reklam
reklam

Kupalarını yeni statta aldılar

Eklenme Tarihi: 8 Nisan 2023, Cumartesi - 23:04   Okunma Sayısı: 67359
Bu sezon İstanbul alt yapı liglerinde başarılı sonuçlara imza atan ve şampiyonluk yaşayan Gaziosmanpaşaspor'un U15 ve U18 takımları kuplarını yeni açılan Halit Kıvanç Şehir Stadı'nda aldı.

Spor basının duayen isimlerinden merhum Halit Kıvaç'ın ismini taşıyan Şehir Stadı, Gaziosmanpaşa ilçesinde düzenlen törenle açıldı. Açılışta, bu sezon İstanbul  alt yapı liglerinde başarılı sonuçlara imza atan ve şampiyonluk yaşayan Gaziosmanpaşaspor'un U15 ve U18 takımları kuplarını aldı. Gaziosmanpaşalı genç futbolcular kupalarını, İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Sekreteri Yasin Koç ve yönetim kurulu üyesi Mustafa Türlü'nün elinden aldı. Koç ve Türlü, şampiyonluk kupalarını TFF Amatör Kurul Başkanı Ali Düşmez’in selamlarını ileterek getirdiler. Gaziosmanpaşa U15 ve U18 gruplarında şampiyon olan takımın sporcuları ve Gaziosmanpaşa Spor Kulübü Başkanı Ömer Güler, elde edilen çifte şampiyonluk sevincini bu kez kupaları kaldırarak bir kez daha yaşadılar. Programın açılış konuşmasında stadın inşa sürecini anlatan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “2014 yılında göreve geldiğimizde, Saffet Sancaklı, Sedat Balkanlı gibi çok önemli futbolcuların yetişmiş olduğu Gaziosmanpaşa Stadı’nın ömrünü tamamlamış olması, maç yapılamaz halde olması, bizim atacağımızın ilk adımın, önceliğimizin bir stadyum yapmak olduğunu bize göstermişti. Bu anlayışla mülkiyeti bize ait olan bu yerin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devrini yaparak buraya bir stadyum yapılmasını talep etmiştik. Stadyum, altında otopark ve pazar yeri olacak şekilde büyük bir spor tesisinin projesi hazırlandı. Ancak stadın olduğu alanda FIFA standartlarında bir stat yapılması mümkün değildi. Biz de bu stadın Mevlana Mahallesi’ne yapılması ile ilgili plan ve projemizi hazırlayarak, Büyükşehir Belediyemize sunduk. 2017 yılında hem eski stadın yerinde yapılacak olan devasa bir spor kompleksinin hem de buradaki Mevlana Şehir Stadı’nın inşasına eş zamanlı olarak başladık. Biz bir stat istedik, spor kompleksimiz de tamamlandığında inşallah iki tesise kavuşacağız” dedi.

Yenilmeden şampiyon oldular

İstanbul U15/B Ligi'nde mücadele eden Gaziosmanpaşa U15 takımı, sezonu tüm maçlarını kazanarak şampiyon tamamladı. 12 maçta, 12 galibiyet elde eden kırmızı-yeşilliler attıkları 60 gole karşılık, kalesinde sadece 4 gol gördü. 36 puan toplayan Gaziosmanpaşa U15 takımı, en yakın takipçisi Altınova'nın 11 puan önünde ipi göğüsledi. Şampiyonluğunu haftalar önce ilan eden Gaziosmanpaşa U15 takımı, son maçında Yıldız Kanaryalar ile karşılaştı. Mücadeleyi Kartal Batın Korucu (2), Ramazan Kocaboğa, Emirhan Öngün, Emre Can Yapar ve ikinci yarı oyuna giren Adnan Cem Akkuş'un golleriyle 6-0 kazandı.

Birinciliği kaptırmadılar

İstanbul U18 Ligi'nde mücadele eden Gaziosmanpaşa U18 takımı, normal sezonu şampiyon tamamladı. 12 maçta, 9 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgi alan kırmızı-yeşilliler attıkları 27 gole karşılık, kalesinde sadece 11 gol gördü. 28 puan toplayan Gaziosmanpaşa U18 takımı, en yakın takipçisi Haliç'in 4 puan önünde ipi göğüsledi. Şampiyonluğunu bitime bir hafta kala ilan eden Gaziosmanpaşa U18 takımı, son maçında İstanbul ve Esenyurt Orduspor ile karşılaştı. Mücadeleyi Mehmet Tikenci, Arif Efe Keskinbıçak (2), Bahtiyar Ömer Karakaya (kk) ve ikinci yarı oyuna giren, Miraç Samet Soytürk'ün golleriyle 5-0 kazandı. Gaziosmanpaşa U18 takımı, Türkiye U18 Şampiyonası İstanbul elemelerinde 6.grupta İstanbul Beylikdüzü, Kartalspor, Selimiye ve Tepebağ Kültürspor ile mücadele edecek. Grubunu ilk sırada bitirecek olan takım Türkiye U18 Şampiyonası'na katılma hakkı kazanacak. Gaziosmanpaşa U18 takımı,geçen yılda grubunu şampiyon olarak tamamlamış, ancak İstanbul elemelerinde 2.grubu geçememişti.

FIFA standartlarına uygun olarak yapıldı

Mevlana ilçesindeki Halit Kıvanç Şehir Stadı, profesyonel müsabakalara ev sahipliği yapacak. Gaziosmanpaşa ilçesi amatör spor kulüpleri için antrenman sahası olarak kullanılacak olan tesis ilçedeki spor kulüplerini bir nebze olsun rahatlatacak. Yeni yapılan stattan Gaziosmanpaşa'yı Süper Amatör Lig'de temsil eden Küçükköyspor, Beşyüzevler, Taşlıtarlaspor, Gaziosmanpaşaspor, Pazariçi Köprülü, Albayrakspor, 1.Amatör Lig'de yer alan Havataş, 2.Amatör Lig'de mücadele eden Gaziosmanpaşa Şamsipaşa,, Büyük Ümitler, Kazım Karabekir Mevlanaspor, Ceylanspor, Fişekspor, Alemdar, CPS Karlıtepe, Gaziosmanpaşa Barbarosspor, Çayırgücü ve Yeni Öz Kartalspor kulüoleri faydalanabilecek.

Tanınmış isimler açılışa destek verdi

Duayen spor insanı merhum Halit Kıvanç’ın eşi Bülbin Kıvanç ve ailesinin de hazır bulunduğu stadın açılışı için yapılan gösteri maçında, her biri Türkiye’nin önemli kulüplerinde oynamış eski futbolcular sahne aldı. Eski futbolcular Ali Cansun, Sedat Yeşilkaya, Cihan Haspolatlı, Mert Korkmaz, Ömer Hacısalihoğlu, Adem Çalık, Tarık Daşgün, Hasan Yiğit, Lemi Çelik, Orkun Uşak, Ümit Karan, Ali Tandoğan, Anıl Karaer, Tuncay Şanlı, Timuçin Bayazıt, Güngör Öztürk, Gökhan Zan, Can Arat, Eren Aydın, Emre Toraman, Soner Boz ve Orhan Kaynak stadı dolduran 5 bin kişiye futbol ziyafeti verdi.

İlçenin spor kulüplerine bir oda verildi

İBB tarafından Gaziosmanpaşa' da yapılan stat, daha önce, Kazım Karabekir Mevlana Spor Kulübü’nün 300 kişilik tribünlü sahası olarak kullanılıyordu. Stat, yeni haliyle; 5 bin kişilik tribün, 4 soyunma odası, 4 teknik direktör odası, 2 hakem odası, 1 gözlemci odası, 1 doping kontrol odası, 1 basın odası ve 6 idari ofise sahip. FİFA onaylı saha zeminine sahip statta; canlı yayın alanları ve amatör spor kulüplerinin kullanımına tahsis edilecek 24 ofis de yer alacak. Profesyonel futbol kulüplerinin müsabakalarına da ev sahipliği yapacak olan stat, ilçede faaliyet gösteren 24 spor kulübüne, antrenman merkezi olarak da hizmet verecek. Tesiste; otopark, kreş ve pazar alanı da mevcut.

İlçenin yüzünü Beşyüzevler güldürdü

Gaziosmanpaşa bu yıl alt yapıda Gaziosmanpaşa U15 ve U18 takımlarının başarılarını alkışlarken, aynı zamanda da U16'da Albayrak ve Beşyüzevler takımlarının şampiyonluklarına tanıklık etti. A takım düzeyinde ise Gaziosmanpaşa takımları içerisinde en büyük başarıyı, İstanbul Süper Amatör Ligi 2.grupta ilk sırayı alarak klasman gruplarına kalmayı garantileyen Beşyüzevler elde etti. Yeşil-beyazlıların hedefi, geçen yıl düştüğü Bölgesel Amatör Lige geri dönmek. 16 takımın katılacağı klasman grubu maçları sonunda gruplarında ilk dört sırayı elde edecek 8 takım Bölgesel Amatör Lige yükselecek.  İstanbul Süper Amatör Ligi'nde mücadele eden diğer Gaziosmanpaşa temsilcilerinden; Küçükköy 1.grupta 6., Taşlıtarla 3.grupta 8., Gaziosmanpaşaspor ise 5.grupta 7.sırada yer alıyor. Ligin bitmesine bir hafta kalmasına rağmen Pazariçi Köprülüspor ve Albayrakspor, İstanbul 1.Amatör Ligi'ne düştüler. 1.Amatör Lig'de bu yıl Gaziosmanpaşa'yı temsil eden tek takım olan Havataş ise 8.grubu averajla 3.sırada tamamlayarak, ikinciler arasında yapılan Süper Amatör'e yükselme playoff maçlarını kıl payı kaçırdı.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam