reklam
reklam

Ufukta çok şampiyonluk var

Eklenme Tarihi: 23 Temmuz 2023, Pazar - 23:53   Okunma Sayısı: 70805
İnançla, kararlılıkla ve fedakarlıkla geçen bir sezonun ardından Acıbademspor'a şampiyonluk sevincini yaşatan teknik adam Can Hakan Yılmaz, 'Adamlar Topluluğu' adını verdiği ekibiyle daha çok şampiyonluk hedefliyor.

2022-2023 sezonuna 'Adamlar topluluğu' sloganı ile lige başlayan Acıbademspor'u 2.Amatör Lig 18.grupta şampiyonluğa taşıyan başarılı teknik adam Can Hakan Yılmaz, şampiyonluğun hikayesini anlattı. Can Hakan Yılmaz ile teknik adam kimliğinden çok çok önce, hatta futbola ilk başladığı yıllardan gelen bir tanışıklığımız var. Çocukluk arkadaşım, okul arkadaşım, sınıf arkadaşım, gazozuna yaptığımız mahalle maçlarda takımımın değişmez oyuncusu. Yıllar sonra ben Amatör Futbol maçlarını takip etmeye başladığımda yollarımız yeniden kesişti. 1980'lerin Can Hakan Yılmaz'ı neyse, bugünkü Can Hakan Yılmaz aynı. Karakterinden, kişiliğinden hiç bir şey kaybetmemiş, dostluğa, arkadaşlığa, kardeşliğe ve sevgiye her zaman sonuna kadar inan bir insan. Onunla bu röportajı yaparken, yıllar öncesine gidip, kendisiyle bazen Barbarosspor eski adıyla Altın Çıpa sahasında, bazen Koşuyolu İbrahimağa sahasında, bazen de Selimiye stadının o tribünsüz, toprak sahasında top oynadığımız zamanlar gözümün önüne geldi. Gerçekten de Can Hakan Yılmaz'ı anlatmaya ne kelimler, ne cümleler, ne spotlar, ne de makaleler yeterli kalır. Çocukluk arkadaşımı yıllar sonra şampiyon bir takımın teknik adamı olarak görmek gerçekten de gurur verici. Onun sporculuk ve teknik adamlık kariyeri ile Acıbadem'in şampiyonluk hikayesine kulak verelim.

'Futbola Koşuyoluspor'da başladım'

Futbola aynı zamanda okul hayatını sürdürdüğü Koşuyolu'nda 'ilk göz ağrım dediği' Koşuyoluspor'da başlayan Acıbadem Teknik Direktörü Can Hakan Yılmaz, ''Futbola 1984'de benim ilk göz ağrım olan Koşuyoluspor'da başladım. Sonra sırasıyla Libadespor, Fikirtepe, Çengelköyspor, Bostancıspor, Sahrayıceditspor'da oynadım. Bir çoğunda şampiyonluk yaşadım. Bir süre futbola ara verdim. İstanbul dışına gittim. Ardından Koşuyoluspor'a tekrar döndüm. Orda da şampiyonluk yaşadım. 44 yaşında futbolu bıraktım. Futbol hayatım boyunca değişik yaş gruplarında pek çok şampiyonluk yaşadım. Ancak edindiğim dostluklar ve arkadaşlıklar benim için daha değerli'' diye konuştu.

'Aktif oyunculuk zamanımda da antrenörlük yaptım'   

Oyunculuk yıllarının sonlarına doğru, antrenörlük de yapmaya başladığına değinen Acıbadem Teknik Direktörü Can Hakan Yılmaz, ''Futbol oynarken de aslında antrenörlük yapıyordum. Koşuyolu'nun daha gelişmesi için elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştık. Antrenörlük yapmaya karar verdiğimde TFF Grassroots C kursuna gittim. B kursuna pandemi nedeniyle katılamadım. Pandemi sonrasında beni çağırdılar ama gitmedim. Çünkü kayıt ücretlerini yükselttiler. Şimdi çok astronomik rakamlara ulaştı. Geçen sene katılım ücretini 40 bin TL yaptılar.  Ben de almama kararı verdim. Lazım olursa alırım. Şuan puanlarım fazlasıyla yetiyor. Benim oyuncuları, antrenörlüğe başlattığımız arkadaşlarımız aldı B'yi. Benle beraber başlayanlar neredeyse A'yı alacaklar. Ama ben bir kere inat ettim. TFF'den herkes katılmam için aradı. Çok değerli hocalarımızdan arayanlar oldu. 'Neden gitmiyorsun B kursuna' diye sordular. Hatta bazıları 'Katılacaksın, alacaksın' diye baskı yapmalarına rağmen, beni ikna edemediler. Alt yapılarda uzun süre çalıştım. Eski kulübüm Bostancıspor'u küme düşme hattından kurtarmaya çalıştık. Üç ay emek verdim. Bostancıspor'da çok güzel şeyler olmaya başlamıştı. Ama bırakmak durumunda kaldım. Oradan Anadoluhisar'ı alt yapısına gittim. Onun arkasından da Acıbadem'e geldim'' şekkinde konuştu.

'Şerif beni arayıp takıma çağırdı'

Acıbadem Sportif Direktörü Şerif Bülbül'ün kendisini arayarak Acıbadem takımına davet ettiğini belirten Acıbadem Teknik Direktörü Can Hakan Yılmaz, ''Benim eski oyuncum, kalecim Şerif bir gece beni aradı. 'Seninle acil konuşmam lazım' dedi. 'Ben Acıbadem'de Sportif Direktörlük yapacağım, o yüzden ben Teknik direktör olarak seni görmek istiyorum' dedi. Ben de 'Zaten Acıbadem'in çocuğuyum. Ama ben istemiyorum' dedim. Şerif 'Abi beni kırma' deyince olur başkanla konuşurum dedim. Sonra Oğuzhan başkanla konuştuk. Başkan çok kaliteli bir insan. Acıbadem çocuğu. Başkanla bir araya geldik. Bana hedeflerinden, şampiyonluk hedefinden bahsetti. Benimle çalışmak istediklerini söyledi.'Ne talep ediyorsun' diye sordu. Ben de para işlerini konuşmak istemediğimi, çünkü Acıbadem'in evladı olduğumu, bu semtte yaşayıp, büyüdüğümü söyledim. Ne bütçe belirlendiyse aynen kabul edeceğimi belirttim'' ifadelerini kullandı.

'Gecemizi gündüzümüz kattık'

Acıbadem ile anlaştıktan sonra sportif direktör Şerif Bülbül ile beraber, gece-gündüz çalışmaya başladıklarına dikkat çeken Acıbadem Teknik Direktörü Can Hakan Yılmaz, ''Bu ortamı oluşturmak için gecemizi, gündüzümüze kattık. Kaç gece sabahladığımızı hatırlamıyorum. Nereye kimi alsak, hangi mevki de kimi oynatsak diye kafa kafaya vererek çalıştık. 1.Amatör Lig maçlarına gittik. Son beş hafta bir çok oyuncu izledik. Aslında kafamızdaki, 4 takımdan oyuncu almaktı. Sonra kararımızı verip, bunların yeniden maçlarına gittik. Sağ olsun Hoca arkadaşlarım da beni çok severler, çok sayarlar. 'Senin olduğun yerde her şey olur' dediler. Onlarda ara transferde oyuncularını bize teslim ettiler. Biz de onların lisans işlemlerini yapıp, transfer paralarını biz ödedik. Geri verirken de, transfer paralarını yatırıp, öyle teslim edeceğiz. Mustafa Hoca, Ahmet Hoca, çok değerli arkadaşlarım var. Onlarla birlikte bir çalışmaya başladık. Mustafa Hoca'yı kaleci antrenörü olarak aldım. Çünkü onun elinden geçen kaleci, her zaman için başarılı olur. Ekip olarak el, ele vererek oyuncularımızla beraber Acıbadem'i 1.Amatör Lig'e çıkarttık. Çok güzel, çok değerli insanlar kazandık. Çok güzel çocuklar kazandık. Buradaki atmosfer, neşe, kardeşlik, birlik beraberlik başarıyı getirdi. Ben iddia ediyorum ki, gelecek sezon 1.Amatör'de, Süper Amatör Lig'de bile yaşayamayacakları bir ortam olacak. Kurban Bayramı'ndan hemen sonra yeni sezon çalışmalarına, hazırlıklarına başladık. Temmuz sonuna kadar kadro belirleme çalışmalarını tamamlamamız gerekiyor. Zira Eylül ayının son haftasına lig maçları başlayacak. O yüzden mümkün olduğunca erken sezonu açmamız gerekiyor.

'Sezonu 14 galibiyetle tamamladık'

Ligin son haftasında Selimiye Stadında Ataşehirgücü'nü farklı yenerek sezonu şampiyon tamamladıklarını ifade eden Acıbadem Teknik Direktörü Can Hakan Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: ''Sezonu 18 maçta 14 galibiyet, 3 beraberlik ve tek yenilgi ile ilk sırada tamamladık. En yakın takipçimiz Şile Denizspor'un 7 puan önünde ipi göğüsledik. Grubumuzu şampiyon olarak tamamlayarak gelecek sezon İstanbul 1.Amatör Liginde mücadele etme hakkı kazandık. Sezona Maltepe deplasmanında karşılaştığımız Örnekspor maçıyla başladık. 1-0 yenik duruma düştüğümüz maçı 3-1 kazandık. 2.hafta Sancaktepe Yenidoğanspor'u 4-2 yendik. 3.hafta şampiyonlukta iddialı bir takım kuran Pendik Güllübağlar ile 2-2 berabere kaldı. Bu maçın ilk 40 dakikalık diliminde iki gol yiyerek 2-0 yenik duruma düşmemize rağmen maçı bırakmadık, sahadan bir puanla ayrılmayı başardık. İyi Gençlik ve Şile Denizspor karşısında alınan 5-1'lik galibiyetlerin ardından 3-1 yenik duruma düştüğümüz maçta Zümrütevler ile 3-3 berabere kaldık. Ardından, İstanbul Altınordu'yu 2-1 Kemahspor'u 12-0, ilk yarının son maçında ise Ataşehirgücü'nü 3-0 yendik. Devreyi lider olarak kapattık. İkinci yarıya golsüz sona eren Örnekspor maçıyla başladık. Ardından zorlu Pendik Güllübağlar maçını da 3-2 kazanmayı başardık.İyi Gençlik'i 13-0 yendikten sonra takipçimiz Şile Denizspor deplasmanına gittik. Maçı 2-1 kaybedip ilk yenilgimizi aldı. Bu yenilginin ardından çıktığımız 4 maçı da kazanarak sezonu 14 galibiyetle tamamladık. 7-1'lik Maltepe Zümrütevler galibiyeti sonrası, İstanbul Altınordu'yu 10-0, Kemahspor'u 6-0, son maçında ise Ataşehirgücü'nü 11-0 yendik. Oynadığımız 18 maçta 92 gol atarken, kalemizde sadece 17 gol gördük'' dedi.

En büyük teşekkür ailelere

Başarının arkasındaki isimsiz kahramanların aileler olduğunun altını çizen Acıbademspor Teknik Sorumlu Can Hakan Yılmaz, ''Oğuzhan başkanımıza, Yönetim Kurulumuza çok teşekkür ediyorum. Sonrasında bu oluşumun içerinde olup bize bu başarıları tattıran oyuncu arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Yine yanımızda olan TÜFAD Başkanımız Mehmet Yorulmazlar'a çok teşekkür ediyorum. Son teşekkürü de ailelere etmek istiyorum. Her zaman yanımızda oldular. Hem tribünde, hem sosyal hayatımızda desteklerini hiç eksik etmediler. Bu nedenle herkesin eşine ve çocuklarına teşekkür ediyorum. Çünkü onlar bize bu imkanları sağladılar. Onlar bizim bu işlerde olmamızı ve başarıları yakalamamıza imkan veriyorlar. Herkesin çocuğuna, eşine, ailesine, annesine, babasına çok teşekkür ediyorum. İnşallah Acıbadem Spor Kulübünün, 1.Amatör Lig'den Süper Amatöre çıkmış şekilde yine, yeni, yeniden olabilecek şekilde bütün Acıbadem semtine ve Acıbademspor kulübüne hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bütün çocuklarımı çok seviyorum '' şeklinde konuştu.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam