reklam
reklam

SAKÜDER 2022 Uluslararası Sanat Buluşması Sanatseverleri Buluşturdu

Eklenme Tarihi: 27 Mart 2022, Pazar - 23:42   Okunma Sayısı: 123376
Sanat ve Sanatkarlar Topluluğu Kültür Derneği(SAKÜDER) İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen 11. Uluslararası Sanat Buluşması açılışı İstanbul Kadıköy’deki Caddebostan Kültür Merkezinde davetliler ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşti. 23 Mart’a kadar açık tutulan sergide İstanbul, İzmir, Muğla, Ankara, Bartın, Bursa, Antalya, Gaziantep, Azerbaycan ve Rusya ülkeleri olmak üzere 60 SAKÜDER üyesinin 100’e yakın eseri sergilendi.

Açılışa SAKÜDER 2022 Sanat ve Onur Ödüllerini alan isimler, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak ile sanatseverler katılım sağladı. Yoğun programları nedeniyle açılış programına katılım  sağlayamayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ise kutlama ve tebrik mesajı göndererek SAKÜDER’e teşekkürlerini ilettiler. 

SAKÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Ali Eser “ Atamızın göstermiş olduğu sanat ışığında sanatı yaşatmak adına sanatı koruyan, sanatçıya destek olan SAKÜDER olarak kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarmak ve toplumumuzun aynası olan sanatçılarımızı halkla buluşturarak eserlerini sanatseverlerin beğenisine sunmak en büyük ülkümüzdür. SAKÜDER ressamın fırçası, yazarın kalemi, müziğin sesi, kısaca sanatçının çığlığı olmak için var olmaya devam edecektir.”

Programda ilk konuşmayı SAKÜDER İstanbul Şube Başkanı Bahar Özkaya tarafından gerçekleşti. Özkaya kısa  selamlamanın ardından “Umarım, çok güzel ve çok keyifli bir sergi seyri olur. “ dedi. Özkaya’nın ardından konuşan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin sanatçının özgür bir ortamda sanatlarını daha rahat ifade etme olanağı yakaladığının altını çizerek , 2022 Onur Ödülüne layık bulmalarından ötürü SAKÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Ali Eser ve SAKÜDER’e teşekkür etti. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak da  konuşmasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in selamlarını ileterek, sanatçıların toplumun on adım ilerisinde olduklarını,  aynı zamanda  yol gösterici olduklarının altını çizdi ve SAKÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Ali Eser ve SAKÜDER Yönetim Kuruluna teşekkür etti.

SAKÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Ali Eser de yapmış olduğu konuşmasında şunları söyledi;

“SAKÜDER kuruluşunun 17.Yılında düzenlemiş olduğu 10. Uluslararası İstanbul Sanat Buluşması Resim Sergisi açılışı ve 2022 Onur Ödülleri Takdim Törenine duayen sanatçımız Sayın; Müjdat Gezen'i temsilen Gezen Okulları Müdürü yeğeni Nihan Gezen, CHP İstanbul Milletvekili Sayın; Gürsel Tekin, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak, Kıymetli Sanatçılarımız, basın mensuplarımız ve sanatsever dostlarımız açılışımıza hoş geldiniz.

Değerli sanat dostlarımız; bugün burada SAKUDER’in geleneksel olarak düzenlemiş olduğu 2022 Sanat ve Onur Ödüllerini duayen sanatçımız 60.Sanat Yılı Anısına Tiyatro ve Sinema Sanatçımız Müjdat Gezen’e, İstanbul CHP Milletvekilimiz Sayın; Gürsel Tekin’e , Kadıköy Belediye Başkanımız Sayın Şerdil Dara Odabaşı’na , Ressam Nur Ulubil ve Ressam Aynur Yıldırım’a huzurlarınızda takdim etmekten büyük mutluluk duymaktayız.

Düzenlenen bu sergimizde İstanbul, İzmir, Muğla, Ankara, Bartın, Bursa, Antalya, Gaziantep, Azerbaycan ve Rusya ülkeleri olmak üzere 60 ressam üyemizin takriben 100’e yakın eserleri sergilenmektedir. Kültür ve sanat adına SAKÜDER derneğimizin bu etkinliğini İstanbul’da bugün burada gerçekleştirmekten büyük mutluluk duymaktayız. Bu mutluluğumuza ışık olan, destek sunan herkese öncelikle teşekkürü bir borç biliriz. İstanbul Sanat Buluşması Resim Sergimizin coşkusunu Kadıköy CKM Kültür Merkezinin ve Kadıköy Belediyemizin ev sahipliğinde sanatseverlerin beğenisine sunmuş bulunuyoruz.

Atamızın göstermiş olduğu sanat ışığında sanatı yaşatmak adına sanatı koruyan, sanatçıya destek olan SAKÜDER olarak kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarmak ve toplumumuzun aynası olan sanatçılarımızı halkla buluşturarak eserlerini sanatseverlerin beğenisine sunmak en büyük ülkümüzdür. SAKÜDER ressamın fırçası, yazarın kalemi, müziğin sesi, kısaca sanatçının çığlığı olmak için var olmaya devam edecektir. Değerli Sanatçılarımız sözlerimi noktalarken ve diyorum ki; Benim için bir sanatçı, Cumhuriyet müzesinde yer alan birer kristaldir. Toplumumuzu aydınlatmak adına ışığınız sanat olsun hoşça kalın dostça kalın.”

Programda daha sonra SAKÜDER 2022 Onur Ödülünü alan isimlere ödülleri SAKÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Ali Eser ve  SAKÜDER İstanbul Şube Başkanı Bahar Özkaya tarafından takdim edildi. SAKÜDER 2022 Onur Ödülleri sahiplerini buldu. SAKÜDER Başkanı Ali Eser, 60. yılında duayen tiyatro ve sinema oyuncusu Müjdat Gezen’in ödülünü Gezen’i temsilen katılan  yeğeni  ve Nihan Gezen’e takdim ederken, Ressam Nur Ulubil ve Aynur Yıldırım’a, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak ve Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı’na Onur Ödülü takdim etti. Davetlilerin sergiyi gezmelerin akabinde açış programı  günün anısına çekilen anı fotoğrafı çekimiyle sonlandı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam