reklam
reklam

Dünyada Misafir olmak

Köşe Yazarı: SELAMİ BALTAOĞLU   Eklenme Tarihi: 21 Ekim 2021, Perşembe - 01:09   Okunma Sayısı: 168791

 

Dünyada bir garip yolcu olmak Sen burada misafirsin ve buradan da diğer bir yere gideceksin. Misafir olan kimse, beraberce getiremediği bir şeye kalbini bağlamaz. 

Dünya hayatı geçicidir. 

Dünya hayatı ile ahiret hayatı arasındaki ilişki doğrudan bir ilişkidir. Yani dünya hayatı güzelliklerle dolu olan bir kişinin hayatı, ahiret hayatı da güzel olacaktır. Dünyada kötülük işleyen, kötülük yapan bir kişinin, ahiret hayatı da kötü ve çirkin olacaktır. 

Yüce Allah (c.c), dünyada kendisinin emir ve yasaklarına uyan, kendisine iman eden, peygamberlerinin yolunda giden kişiler için cenneti müjdelemiştir. Cennet hayatı da güzellikler ile dolu bir hayattır. 

Yine yüce Allah, dünyada kendisinin emir ve yasaklarına uymayan, kendisine iman etmeyen, peygamberleri, melekleri reddeden, kişiler için cehennem hayatını önceden bildirmiştir. Cehennem hayatı azaplar ile dolu bir hayattır. 

Bu dünyada garip olduğunu, bu gurbet ilinde, asıl yurdu olan cennet için bir şeyler kazanmağa geldiğini bilmek. Kendini böyle bilen ve dünyaya böyle bakan bir insan, bu fâni hayata gönül bağlamaz. Onun geçici problemlerine gereğinden fazla önem vermez. Bu gurbet diyarından bir gün göçeceğini bilir. Gözü hep o saadet yurdundadır. 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam