reklam
reklam

Pedallar "yeşil gelecek" için dönüyor

Eklenme Tarihi: 27 Mart 2024, Çarşamba - 19:19   Okunma Sayısı: 61289
Herkes İçin Spor Federasyonu, gençleri ve ebeveynleri sürdürülebilir ulaşım konusunda bilinçlendirmek amacıyla hayata geçirdiği "Yeşil Geleceğe Pedalla" projesiyle ülke genelinde bisiklet kullanma farkındalığını artırmayı amaçlıyor.

Herkes İçin Spor Federasyonundan yapılan açıklamaya göre federasyon, çevre dostu projesini bisiklet kullanımın yoğun olduğu Hollanda'da yürütüyor.

Federasyonun ülke genelinde bisiklet kullanımının ve çevre dostu ulaşım alışkanlıklarının yaygınlaştırılması hedefiyle başlattığı bu proje; akademik, idari ve sivil toplum kuruluşlarından gelen katılımcılarla iş birliği içinde yürütülüyor.

Türkiye Ulusal Ajansı'nın desteği ve çeşitli iş birlikleriyle gerçekleştirilen projeyle ülkede hareketli bir yaşam kültürünün oluşmasına katkı sağlanması amaçlanıyor. Ayrıca daha yeşil bir gelecek için politika yapıcılar arasında farkındalık yaratılması hedefleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Kerim Çomoğlu, bisikletin sağlıklı, çevre ve bütçe dostu bir ulaşım aracı olduğuna dikkati çekerek, "Bisiklet kullanımını 81 ilde yaygınlaştırmayı ve bisiklet dostu kentlerimizin sayısını artırmayı amaçlıyoruz. İlgili bakanlıklarımız ve belediyelerimizle ortak yürüteceğimiz öncü çalışmalar neticesinde bisiklet kullanma alışkanlığını en üst seviyeye taşıma arzusu içinde olacağız." ifadelerini kullandı.

Başkan Çomoğlu, Hollanda'da yürüttükleri projeyle ilgili "Katılımcılarımızın, alanında uzman kişilerle yapmış olduğu çalışmalar sonucunda bir yol haritası belirleyeceğiz. Bu konuda kılavuz şehirlerden birisi olan Hollanda'nın bisiklet politikasını, kendi kültürümüz ve altyapımızla harmanlayarak ülkemize kazandırmayı hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Çomoğlu, Beykoz Spor Ormanı'nda 1653 bisikletle "Dünyanın En Uzun Bisiklet Hattı"nı oluşturduklarını ve bunun Guinness Rekorlar Kitabı'na girdiğini hatırlatarak, "Bisiklet ile çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Gayemiz sporu zorunluluk olmaktan çıkarıp yaşamımızın bir parçası haline getirmek." şeklinde görüş belirtti.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam