reklam
reklam

U17A 5.hafta

ÖZEL HABER

4. Uluslararası İstanbul Plaj Ragbi Lig Turnuvası Yapıldı

Eklenme Tarihi: 11 Temmuz 2019, Perşembe - 09:38   Okunma Sayısı: 392174
İki gün süren ve 25 takımın katılacağı turnuvanın basın toplantısı Kalamış'ta bir restoranda gerçekleştirildi.

 

Toplantıya Kadıköy Belediyesi Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ve Başkan Yardımcısı Mustafa Oltulu, Ragbi Lig Türkiye Başkanı Gürol Yıldız, Yönetim Kurulu Üyeleri Julien True ve Fatih Çetinkaya ile Ragbi Türkiye Ligi Derneği diğer üyelerinin yanı sıra yerli ve yabancı sporcular katıldı.

Türkiye ve yurt dışından 300 ragbi sporcusunun katılacağı organizasyonda takımlar 5 as, 5 de yedek oyuncudan oluştu.

Bu yıl düzenlenen turnuvada, Lübnan, Sırbistan ve İran'dan katılan takımlar da yarıştı.

Etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını aktaran Şerdil Dara Odabaşı, şu değerlendirmede bulundu:

"Ragbi Türkiye'de gelişmekte olan bir spor ve umarım daha hızlı gelişir. Türkiye'de endüstriyel sporların önüne geçen alternatif haline gelir. Her sporun temelinde strateji ve disiplin vardır. Ragbi, bunların odak noktasının en güçlü olduğu spor. Kadıköy Belediyesi olarak şu an sadece yer sağlayıcısı ve destek olan konumundayız. Önümüzdeki yıllarda bunu geliştirmek istiyoruz. Kadıköy'de bir spor anayasası, bir spor sözleşmesi oluşturmayı hedefliyoruz. İnsanların futbol, basketbol ve voleybolun dışındaki sporlarla ilgilenmelerini sağlamak istiyoruz. Önce ulusal daha sonra uluslararası bir yelken yarışına ev sahipliği de yapmayı amaçlıyoruz. Tüm takımlara başarılar diliyorum. Umarım turnuvaya seneye daha çok ülkeden çok daha fazla sayıda sporcu katılır."

Gürol Yıldız, geçen yıl Kadınlar Ragbi Ligi'ni kurduklarını hatırlatarak, "Bu sporu Türkiye'de geliştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Belediyemiz bize destek veriyor. Onlara teşekkür ediyorum. 2016'da Julien True'nun katkılarıyla da 4 takımla başladık. Dünyada şu an 31. sıradayız. Türkiye Ragbi Ligi artık dünya çapında konuşuluyor." ifadelerini kullandı.

4. Uluslararası İstanbul Plaj Ragbi Lig Turnuvasi 6-7 Temmuz'da Kalamış Sahilde.. 

Ragbi Lig Demeği tarafindan düzenlenen 4. Uluslararası Istanbul Plaj Ragbi Lig 

Turnuvasi, 6-7 Temmuz 2019 tarihlerinde 25 takımın katılımıyla Kadıköy Kalamış sahilde gerçekleştirileştirildi.

Türkiye'de Ragbi Lig sporunu desteklemek ve geliştirmek adina kurulmuş olan Ragbi 

L/9 Demeği, 2016 Aralık ayından beri çalışmalannı sürdürmektedir. Avrupa Ragbi Lig Federasyonu (RLEF) ve Uluslararası Ragbi Lig Federasyonu (RLIF) tarafindan destekienen kuruluşumuz, gösterdiği performans sonucunda RLEF ve RLIF tarafindan Temsilci üye "Affiliate Member" statüsü ile birliğe kabul edilmiştir. 

Türkiye ve yurt dışından, 300 Ragbi Lig oyuncusunun katılacağı turnuvada 5 asıl oyuncu ve 5 yedek oyuncudan oluşan takımlar 2 gün boyunca kendi aralarinda turnuva usulü maçlar yapacaklardır. 16 erkek ve 8 bayan takımın mücadele edeceği turnuvada kazanan takımlar "4. Uluslararası Istanbul Plaj Ragbi Lig Şampiyonu 2019" unvanini kazanacaklar. 

Kuzey Amerika, Güney Amerika, Akdeniz Ülkeleri, Avustralya, Güney Afrika, Ingiltere, Yeni Zelanda sahillerinde oynanan Plaj Ragbi Lig turnuvaları ilgiyle takip edilmekte ve büyük bir heyecan yaratmaktadır. 2016 yilinda 15 takımın katılımıyla gerçekleştirilen turnuvada 2019 yilinda 19 yerli ve 6 yabancı, toplamda 25 takım yer alacaktır.

Katılımcı Ülke ve Takımlar; 

Lübnan Beach Berries 

Sırbistan Kızıl Yıldız 

Iran Persian Rugby 

İran Pishgaman Rugby Türkiye Ankara Phrygians 

İran Shiraz Boys Rugby Türkiye Daring Ducks 

Türkiye Bromigo 

Türkiye Kadıköy Korsanları Türkiye Powerpuff 

Türkiye Leş Coqs 

Türkiye Bristol Hostel

Türkiye Özge Kanbay 

Türkiye Anadolu Lions 

Türkiye Bilgi Badgers 

Türkiye Bosphorus Wolves 

Türkiye The Gentlemen 

Türkiye Kadıköy Bulls 

Türkiye Aqua Warriors 

Türkiye Hufflepuff 

Türkiye Pink Beaches 

Türkiye İzmir Warriors 

Türkiye Dexter 

Türkiye Bosphorus Wolf Cubs 

Sırbistan Belgrade Rugby League

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YUSUF KEMAL YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam