reklam
reklam

Kuruluşlar Ligi başladı

Eklenme Tarihi: 4 Ocak 2023, Çarşamba - 16:50   Okunma Sayısı: 66804
İstanbul Kuruluşlar Arası Masa Tenisi Spor Kulübü Derneği İKMTSKD tarafından düzenlenen 2022-2023 Kuruluşlar Ligi Tozkoparan Spor Salonunda kadınlarda 6, erkeklerde ise 20 takımın katılımı ile başladı.

 

İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Masa Tenisi İl Temsilciliği ile kısa adı İKMTD olan İstanbul Kuruluşlararası Masa Tenisi Spor Kulübü Derneği tarafından birlikte organize edilen 2022-2023 sezonu Kuruluşlar Arası Masa Tenisi İstanbul Lig Müsabakalarının birinci etap maçları Tozkoparan Spor Salonunda yapıldı. Müsabakalar öncesinde İKMTD Başkanı Uğur Beşok, açılış konuşması yaparak katılan takımlara başarı diledi. Oynanan maçlar sonunda Süper Lig`de TELAS LASTİK, Birinci Lig`de HAVELSAN ve İSMMMO, Kadınlar Ligi`nde THY ve GÜRELİ YMM takımları yenilgisiz olarak yollarına devam ediyorlar. 1.etap maçlarında Süper Lig`de son şampiyon Telas Lastik 6 maçını da kazanmayı başardı. Yakar Teksitil 5, Bilge Hastanesi, İzocam ve TOKİ ise 4'er galibiyetle ilk etabı tamamladı. Birinci Lig`de Havelsan ve İSMMMO '6 maçta 6 galibiyet elde ederek ilk etap sonunda zirveye yerleştiler. Turkcell-B, 5, Ford Otosan ise 4 galibiyetle ilk etabı tamamladılar. Kadınlar Ligi`nde ise geçen yılın şampiyonu THY ve Güreli YMM tüm maçlarını kazanarak 1.etabı 3'er galibiyetle kapattılar. Toplam dört etaptan oluşacak olan Kuruluşlar Arası Masa Tenisi İstanbul Lig Müsabakaları Mart 2023'de Tozkoparan Spor Salonunda düzenlenecek 4.etap maçlarıyla sona erecek. Kuruluşlar Arası Masa Tenisi İstanbul Ligine erkeklerde 20, kadınlarda ise 9 takım katılıyor. Türkiye Masa Tenisi Federasyonu önceki dönem başkanlarından Kerim Koç, Bilge Hastanesi, Fatih Karaca ise TOKİ takımlarında kaptan olarak sahaya çıktılar.

Son şampiyon Telas 6'da 6 yaptı

2022-2023 Sezonu İstanbul Kuruluşlar Arası Masa Tenisi Süper Ligi Birinci Etap Müsabakaları sonunda geçen yılın şampiyonu Telas Lastik çıktığı 6 maçı da kazanarak 6'de 6 yaptı. İlk etap sonunda liderliğe yerleşen Telas Lastik ise İzocam ve THY'yi 3-1, Şişli Etfal Hastanesi, Former, Turkcell ve Bilge Hastanesi'ni aynı sonuçla 3-0 yendi. Yakar Tekstil, Former'i 3-2, Turkcell'i 3-2 ve TGS'yi 3-2 yendi. Yakar Tekstil, Former, Turkcell, THY ve TGS'yi aynı sonuçla 3-2, Şişli Etfal Hastanesi''ni 3-0 mağlup etti. 2023 Sezonu İstanbul Kuruluşlar Arası Masa Tenisi 1 Ligi Birinci Etap Müsabakaları sonunda, Havelsan ve ISMMMO oynadıkları 6 maçı da kazandılar.

Dörder galibiyet aldılar

2022-2023 Sezonu İstanbul Kuruluşlar Arası Masa Tenisi Süper Ligi Birinci Etap Müsabakaları sonunda TOKİ, İZOCAM ve Bilge Hastanesi oynadıkları 6 maçta 4'er galibiyet elde ettiler. Bilge Hastanesi; Turkcell, TGS ve TOKİ'yi aynı sonuçla 3-2, Şişli Etfal Hastanesini 3-0 yendi. TOKİ; Şişli Etfal Hastanesi'ni 3-2, Yakar Tekstil ve THY'yi 3-0, İzocam'ı 3-1 yendi. İzocam; Telas Lastik'e 3-1 yenilirken, TGS, Former, ve Turkcell'i 3-2, Şişli Etfal Hastanesini 3-0 mağlup etti. 2022-2023 Sezonu İstanbul Kuruluşlar Arası Masa Tenisi 1 Ligi Birinci Etap Müsabakaları sonunda, Ford Otosan 4 galibiyet elde etti. Ford Otosan; Hitit Bilgisayar ve Pfizer'i 3-0, İSMMMO-B ve HDI Sigorta'yı aynı sonuçla 3-1 yendi.

 

Henüz galibiyetleri yok

2022-2023 Sezonu İstanbul Kuruluşlar Arası Masa Tenisi Ligi birinci etap müsabakaları sonunda Süper Lig'de Şişli Etfal Hastanesi, 1.Ligde Viatris, Kadınlar Liginde ise ISMMMO ve HDI Sigorta galibiyetle tanışamadılar. Süper Lig'de Former ve Turkcell, 1.ligde ISMMMO-B, HDI Sigorta, Kadınlar Liginde ise İkizler Ajans ve TGS birer galibiyet elde ettiler. Turkcell; Bilge Hastanesi'ne 3-2,Yakar Tekstil'e 3-2, İzocam'a 3-2 yenildi. TGS; THY'ye 3-1, Bilge Hastanesi'ne 3-2, Yakar Teksitil'e 3-2 mağlup oldu. Former; Yakar Tekstil'e 3-2, İzocam'a 3-2, Telas Lastik'e 3-0 yenildi. Şişli Etfal Hastanesi ise TOKİ'ye 3-2, Telas'a 3-0, THY'ye 3-2 mağlup oldu. 2023 Sezonu İstanbul Kuruluşlar Arası Masa Tenisi 1 Ligi Birinci Etap Müsabakaları sonunda, Hitit Bilgisayar ve Pfizer galibiyet alamadılar. Hitit Bilgisayar; Ford Otosan'a 3-0, İSMMMO-B'ye 3-1, ATTEC'e 3-2 yenildi. Pfizer ise ISMMMO'ya 3-0, Ford Otosan'a 3-0 ve HDİ Sigorta'ya 3-0 mağlup oldu.

Kadınlarda THY ve Güreli YMM zirvede

2022-2023 Sezonu İstanbul Kuruluşlar Arası Masa Tenisi Kadınlar Ligi Birinci Etap Müsabakaları sonunda, THY ve Güreli YMM oynadıkları 3 maçtan da galip ayrıldılar. İkizler Ajans ve TGS tek galibiyet alırken, HDI Sigorta, İSMMMO maç kazanamadılar. THY; ISMMMO'yu 3-0, HDI Sigorta'yı 3-0 ve İkizler Ajansı 3-0 yendi. Güreli YMM ise HDI Sigorta'yı 3-0, ISMMMO'yu 3-0, İkizler Ajansı 3-0 yendi.

İsim yazılı formalar kullanılacak

Türk sporuna ve Masa Tenisi Camiasına her zaman örnek olmayı ve öncülük etmeyi görev edinmiş olan kısa adı İKMTD olan İstanbul Kuruluşlararası Masa Tenisi Spor Kulübü Derneği, aldığı kararla 2022-2023 Sezonu İstanbul Kuruluşlar Arası Masa Tenisi Kadınlar Ligi müsabakalarında forma standardı getirdi. Takım formaları tek tip aynı renkte, arkalarında üstte şirket, altında sporcu ismi yazılı olacak şekilde maçlara çıkılacak. Tüm sporcular 2022-2023 sezonuna ait vizesi yapılmış lisanlarını ibraz ederek oynayacak. Her sporcu için yedek forma yaptırılmasına izin verilecek. Bu sayede maç esnasında terli forma aynı renkte bir başka forma ile değiştirilebilecek. Ayrıca müsabaka esnasında rakip takımın aynı renkte formaya sahip olabileceği düşünülerek, takımlar kural gereği farklı renklerde formalar yaptırabilecekler.

Tüm etaplar Tozkoparan'da oynanacak

2022-2023 Sezonu İstanbul Kuruluşlar Arası Masa Tenisi Lig müsabakalarında takımlar ve oyuncular organizasyon komitesince belirlenen kurallara uymakla mükellef olacaklar. Maçlar, birinci ve ikinci devresi en az 3 hafta sonu (Cumartesi-Pazar) olmak üzere, salonda toplu olarak oynanacak. Kadınlar Ligi ile Birinci Lig ve Erkekler Süper Lig birinci etap maçlarının tamamlanmasının ardından ikinci etap maçları Ocak 2023, üçüncü etap Şubat 2023 ve son etap maçları Mart 2023 tarihinde Tozkoparan Spor Salonunda yapılacak. Maçlar, öncelikle resmi hakemler tarafından yönetilecek. Gerek görüldüğünde sporcularda maç yönetebilecek. Sporcular maç esnasında TMTF ve İKMTSKD talimat ve yönergeleri içinde belirlenmiş olan yarışma kıyafeti ile maça çıkmak zorundalar. Formaların arkasında takım ve sporcu ismi yazılı olacak. Beyaz forma ile maça çıkılmayacak. Takımlar, maç esnasında giyilen formanın karşı takımın forma rengi ile aynı olabileceği ihtimaline ve terlemeye karşı yanlarında mutlaka farklı renkte yedek forma bulunduracak. Erkek takım maçlarında olimpik oyun sistemi (4 tek ve 1 çift) uygulanacak olup, oyun içinde 3 maçı kazanan takım galip gelecek kalan maçlar oynanmayacak.

Bir takım en az 3 oyuncu ile maça çıkabilir

İstanbul Kuruluşlar Masa Tenisi Liginde bir maç en az 3 oyuncu ile oynanır. Her oyuncu bir takım maçı içinde en fazla 2 maçta oynayabilir. Maçlarda kesinlikle tehir hakkı olmadığından dolayı olağanüstü durumlarda maça çıkabilmek için takım listesine mutlaka (yedek oyuncu) en az 4 en fazla 6 oyuncu yazılması tavsiye edilir. Oyun sırası; A ile X, B ile Y, Çiftler C+A* veya B* ile Z+X* veya Y* B veya A ile Z, C ile Y veya X şeklinde olacak. 4. ve 5. maçta, çiftlerde oynamayacak olan oyuncular oynayacak. Erkek takım maçında, çift maçında 3 oyuncunun haricinde dördüncü oyuncusunu oynatmak isteyen takım/takımlar A veya B (X veya Y) oyuncularından birini oynatmış sayılırlar. Dördüncü oyuncuyu oynatacak takım maçtan önce A veya B (X veya Y) oyuncularından hangisini oynatıp oynatmayacağını hakeme bildirmek zorundadır. Kadın Takım Maçlarında Corbilon Kupa Oyun Sistemi (4 tek ve bir çift) uygulanacak. Bir takım en az 2, en fazla 4 oyuncudan oluşacak. Oyun içinde 3 maçı kazanan takım galip gelecek kalan maçlar oynanmayacak.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam