reklam
reklam

YENİ

Köşe Yazarı: SALİH KOÇ   Eklenme Tarihi: 7 Ocak 2022, Cuma - 00:08   Okunma Sayısı: 183818

Bugün biraz da kavramlara farklı pencereden bakalım. Ele alacağımız kavram ‘’yeni’’ olsun. Hani biraz da gelecek ve gelmekte olan yeni yıldan esinlenerek konuşalım istiyorum.

 ‘’Yeni’’ deyince aklımıza genel olarak her şeyin yenisi gelmekte. Örneğin; yeni bir kıyafet yeni bir yıl, yeni bir araba, yeni bir ev, yeni bir iş, yeni bir ... Tabi bu arada gaza gelip de ‘’yeni bir eş’’ demiyoruz. Yoksa freni tutmayan kamyon gibi duvara toslarız...

Yeni neden böyle cazip gelir insanlara. Yenideki cazibe nedir? Her yeni olan şeyden bir beklenti varmıdır? Özellikle çocuklar üzerinde yeni olan her şeyin ilgi çekmesi nedendir? Eskiye neden rağbet yok. Hatta neden; ‘’Eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı’’ deriz.

Halbu ki bir de yaşamın gerçeklerine şu cepheden baksak! ‘’Eskisi olmayanın yenisi olmaz’’ gibi...  Güzel dilimiz Türkçede ne güzel atasözleri, değimler, değişler vardır.

Konumuzun çıkış kaynağı olan gelecek yeni yıldan da söz etmeden olmaz elbette. Yeni bir yıla girerken başta sağlık olmak üzere, barış, iş, aş, özgürlük gibi şeyler de dileriz elbette...

Herkese iyi yıllar dileklerime...

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam