reklam
reklam

Süper Amatör Lig 22.hafta

Eklenme Tarihi: 1 Mart 2024, Cuma - 02:56   Okunma Sayısı: 77479
İstanbul Süper Amatör Ligi'nde normal sezon 22. ve son hafta maçlarıyla tamamlandı. Sekiz grupta ilk iki sırayı alan 16 takım klasman gruplarında mücadele edecek.

İstanbul Süper Amatör Ligi'nde 22.hafta heyecanı yaşandı. Oynanan 28 maçın 14'ünde ev sahibi takımlar galip gelirken, 9 maçta deplasman takımları üç puanı hanelerine yazdırdı. İkisi golsüz olmak üzere 5 karşılaşmada ise eşitlik bozulmadı. Ligin son haftasından 14 maç hükmen sona erdi. Siirt İstanbul Y.Selim, Başakşehir Kartal, Yeşilköy, Kestanelik, Yeldeğirmeni, İstanbul Esnafspor, Sancaktepe FK, Ortaçeşme, İstanbul Mesudiye, Avcılarspor ve Kocasinanspor'un ligden çekilmesinin ardından grubunda iddiası kalmayan Şirintepespor, Tuzla Şifaspor, Kağıthanespor ve Gaziosmanpaşa son hafta maçlarına çıkmadılar. 8 grupta 90 takım başlayan İstanbul Süper Amatör Liginde normal sezon tamamlanmış oldu. 1.grupta Sultangazispor, Üsküdar Futbol Yatırımları, Leventspor, Gazi Mahallesi, Küçükçekmece İdman Yurdu, Osmaniye İstiklal, Yeşilova Esnafspor, İstanbul Gümüşhane, Gülsuyuspor, Galataspor, Orhanlıspor, THY, Merkezefendispor, Beşyüzevler, Dikilitaşspor ve Kavacıkspor gruplarında ilk ikiye girerek klasman gruplarına katılmaya hak kazandılar. Klasman gruplarında dereceye girecek 4 takım 2024-2025 sezonunda Bölgesel Amatör Lig'de İstanbul'u temsil etmeye hak kazanacak. Bir takım ise baraj maçı yapacak.  

Abdullah Kaya gol krallı oldu

İstanbul Süper Amatör Ligi gol krallığı Orhanlıspor'dan Abdullah Kaya 22 golle kazandı. 1.grupta Sultangazi'den Mehmet Ünal Holoğlu 14 golle, 2.grupta Yeniköyspor'dan Okşin Karakurt 19 golle, 3.grupta Anadolu Hisarı İdman Yurdu'ndan Gökhan Demirci 17 golle, 4.grupta İstanbul Gümüşhane'den Erdem Yılmaz 19 golle, 5.gruptaGalata'dan Soner Mor 13 golle, 7.grupta Ayazağaspor'dan Emre Türko 17 golle ve 8.grupta Kartaltepe'den Volkan Erkut Öztürk 13 golle gruplarının birincisi oldular. 6.grupta Orhanlıspor formasıyla çıktığı 14 maçta 22 gol atma başarısı gösteren Abdullah Kaya, forma giydiği maçların sadece üçünde gol atamadı. Bin 118 dakika sahada kalan başarılı oyuncu iki maçta hat-trick yaparken, Çayırbaşı maçında ise takımının 5 golüne imza attı.

Klasman grupları belli oldu

Gruplarında ilk iki giren 16 takımın iki grupta tek devreli olarak karşılaşacağı klasman gruplarında yer alacak takımlar belli oldu. A grubunda; Sultangazispor, Leventspor, Küçükçekmece İdman Yurdu, Yeşilova Esnafspor, Galataspor, THY, Beşyüzevler, Kavacıkspor. B grubunda; Gülsuyuspor, Orhanlıspor Merkezefendispor, Dikilitaşspor, Üsküdar Futbol Yatırımları, Gazi Mahallesispor, Osmaniye İstiklal, İstanbul Gümüşhanespor. 9-10 Mart'ta başlayacak maçlar tek devreli lig usulüne göre oynanacak. Klasman mücadelesi 20-21 Nisan'da sona erecek. Gruplarında ilk iki sırayı alacak toplam 4 takım doğrudan Bölgesel Amatör Lige terfi edecek. BAL 2.gruptan bir İstanbul takımı 3.Lige çıkarsa, SAL'dan çıkacak takım sayısı 5 olacak ve bu takım klasman gruplarını üçüncü sırada bitirecek iki takım arasında oynanacak baraj maçından sonra belli olacak. Şayet 2.gruptan bir İstanbul takımı 3.Lige çıkamazsa, en iyi 3.olan takım, İFA Spor, Feriköy ve Taçspor takımlarından puan tablosunda 2.sırada olacak ekiple baraj maçı oynayacak. Üç İstanbul takımından puan sıralamasında en altta kalan takım SAL'a düşecek.

Şampiyon son hafta belli oldu

İstanbul Süper Amatör Ligi 3.grupta son haftaya 46 puanla lider giren Osmaniye İstiklal evinde 44 puanla 3.sırada yer alan Küçükçekmece İdman Yurdu'nu konuk etti. 45 puanla ikinci sırada yer alan İstanbul Esenyurt Ordu, son hafta bay kalırken, grubun bir diğer iddialı takımı Anadolu Hisarı İdman Yurdu ise son maçını ligden çekilen İstanbul Esnafspor ile oynayacağı için Osmaniye İstiklal-Küçükçekmece İdman Yurdu maçı 4 takımı yakından ilgilendiriyordu. Küçükçekmece temsilcisinin yenilmesi halinde ligi 45'er puanla bitirecek olan Ordu ve Anadolu Hisarı, ikili averajları eşit olduğu için çıkacak takım baraj maçından sonra belli olacaktı. Ancak Küçükçekmece İdman Yurdu, rakibini deplasmanda Fatih Tutar'ın golüyle 1-0 yenince, hem grubu birinci tamamladı, hem de Ordu ve Anadolu Hisarı'nın umutlarını sona erdirdi. Son hafta evinde yenilen Osmaniye İstiklal ise bu yenilgiye rağmen 46 puanla ikinci sırayı alarak klasman gruplarına kaldı. Osmaniye İstiklal geçen sezon BAL'dan düşerken, Küçükçekmece İdman Yurdu geçen yıl SAL'da küme düşmekten son anda kurtulmuştu.

Yedinci grupta üç bilinmeyeli denklem çözüldü

İstanbul Süper Amatör Ligi 7.grupta, son haftaya üç takım ilk iki şansıyla girdi. 44 puanla lider Ayazağaspor deplasmanda 1 puan gerisindeki takipçisi Merkezefendispor ile karşılaştı. Bu maçın skorunu heyecanla bekleyen Beşyüzevler ise evinde Beykoz İdman Yurdu'nu konuk etti. Merkezefendi Stadındaki karşılaşmanın ilk yarısı Orçun Güzeldereli ve Emre Türko'nun karşılıklı golleriyle 1-1 sona erdi. İkinci yarıda Merkezefendispor, Nuri Can Kaya ve Fatih Eren Kurtuluş ile iki gol daha bulunca sahadan 3-1 galip ayrıldı. Merkezefendispor bu galibiyetiyle puanını 46 yaparak grup birincisi oldu. Son haftaya lider giren Ayazağaspor'un 7 maçlık galibiyet serisi sona ererken, sarı-yeşilliler 9 maç sona yenilgiyle tanıştı. Ayazağaspor 44 puanda kalırken, evinde Beykoz İdman Yurdu'nu Önder Mula ve Mesut Gönül'ün golleriyle 2-1 yenen Beşyüzevler puanını 45'e yükselterek adını klasman gruplarına yazdırdı. Merkezefendispor geçen sezon averajla ikinci sırada girdiği son hafta Galata'ya 2-0 yenilerek klasmanı kaçırmıştı. Beşyüzevler ise geçen sezonda klasmana kalma başarısı gösterirken, ilk dörde girmeyerek BAL'ın kapısından dönmüştü.

THY yenilgisiz klasman grubuna kaldı

İstanbul Süper Amatör Ligi 6.grupta, şampiyonluğunu garantileyen Orhanlıspor, son maçında rakibi Kağıthanespor'un sahaya çıkmaması üzerinde normal sezonu 3-0 hükmen galibiyetle tamamladı. Son haftaya maçlarını tamamlayan Üsküdar Anadolu'nun bir puan gerisinde 3.sırada giren THY, son maçında İstanbul 25 Çatspor'u deplasmanda Halil İbrahim Alan, Tolunay Kansız ve Ata Özkargın'ın golleriyle 3-0 yenerek adını klasman gruplarına yazdırdı. Kırmızı-beyazlılar bu sezon çıktıkları 20 maçta 12 galibiyet, 8 beraberlik alırken, hiç mağlup olmadılar. 46 gol atan THY, kalesinde sadece 6 gol gördü. THY, 2022'de 2.Amatör Lig'de yenilgisiz şampiyon olmuş, geçen sezon ise 1.Amatör Lig'de en yakın rakibine 11 puan fark atarak ilk sırayı almıştı. Üç yılda üç şampiyonluk yaşayan THY, bu başarısını BAL Ligine katılma hakkı kazanarak taçlandırmak istiyor.

Üsküdar FY'ye bir puan yetti

İstanbul Süper Amatör Ligi 1.grupta, şampiyonluk mücadelesi veren Üsküdar Futbol Yatırımları eski adıyla Çengelköyspor, son hafta maçında Taşlıtarla ile deplasmanda golsüz berabere kalarak adını klasman gruplarına yazdırdı. Üsküdar Futbol Yatırımları son haftaya lider Sultangazispor'un 4 puan gerisinde 50 puanla ikinci sırada girdi. Yeşil-beyazlıların en yakın takipçisi Yeşilılgazspor son maçında  ligden çekilen Yeşilköyspor karşısında sahadan hükmen galip gelince puanını 51 yaptı. Böylece tüm gözler Taşlıtarla-Üsküdar FY maçına çevrildi. Bu maçı ev sahibi takımın kazanması halinde ikinciliği Yeşilılgaz alacaktı. Küçükköy Stadındaki mücadele 0-0 berabere bitti. Bu sonuçla Üsküdar Futbol Yatırımları puanını 51'e yükseltti. İki takımın puanları eşit oldu. Statü gereği iki takımın aralarındaki maçlarına bakıldı. İlk maçı Yeşilılgaz 1-0 kazanırken, ikinci maçı Üsküdar Futbol Yatırımları 2-0 kazandığı için ikili averajda üstünlüğü yakalayarak grubunu ikinci sırada tamamladı. Üsküdar Futbol Yatırımları geçen sezon SAL'da küme düşmekten kıl payı kurtulmuştu.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam