reklam
reklam

U18B Ligi'nde 10.hafta

Eklenme Tarihi: 1 Nisan 2024, Pazartesi - 10:59   Okunma Sayısı: 81308
İstanbul U18B Ligi 10.ve son hafta oynanan maçlarla tamamlandı. Gruplarında ilk sırayı alan 41 takım gelecek sezon U18A Ligi'nde mücadele etme hakkı kazandı.

2023-2024 sezonunda 18 yaş altı futbolcuların forma giydiği İstanbul U18B Ligi 10. ve son hafta maçlarıyla tamamlandı. Gruplarında ilk sırayı alan 41 takım gelecek sezon U18A Ligi'nde mücadele etme hakkı kazandı. U18B Ligi'nde 237 takım, 40 grupta mücadele etti. Oynanan 93 maçın 47'sinde  ev sahibi takımlar galip gelirken, 38 karşılaşmada üç puanı hanesine yazdıran deplasman takımları oldu. Biri golsüz olmak üzere 8 karşılaşmada takımlar eşitliği bozamadılar. U18B Ligi 10.haftasında oynanan 93 maçta futbolcular ağları 462 kez havalandırdı. U18B Liginde 2006 ve 2007 doğumlu sporcular forma giydi. 2008 ve daha küçük doğumlu sporcuların oynatılmasına izin verilmedi. 2005 doğumlu en fazla 5 futbolcu müsabaka isim listesine yazılmasına izin verildi. 2005 doğumlu 5’ten fazla futbolcu listeye yazan takımlar hükmen yenik ilan edildi. Kartaltepe'nin deplasmanda Bağcılar Güneşli'yi 10-0 yendiği maçta Anıl Kırca takımının 8 golüne imza attı. U18B Ligi gol krallığında; Kartaltepe'den Anıl Kırca 25 golle Gol Kralı oldu. Esenyurt Acarspor'dan Numan Sağlam 24 golle ikinci, Tozkoparan Birlik'den Ahmet Tokyay 22 golle üçüncü sırayı aldı. Yıldırımbosna'dan Batuhan Tunç Balcı, Alibeyköyspor'dan Ömer Alp Aksoy 20'şer gol, Küçükyalı Yelken'den Behlül Alvert, Esenyurt Acarspor'dan Muhammed Mustafa Erol 19'şar golle sıralandılar.

40 grupta şampiyonlar belli oldu

İstanbul U18B Ligi 1.grupta Kumburgaz, 2.grupta Bollucaspor, 3.grupta Sultangazi Sultançiftliği, 4.grupta Kağıthanespor, 5.grupta Nartspor, 6.grupta Kartaltepe, 7.grupta Beşyüzevler, 8.grupta Arnavutköy Taşolukspor, 9.grupta Esenyurt Acarspor, 10.grupta Hasköy, 11.grupta Taksim, 12.grupta Bahçeköyspor, 13.grupta Haliç, 14.grupta Kadırga, 15.grupta Şafak 76, 16.grupta Tozkoparan Birlikspor, 17.grupta Yeşilpınarspor, 18.grupta Avcılar Gençlerbirliği, 19.grupta Ateştuğla, 20.grupta İstanbul Güngören, 21.grupta Şenlik Gençlerbirliği, 22.grupta Şehzadebaşı, 23.grupta Bahçelievler Futbol Atletik, 24.grupta Kayaşehirspor, 25.grupta Rami, 26.grupta Tophane Tayfun, 27.grupta Beylikdüzü Demirspor, 28.grupta Okmeydanı Fetih, 29.grupta Bahçelievlerspor, 30.grupta Beykoz 1908, 31.grupta Modafen, 32.grupta Taçspor, 33.grupta Üsküdar Futbol Yatırımları, 34.grupta Yamanspor, 35.grupta Orhanlıspor, 36.grupta Küçükyalı Yelkenspor, 37.grupta İnkilapspor, 39.grupta Girnespor, 40.grupta Yakacık ve 41.grupta Tunusbağı gruplarında şampiyonluğu elde ettiler. Ligden çekilen takımlar nedeniyle daha önce kurası yapılan 38.grup iptal edilerek 41.grupla birleştirildi.

Şampiyonluk ipini Tunusbağı göğüsledi

İstanbul U18B Ligi 41.grupta son haftaya lider giren Kartal Çavuşoğlu ile takipçisi Tunusbağı şampiyonluk maçında karşı karşıya geldiler. Selimiye Stadındaki karşılaşmayı Uğur Kam yönetirken, yardımcılıklarını Ali Kaan Meriç ve Baran Taşdelen yaptı. Son haftaya Kartal Çavuşoğlu üç puan önde girerken, Tunusbağı ilk maçı 2-1 kaybettiği için şampiyon olabilmesi için en az iki farklı kazanması gerekiyordu. Karşılaşmanın 28.dakikasında gelişen Tunusbağı atağında Onur Kaya topu ağlara göndererek ev sahibi takımı öne geçirdi. 44.dakikada Muhammed Yasin Comart'ın ayağından bir gol daha bulan Tunusbağı ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. İkinci yarının 61.dakikasında Selimhan Çakar'ın kafa golüyle mavi-beyazlılar farkı üçe çıkarttı. 72.dakikada gelişen konuk takım atağında Ömer Safa Dere, Musa Zurnacı tarafından düşürülünce karşılaşmanın hakemi penaltı noktasına gitti. Pozisyon sonrası Musa kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Atışı gole çeviren Ömer farkı ikiye indirdi. 84'de Muhammed Yasin Comart kafa golüyle kendisinin ikinci, takımının 4.golünü kaydederek skoru ilan etti. Maçı Üsküdar temsilcisi Tunusbağı 4-1 kazanarak, ligi Kartal Çavuşoğlu ile aynı puanda tamamladı. Statü gereği şampiyonu iki takımın arasındaki maçlar belirledi. Kartal'daki maçı 2-1 kaybeden Tunusbağı, evinde 4-1 kazanarak ikili averajla 40.grubun şampiyonluğunu elde etti. U18 takımıyla şampiyonluğu elde etmelerinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Tunusbağı Spor Kulübü Başkanı Tansu Açabey, ''Alt yapı özelinde çok ciddi mesai harcıyoruz ve imkanlar dahilinde en iyisini yapabilmek adına uğraş veriyoruz. Sahası olmayan bir kulüp olmamıza rağmen 150 lisanslı oyuncuya eğitim veriyoruz.Tabii ki ekonomik şartlar bizleri zorlasa da Ana sponsorumuz Doruk Döviz şirketi sahibi Başkan vekilimiz Aydın Kaya başta olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerimize destekleri için teşekkür ediyorum.U18 takımımıza güveniyor ve sezon başında şampiyonluk hedefi koymuştuk Genel kaptanımız Mert Çetin ve hocamız Yusuf Kılıç başta olmak üzere tüm oyuncularımızı kutluyorum'' diye konuştu.

Ferahspor'a tek gol yetti

İstanbul U18B Ligi 30.grupta Üsküdar temsilcisi Ferahspor, Selimiye Stadında Tuzla Gençlerbirliği'ni konuk etti. Abdüssamet Ulutaş, Buğra Enes Bodur ve Ahmet Teke hakem üçlüsünün yönettiği maçın saha komiserliğini Kenan Çelik yaptı. Karşılaşmanın 26.dakikasında gelişen Ferahspor atağında ceza sahası içinde topla buluşan İbrahim Semih Taz, topu ağlara göndererek yeşil-beyazlıları öne geçirdi. İlk yarı Ferahspor'un 1-0 üstünlüğünde kapandı. İkinci yarıda Tuzla ekibi beraberliği sağlamak için ataklar yapsa da Ferahspor kalecisi Kayra Yazıcıoğlu'nu geçemedi. Maçın 88.dakikasında Tuzla Gençlerbirliği'nden Enes Özcan ikinci sarıdan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Karşılaşmayı 1-0 kazanan Ferahspor aldığı üç puanla rakibini geride bırakarak grubunu Beykoz 1908'in ardından ikinci sırada tamamladı. İlk 5 hafta liderliği bırakmayan ve grup şampiyonu Beykoz 1908'e tek yenilgisini aldıran Tuzla Gençlerbirliği, Selimiye Stadındaki maçın öncesinde bir eylem gerçekleştirdi. Orta yuvarlakta dizlerini yere koyan Tuzla Gençlerbirliği takımı futbolcuları Beykoz 1908 rövanş maçında yaşanan olaylara ve bu maçta hükmen yenik ilan edilmelerine dikkat çekmek için 1 dakikalık eylem gerçekleştirdi.

Şampiyonu baraj maçı belirledi

İstanbul U18B Ligi 33.grupta son haftaya aynı puanla giren Üsküdar Futbol Yatırımları ve Tuzla Yıldızspor puan kaybetmeyince, ligi 26'şar puanla tamamladılar. İki takım arasındaki karşılaşmalar 3-3 ve 1-1 berabere tamamlandığı için şampiyonu belirlemek için baraj maçına gidildi. Sezonun sona ermesiyle Üsküdar Futbol Yatırımları ve Tuzla Yıldızspor grup şampiyonluğu için bir kez daha karşı, karşıya geldi. İBB Esatpaşa Stadındaki karşılaşmayı 3-1 kazanan Üsküdar Futbol Yatırımları 33.grubun şampiyonluğunu kazandı.

Taçspor şampiyonluğu evinde kutladı

İstanbul U18B Ligi 33.grupta geçtiğimiz haftalarda şampiyonluğunu ilan eden Taçspor, ligin son maçında sahasında Heybeliadaspor’u misafir etti. Ataşehir ekibi 3-1 kazandığı Heybeliada maçı öncesinde, şampiyonluk kupasını İBB Esatpaşa Stadında düzenlenen törenle aldı. Taçspor’a şampiyonluk kupası Ataşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Ataşehir Amatör Spor Kulüpleri Birliği Başkanı Ekrem Köse tarafından Taçspor takım kaptanı Fırat Özvaş’a verildi. Teknik Sorumluları Ersin Atasoy-Ender Sevindik yönetiminde sezona başlayan Taçspor rakiplerine puan vermeyerek 10 maçta 10 galibiyet alarak ligi tamamladılar. Sarı Kırmızılılar rakip fileleri 52 defa havalandırarak en çok gol atan takım olurken, oynanan 10 maçta kalesinde 2 gol görerek en az gol yiyen takım olma başarısını gösterdiler. Yenilgisiz lider Taçspor 3-1 kazandıkları Heybeliada maçı sonrasında objektiflere poz vererek şampiyonluğu doyasıya kutladılar.

Tozkoparan yenilgisiz şampiyon

İstanbul U18B Ligi 16. grup'ta son haftaya lider giren Tozkoparan Birlikspor, en yakın takipçisi Avcılar 1903'ü 5-0 yendi. 10'da 10 yapan yeşil beyazlı ekip namağlup şampiyon oldu. 10 maçın tamamını kazanan Tozkoparan Birlikspor bu sezon altyapı yaş gruplarında 2. kez şampiyonluğa uzanmış oldu. Teknik sorumlu Bünyamin Tarhan "Sezona iyi bir kadro planlaması yaparak başladık ve iyi bir sezon öncesi dönemi geçirdik. Performansımızı sezon geneline yayarak en iyi şekilde gösterdiğimizi düşünüyorum. Benimle beraber bu yolda yürüyen ve destek olan Volkan Tarhanacıoğlu hocam ve Yılmaz Özher hocama sonsuz teşekkür ediyorum" dedi. Yeşil beyazlılar aynı zamanda U18 ligindeki tüm takımlar arasında 84 gol bularak İstanbul'un en golcü takımı olma başarısını da göstererek gövde gösterisi yaptı.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam