reklam
reklam

Yerel Zincirler Buluşuyor - 1

Eklenme Tarihi: 2 Ekim 2023, Pazartesi - 14:10   Okunma Sayısı: 72561
Organize perakende sektörüne ürün ve hizmet sağlayan firmalarla yerel zincir marketleri bir araya getiren Yerel Zincirler Buluşuyor 2023 etkinliğinde, ilk gün Haribo, Tada, Sinangil un, Koska ve Erşan Et stantlarını sizler için gezdik.

Bu yıl 14’üncüsü gerçekleştirilen Yerel Zincirler Buluşuyor YZB 2023’de üretici ve perakende zincirleri aynı oturumda buluştu. Sektörün tüm tarafları bir olmanın sektörde yaratacağı sinerjiyi ve gıda perakendesindeki gündem başlıklarını katılımcılarla paylaştı. Yeni ürün tanıtımları ve perakende sektörünün geleceğine ışık tutan oturumlarıyla YZB, 14’üncü yılında binlerce sektör paydaşını aynı çatı altında buluşturdu. Bu yılki organizasyonun son oturumunda üreticiler ve perakende zincirleri tüketici tercihlerindeki değişimi, alışveriş yaklaşımlarını, sektörün sorunlarını, birlikte hareket etmenin getireceği başarılı iş sonuçlarını katılımcılarla paylaştı. Yerel zincirler ve üretici firmalar ekseninde mevcut piyasa dinamikleri, analizler ve beklentiler "Biz Bir Olunca Bereket Bizim Olur" oturumunda ele alındı. Moderatörlüğünü Bloomberg HT sunucusu Didem Arslanoğlu'nun yapacağı oturumda sektörün tüm oyuncularını kapsayacak şekilde daha verimli bir gelecek tesis edilmesi adına yapılması gerekenler konuşulacak. Oturumun konuşmacıları arasında Coca-Cola İçecek, Türkiye Satış Direktörü Cenk Çığrı, İstanbul PERDER Başkanı Faruk Güzeldere, Sütaş Süt Ürünleri Türkiye Genel Müdürü Funda Ak, Nestlé Türkiye, Satış Genel Müdürü Kerem Kadakal, Evyap Holding İcra Kurulu Başkanı Mehmed Evyap, Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Ömer Düzgün yer aldı.

'Yasal düzenlemelere ihtiyaç var'

Panelin açılışını gerçekleştiren TPF Başkanı Düzgün, gıda perakendesinin özellikle yaşamsal bir sektör olduğunu ifade etti. Pandemi döneminde dahi sağlık ve güvenlik güçleriyle birlikte gıda perakendesinin çalışmalarını aksatmadan devam ettiğini belirten Düzgün, sektörün ne kadar kritik bir rol üstlendiğinin altını çizdi. Düzgün, perakende sektörünün kurallara ve düzenlemelere ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak, tüm tarafları kapsayacak yasal düzenlemelere ihtiyaç olduğuna dikkat çekti. Zincir mağazaları bir köprü olarak tanımladıklarını belirten Ömer Düzgün; "Üreticiden tüketiciye gidene kadar bir yol var. Bu köprü üzerinde yerel zincirler, discountlar, ulusal zincirler, sanat ticaret, küçük esnaf, uzman mağazacılar, benzinliklerde açılan marketler, alışveriş merkezleri var. Bu köprü, üzerindeki bu yükü taşıyamamaya başladı. Talepten çok arz var. Bizler kuşaklardır bu sektörde hizmet veriyoruz. Değişim kaçınılmaz, fakat kuralsızca yürütülen çalışmalara yerel zincirler de üreticiler de tedarikçilerimiz de vatandaşlarımız da razı olmayacaktır" dedi.

'Hep birlikte daha güçlü olmalıyız'

Yerel zincirlerin Türkiye'de bulunduğu bölgelere, şehirlere, ilçelere, köylere büyük bir katkısı olduğunu belirten Düzgün, "Yerel zincirler oradaki hemşerisine, üreticiye, tedarikçiyle kol kola. Kazandığını yine o bölgeye yatıran yerel işletmeciler sektördeki katkısını artırıyor. TPF kurulduğu günden bu yana haksız rekabete karşı durdu. Her şey benim olsun yaklaşımını doğru bulmuyoruz. Bence böyle bir yaklaşıma, sektörün bütünlüğünü bozmaya gerek yok. Hep birlikte daha güçlü olmalıyız" açıklamasını yaptı.

 

 

-------------------------------------------------------------------------------

Çocukların sevgili Altın ayıcık

Dünyanın en çok sevilen ve tüketilen yumuşak şeker markası Haribo'nun birbirinden eşsiz lezzetleri Yerel Zincirler Buluşuyor 2023 etkinliğinde ziyaretçilerle buluşturdu. Almanya’da 'Dans Eden Ayı' olarak bilinen, 19. yüzyıla kadar lunapark ve şenliklerde eğlence programının önemli bir parçası olan ayılardan ilham alınarak oluşturulan Haribo, 1920'de Almanya'dan başladığı yolculuğunda kısa sürede bir dünya markası haline geldi. Şekerleme sektöründe dünya pazar lideri olan Haribo, bugün dünyanın 120’den fazla ülkesinde yer alıyor. Haribo, üretimine 10 ülkede ve 16 lokasyonda devam ederken 7 binden fazla çalışanıyla tüketicilerin her zaman en sevdikleri ürünlere aynı lezzette, olağanüstü kalitede ve yeterli miktarda ulaşabilmesini sağlıyor. Haribo Altın Ayıcık ürünün yanı sıra, firmanın starmix, happy colai solucan, kübiks, jelly beans, berries, çılgın dişler, chamallows (chocolate, rubino, party), phantasia, tropifrutti, veggy mix, mega party, part mix çeşitleri yer alıyor.

Tam tadında lezzetler burada

Yerel Zincirler Buluşuyor 2023'ün en çok ilgi gören stantlarından birisi de 1997 yılında tamamı yerli sermaye ile kurulan UNIFO Gıda'nın ürünleri oldu. Türkiye'de ilk kez 1998 yılında mikrodalgaya uygun ambalajda ortam koşullarına dayanıklı hazır yemek üretimi yapan UNIFO'nun yenilikçi, genç ve dinamik yüzü olan tada! markası 2010 yılından itibaren pratik lezzetleriyle tüketicilerle buluşuyor. Yeme-içme dünyasındaki trendleri ve değişen sosyal hayat nedeniyle oluşan yeni ihtiyaç ve beklentileri takip eden tada!, hazır yemek çeşitlerinin yanı sıra atıştırmalık, kahvaltılık gevrek, konserve, deniz ürünleri, cam soslar, közlenmiş ürünler, toz ürünler, kahve, outdoor rasyon, donuk, glutensiz ve vegan alternatifleriyle her ortam ve her yaşta tüketiciler için ürünler sunmakta ve çözümler üretmekte.

Ürünleriyle marka bilinirliliğini unun ötesine taşıyor

Türkiye’nin lezzet markası olarak 1963’ten bu yana gıda sektöründe hizmet veren Sinangil, Yerel Zincirler Buluşuyor 2023'de ürünlerini ve o ürünlerden yapılan lezzetleri ziyaretçilerinin beğenisine sundu. 1970 yılında Türkiye’nin ilk paket ununu piyasaya süren Sinangil, günümüzde bir mutfak markası olarak geniş ürün yelpazesiyle marka bilinirliliğini unun ötesine taşıyor. Gıda alanında yaptığı Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları, ürün çeşitliliği, kalite ve pazar penetrasyonu, bugün Sinangili ülkemizdeki lider mutfak markalarından biri konumuna getirdi. Sinangil şemsiyesi altında; çok amaçlı paket un, özel amaçlı paket unları, kek unları, fonksiyonel unlar, hazır ekmek karışımları, pişirme yardımcıları ve glütensiz un satışları yapılıyor. Sinangil standında Sinangil un ile yapılmış birbirinden lezzetli kurabiyelerin tadına bakarken, içlerinden baklava hamuruyla yapılan ve Arap Bohçası adı verilen kurabiyeye bayıldık.

Lezzetiyle sofraları renklendiriyor

Geçmiş 1900’lü yılların başında Denizli’de Hacı Emin Bey’in faaliyet gösterdiği helvacı dükkânına kadar uzanan Koska, Türkiye’nin en büyük helva üreticisi konumunda bulunuyor. Yerel Zincirler Buluşuyor 2023'de yerini alan Koska zengin ürün çeşitlerini ziyaretçilerinin beğenisine sundu. En son teknolojiyle tüm üretim, makine ve donanımı yenilenen Koska, üretim kapasitesini ve ürün kalitesini daha da arttırarak helva, tahin, pekmez, reçel, lokum ve geleneksel Türk tatlıları üretiminin yanı sıra, kurduğu tam teşekküllü ve modern laboratuarlarda gıda mühendislerinin yoğun emekleri sonucunda, tamamen doğal tatlandırıcılar kullanarak light helva, lokum, badem ezmesi ve reçel üretimini gerçekleştirmeyi başardı. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın izni ile üretimine geçilen ve diyabetlerin kullanımına uygun olan bu light ürünlerle, Koska dünya ve Türk gıda sanayinde bir ilk'e de imza atmış oldu.

Sofraların aranan markası

Bilecik ili Küplü nahiyesinde küçük bir kasap dükkânı ile başlayan yolculuğunu 3 nesildir kurduğu çiftlikleriyle büyükbaş üreticiliğine devam ettiren Erşan Et, karkas et, kemiksiz et, şarküteri ürünleri, ileri işlenmiş et ürünleri ve dondurulmuş ürünleri ile Yerel Zincirler Buluşuyor 2023'de yerini aldı. Erşan Et sektördeki tecrübesini, bulunduğu coğrafyanın tarihi boyunca biriktirdiği kültürel birikimi, ödün vermeyeceği kalitesini, güvenilirliğini ve iş ahlakı mirasını ürettiği tüm ürünler ile sofralara  taşıyarak her zaman '‘ Aranan Lezzet ’' olmaya devam etmeyi amaçlıyor. Erşan Et tüketicilerinin hijyenik koşullarda üretilmiş sağlıklı kaliteli ürünlere kolaylıkla ulaşıp güvenle tüketmeleri için ileri teknolojiye sahip sistemlerle ve profesyonel kadrosuyla aynı zamanda çevreci ve sektöründe örnek ülkesi tüketicileri ve çalışanları için değer yaratan bir kurum olmayı misyon ediniyor. Erşan Et, markası altında satışa sunulan sucuk, salam, sosis, kavurma, pastırma, dilimli ürünler, döner ve jambonlar, YZB 2023'de tüketicilerin beğenisine sunuldu

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam