reklam
reklam

U17A 5.hafta

ÖZEL HABER

Başbakan Davutoğlu: Suriye sorunu artık küresel bir sorundur

Eklenme Tarihi: 15 Aralık 2015, Salı - 16:00   Okunma Sayısı: 131272

SOFYA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile Bakanlar Kurulu Boyana İkametgahı'nda ortak basın toplantısı düzenledi.

Ulaştırma, enerji, tarım, su, Meriç başta olmak üzere ticaret ve yatırımlar alanında Bulgaristan ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını ifade eden Davutoğlu, "Rüyamız, idealimiz İstanbul’dan Sofya’ya, Sofya’dan da Avrupa’ya gidecek bir hızlı treni gerçekleştirmek" dedi.

"Suriye konusunda herkes elinden geleni yapmalı"

Dünyanın karşı karşıya kaldığı en önemli meselenin, Suriye’den kaynaklanan insani trajedi ve mülteciler sorunu olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Suriye’de gerek barbar bir rejimin gerekse terör örgütlerinin baskısından kaçan insanlar akın akın Türkiye, Bulgaristan ve Avrupa’ya geliyorlar. Bunların yönetimi konusunda, bunların düzenli bir şekilde ele alınması konusunda da son Avrupa Konseyi’nde, bu konuları ele aldık. Türkiye ve Bulgaristan arasında bu konuda son derece verimli bir işbirliği var. Suriye sorunu, Türkiye'nin ya da Bulgaristan'ın ya da Avrupa'nın tek başına sorunu değil artık küresel bir sorundur ve herkes bu sorunun çözümü için elinden geleni yapmak zorundadır. Aksi takdirde mülteciler sorunu, hepimizin önümüzdeki yıllarda da karşı karşıya kalacağı daha büyük bir sorun haline dönüşebilir."

"Ümit ederiz ki her konu çözüme kavuşturulur"

Davutoğlu, Türkiye ile Rusya arasında yaşanan gelişmelere ilişkin soru üzerine, şunları kaydetti:

"Türk-Rus ilişkileri, Karadeniz bağlamında barış ve istikrar için önem taşır. Bulgaristan, Türkiye, Romanya, Gürcistan gibi Karadeniz'deki kıyı ülkelerin Karadeniz'de barış ve istikrarı temin etmek üzere birlikte oluşturdukları mekanizmaların bundan sonra da devam etmesi önem taşır. Ümit ederiz ki Türkiye ile Rusya arasında son dönemde artan geleneksel dostluk ve komşuluk ilişkileri tekrar güçlü şekilde tesis edilir ve her konu yüz yüze, itham etmeden, karşılıklı olarak anlayış içerisinde çözüme kavuşturulur."

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam