir kafa golüyle takımını öne geçirdi.  İkinci yarının 68.dakikasında ani gelişen Kavacıkspor atağında sağ kanattan ceza sahasına  giren Arda Tuzluoğlu, savunmada Talip Kaban tarafından düşürülünce, karşılaşmanın hakemi Kadir Akpınar penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan kaptan Adem İnanç topu filelere göndererek skoru eşitledi. 76.dakikada kendi yarı alanından kaptığı topla rakip ceza sahasına giren Ömercan Şahin topu filelerle buluşturarak takımını yeniden öne geçirdi. Maçın son dakikalarında gerginlik yaşanırken, Leventspor'da Talip Kaplan ve Çetin Tekin ikinci sarıdan, Kavacıkspor'da ise Cenker Coşkun doğrudan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldılar. Maçı 2-1 kazanan Leventspor, son haftaya avantajlı girme imkanı buldu. Kırmızı-siyahlılar son hafta Yeşilova Esnafspor'u yendiği takdirde BAL Ligine yükselecek. Leventspor'un berabere kalması durumunda ise Sultangazi-Beşyüzevler maçının sonucuna bakılacak. Bu maçı Sultangazi kazanırsa, Leventspor grubunu 3.tamamlayacak ve B grubu 3.sü ile play-off maçı yapacak. Şayet maçı Beşyüzevler kazanırsa, o zaman Leventspor ile Beşyüzevler aynı puanda olacak. İki takımın klasmandaki maçı 0-0 bittiği için, muhtemelen iki takım 2.sıra için yeniden karşılaşacak. Şayet Beşyüzevler-Sultangazi maçı berabere biterse, Leventspor berabere kalsa dahi BAL'a yükselen taraf olacak. Leventspor geçen yıl SAL Klasman grubunda ikinci sırayı alarak BAL'a yükselmiş, ancak haklarını İnkilapspor'a devrederek yeniden Süper Amatör'de mücadele etmeye başlamıştı.

Osmaniye İstiklal - Merkez Efendispor: 3-3

İstanbul Süper Amatör Klasman B grubunun en kritik maçında lider Osmaniye İstiklalspor ile 1 puan gerisinde ikinci sırada yer alan Merkez Efendispor Bayrampaşa Stadında karşı, karşıya geldiler. Kazananın BAL Ligini garantileyeceği maçta her iki takım da galibiyet için tüm kozlarını oynadılar. Karşılaşmanın 30.dakikasında Görkem Andaç Kuşatan'ın golüyle Merkez Efendispor öne geçti.  45+4'de Mehti Erim Vatansever skoru eşitleyen golü kaydetti. İlk yarı karşılıklı gollerle 1-1 tamamlandı. İkinci yarının 52.dakikasında Ozan Fırat, Osmaniye İstiklalspor'u öne geçirdi. Bu golün santrasından hemen sonra gelişen Merkez Efendispor atağında bu kez Orçun Güzeldereli topu ağlara göndererek skora bir kez daha denge getirdi. Son dakikaları bir hayli çekişmeli geçen maçta taraflar üstünlük sayısını bulmakta muvaffak olamayınca maç 2-2 beraberlikle sona erdi. Osmaniye İstiklalspor üçüncü sıradaki Dikilitaşspor ile arasındaki puan farkını 4'e çıkarınca, BAL Ligine çıkmayı garantiledi. Böylece yeşil-sarılı ekip bir sezonluk ayrılığın ardından BAL Ligine geri döndü. Osmaniye İstiklalspor 2021-2022 sezonunda klasman grubunu 4.bitirmiş ve Cevizli Anadolu ile oynadığı play-out maçını kazanarak BAL Ligine çıkmıştı. Sarı-yeşilli ekip 2022-2023 sezonunda BAL 14.grubu 10.sırada bitirerek SAL'a düşmüştü.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam