reklam
reklam

BAL Ligi 29.hafta

Eklenme Tarihi: 10 Mayıs 2024, Cuma - 17:59   Okunma Sayısı: 32309
Bölgesel Amatör Ligi'ne 29.hafta maçlarıyla devam edildi. Sezonun tamamlanmasına bir hafta kala 1.grupta Beykoz İshaklı ile Beylikdüzü'nün puanları eşitlendi. 2.grupta ise Feriköyspor, üç İstanbul takımının düşmeme mücadelesini kaybeden taraf oldu.

Bölgesel Amatör Lig'de 29.hafta heyecanı yaşandı. Toplam 16 İstanbul takımının mücadele ettiği 1.grupta, lider Beykoz İshaklıspor, düşme hattındaki Kartalspor ile 1-1 berabere kaldı. Lideri 2 puan geriden takip eden İstanbul Beylikdüzü ise Sarıyer Yeni Mahallespor'u tek golle geçerek, Beykoz İshaklı ile puanlarını eşitledi. Son haftaya Beykoz İshaklı ve İstanbul Beylikdüzü 64'er puanla girecek. 3.sıradaki Maltepespor evinde grup sonuncusu Haliçspor'u 3-1 ile geçti. Kırmızı-yeşillilerin puanı 56 oldu. Beylerbeyispor ile İnkilapspor 2-2 berabere kalınca, İniklapspor 54 puanla 4., Beylerbeyi ise 49 puanla son haftaya 5.sırada girdi. Düşme hattında ise evinde Alibeyköyspor'u 4-1 yenen Şile Yıldızspor BAL'da kalmayı garantiledi. Lider Beykoz İshaklıspor'a puan kaybettiren ve sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrılan Kartalspor, buna rağmen son maç öncesi düşmekten kurtulamadı. Bordo-beyazlılarla birlikte Yeni Ufukspor, Vefa, Bayrampaşaspor ve Haliçspor da İstanbul Süper Amatör Ligine düştü. Düşecek olan son takım Sarıyer Yeni Mahallespor-Küçükçekmecespor ve Anadolu FK-Şile Yıldızspor maçlarından sonra belli olacak.  Sarıyer Yeni Mahalle son haftaya 38 puanla düşme hattının hemen üstünde girerken, Anadolu FK'nın 36 puanı bulunuyor. Sarıyer temsilcisinin BAL'da kalabilmesi için maçtan 1 puan alması yeterli olacak. Anadolu FK kazandığı takdirde, iki takımın puanı eşit olacak. Ancak aralarındaki iki maçı da Sarıyer Yeni Mahallespor kazandığı için ikili averajla ligde kalan taraf olacak.                                                                                                                                                                                                             

İFA Spor'a bir puan yetince Feriköy SAL'a düştü

Üç İstanbul takımının ilk beşte olmasına rağmen, statü gereği kendi aralarında düşmeme mücadelesi verdiği 2.grupta Feriköyspor İstanbul Süper Amatör Ligine düşen takım oldu. 29.hafta Feriköyspor, Uzunköprü deplasmanında 1-0 kaybedince, 50 puanda kaldı. İFA Spor ise evinde şampiyonluk esapları yapan Gebzespor'u ağırladı. Karşılaşma golsüz son ererken, aldığı bir puanla puanını 53'e yükselten kırmızı-yeşilliler BAL'da kalan taraf oldu. Son hafta İFA Spor kaybedip, Feriköy kazansa bile iki takım ligi eşit puanda kapatacak ve aralarındaki ikili averaj daha iyi olan İFA Spor rakibine üstünlük sağlayan taraf olacak. Feriköyspor'un düşmesinden sonra tüm gözler, baraj oynayacak takımın kim olacağına çevrildi. Haftayı bay geçen Taçspor son haftaya 55 puanla girecek. İFA Spor'un ise 53 puanı bulunuyor. Taçspor Kullarspor'u yendiği takdirde, baraj maçı yapacak olan takım İFA Spor olacak. Şayet Taçspor, kaybederse baraj maçına gidecek. Taçspor berabere kalır, İFA Spor Keşanspor'u yenerse, o zaman da ikili averajla baraj maçı yapacak olan takım yine Taçspor olacak. İstanbul sıralamasında 2. olan takım SAL klasman 3.sü ile baraj maçı yapacak. En iyi İstanbul takımı ise BAL'da kalacak.

KARTALSPOR - BEYKOZ İSHAKLISPOR: 1-1

Bölgesel Amatör Lig 1.grupta lider Beykoz İshaklıspor deplasmanda Kartalspor'un misafiri oldu. İBB Yakacık Stadındaki karşılaşmayı Ankara Bölgesel hakemi Emre Han Efeakdoğan yönetirken, yardımcılıklarını Furkan Karahasan ve Batuhan Yurtseven yaptı. Karşılaşmaya ev sahibi Kartalspor; Erşen, Arda, Barışcan, Burak, Doğa, Berk, Efe Samet, Buğra Serhat, Erkam, Servet ve Kadir ilk on biriyle başaldı. Konuk Beykoz İshaklıspor ise maça Nevzat, Mustafa, Memet, mert, Muhammet Ali, Yusuf, Onur, Mutlu Arda, Deniz, Ali Emre ve Fırat dizilişi ile başladı. Konuk takım 44.dakikada Deniz Pala'nın ayağından bulduğu golle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. Maçın ikinci yarısında Kartalspor, beraberliği sağlamak için tüm hatlarıyla hücum etti. 50.dakikada Efe Samet Meydan eşitliği sağlayan golü attı. Kalan sürede başka gol olmayınca, atılan karşılıklı gollerle maç 1-1 berabere tamamlandı. Yenilmezliğini 11 maça çıkartan Beykoz İshaklı,son hafta İnkilapspor ile evinde şampiyonluk maçına çıkacak.

İSTANBUL BEYLİKDÜZÜ - SARIYER YENİ MAHALLESPOR: 1-0

Bölgesel Amatör Lig 1.grupta liderİ adım, adım takip eden İstanbul Beylikdüzü evinde Sarıyer Yeni Mahallespor ile karşı karşıya geldi. Kavaklı Hasan Doğan Stadındaki karşılaşmayı Kocaeli Bölgesel hakemi Berat Can Taşkesen yönetirken, yardımcılıklarını Tuğberk uygun ve Barış Can yaptı. İstanbul Beylikdüzü sahaya Ali Karadeniz, Kaan, Furkan, Emir, Melih Mert, Ayberk, Ömer, Hüseyin, Ozan, Emre Azim, Alper ilk on biriyle çıktı. Konuk Sarıyer temsilcisi ise maçta Ümitcan Yıldız, Cevdet, Mürsel, Emre Özer, Emircan, Barış, Ferdi, Emirhan Çolak, Bekirhan, Batuhan, Ceyhun dizilişi ile çıktı. İstanbul Beylikdüzü şampiyonluk mücadelesi verirken, Sarıyer Yeni Mahallespor ise sahada düşmeme mücadelesi verdi. Bu nedenle karşılaşma oldukça çekişmeli ve heyecanlı cereyan etti. İki takım da ilk yarıda gol atmaya ve kalecileri mağlup etmeye muvaffak olamadı. İlk 45 dakika golsüz eşitlikle sonuçlandı. İkinci yarının 86.dakikasında Korhan Güler'in kullandığı köşe vuruşundan gelen topa, kale sahası içinde iyi yükselen Emir Sezgin, sert bir kafa vuruşuyla golü bulmayı başardı. Maçı 1-0 kazanan Beylikdüzü, şampiyonluk umutlarını daha da arttırdı ve Beykoz İshaklı ile puan farkını kapattı.

MALTEPESPOR - HALİÇSPOR : 3-1

Bölgesel Amatör Lig 1.grupta grubun üçüncüsü Maltepespor evinde grup sonuncusu Haliçspor'a ağırladı. Maltepe Hasan Polat Stadındaki karşılaşmayı İstanbul Bölgesel hakemi Alp Tanırgan yönetirken, yardımcılıklarını Can Orhan Çelebi ile Özgür Öztürk yaptı. Maltepespor sahaya Muhammet Kerem, Berkay, Kuzey, Yusuf, Muhammed Enes, Batuhan, Tolga, Emirhan, Mete Han, Umut ve Tunahan ilk on biriyle çıktı. Konuk Haliçspor ise maçta Emir, Selman, Emirhan, Serhat, Yiğit, Berkay, Umut, Batuhan, Ömer Faruk, İbrahim, Caner dizilişi ile yer aldı. Karşılaşmanın 12.dakikasında Tunahan Meriç, ev sahibi takımı öne geçirdi. 34.dakikada Batuhan Güzel farkı ikiye çıkarttı. İlk yarıyı Maltepespor 2-0 önde tamamladı. İkinci yarının 48.dakikasında Yiğit Burak Kalyoncuoğlu farkı bire indiren golü attı. 89.dakikada oyuna sonradan dahil olan Ersin Yonar skoru belirleyen golü kaydetti. Maçı Maltepespor 3-1 kazanarak 3.sıradaki yerini korudu. Haliçspor ise üst üste 10.yenilgisini aldı.

KÜÇÜKÇEKMECE SPORTİF - NİŞANTAŞSPOR: 7-1

Bölgesel Amatör Lig 1.grupta Küçükçekmece Sportif evinde Nişantaşıspor ile karşılaştı. Küçükçekmece Metin Oktay Stadındaki karşılaşmayı Sakarya Bölgesel hakemi Muhammet Kantaroğlu yönetirken, yardımcılıklarını Abdurrahim Ay ve Mert Yetim yaptı. Küçükçekmece sahaya Melikhan, Hüseyin, Suat, Fatih, Ahmet Emin, Muhammed Enes, Enes Coşkun, Yiğit Yılmaz, Fatih Bektaş, Halil Gürkan ve Kemal Akbaba ilk on biriyle başladı. Konuk Nişantaşıspor sahada İnanç, Hatip, Barış, Emirhan, İsmail, Gürkan, Veysel, Melih, Hüseyin, Muhammet Can, Ömer Faruk dizilişi ile yer aldı. Karşılaşmaya hızlı başlayan Küçükçekmece henüz 6.dakikada Kemal Akbaba'nın kafa golüyle öne geçti. 17'de Ahmet Emin Aksakal farkı ikiye çıkarttı. 28.dakikada Muhammed Enes Demir skoru 3-0'a taşıdı. İkinci yarının 55.dakikasında Halil Gürkan Erdoğan farkı dörde yükseltti. 58'de Muhammed Enes Demir, kendisinin ikinci, takımının 5.golünü attı. 72.dakikada konuk takım İsmail Balbay ile bir gol buldu. Ev sahibi takım 80'de Ahmet Emin Aksakal ve 84'de Muhammed Enes Demir ile iki gol daha bularak sahadan 7-1 galip ayrıldı.                    

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam