reklam
reklam

Seyri Keyiflim // Vizyonda bu hafta

Eklenme Tarihi: 8 Mayıs 2024, Çarşamba - 10:58   Okunma Sayısı: 35101
Sinema dünyasının nabzını tutan Seyri Keyiflim, her hafta vizyona giren veya girecek olan seyri keyifli yepyeni filmleri tanıtmaya devam ediyor. Bu haftaki köşemizde yakın zamanda vizyona giren korkudan gerilime, animasyondan komediye kadar uzanan 6 farklı film seçeneğini sizler için araştırdık. *Sizin için seçtiğimiz haftanın aksiyon dolu fantastik komedi filmi ''Hayalet Avcıları: Ürperti'' (Ghostbusters: Frozen Empire), dünyayı ikinci bir Buzul Çağı’ndan kurtarmak için güçlerini birleştiren yeni ve eski Hayalet Avcıları’nın hikayesini konu ediniyor. Spengler ailesi, hayaletleri bir sonraki seviyeye taşımak gizli bir araştırma laboratuvarı geliştiren asıl Hayalet Avcıları ile bir ekip oluşturmak ister. Aile bu amaçla, her şeyin başlangıcı olan ikonik New York City itfaiyesine geri döner. Bu sırada eski bir eserin keşfiyle birlikte şeytani bir güç serbest kalır. Bu durumun ardından eski ve yeni Hayalet Avcıları ekibi, evlerini korumak ve dünyayı ikinci bir Buzul Çağı’ndan kurtarmak için güçlerini birleştirmek zorunda kalır.

* Mehmet Tan’ın yönettiği ve Abdullah Kırmızıkaya, Bahar Tutkum Ertok, Belma Mamati, Yaşar Uzer ile Öykü Şahin’in oynadığı Gudubet: Ölmek İstemiyorum, önümüzdeki aylarda MC Film dağıtımıyla Sırala Film tarafından vizyona çıkarılıyor. Handan Hanım  tek başına yaşayan çok varlıklı bir kadındır. Funda, Senem, Neslihan adında üç kızı, Haluk adında bir oğlu ve Nimet (Gudubet) adında bir torunu onun yasal mirasçılarıdır. Funda çok ihtiraslı bir kadın olduğundan ailede problemli gördüğü tüm kardeşlerini öldürüp mirasa tek başına sahip olmak ister. Kiralık katile herkesi öldürtür. Ancak Gudubet her şeye şahit olunca katilin tüm planları değişir.
* Çocukların ve animasyon tutkunlarının ilgisini çekecek Riki Rhino: Kahraman Kanatlar (Riki Rhino The Bird Kingdom), Riki Rhino: Kahraman Kanatlar, çalınan boynuzunu geri almak için heyecan verici bir maceraya atılan gergedan Riki ve arkadaşı ördek Beni'nin hikayesini konu ediniyor. Genç bir Sumatra gergedanı olan Riki'nin boynuzu, kaçak avcı Bay Jak tarafından çalınır. Arkadaşı ördek Beni ile birlikte çalınan boynuzunu geri almak için avcının peşine düşen Riki, yağmur ormanlarında heyecan dolu bir maceraya atılır. Beklenmedik durumlarla karşı karşıya kaldıkları yol boyunca Riki, başı dertte olan hayvanlara yardımcı olur.

 

''Küçük Don Kişot’un Maceraları''

HABER: MURAT İLTER
[email protected]

Bu hafta sizin için seçtiğimiz film bir animasyon yapımı. Film adını ve konusunu İspanyol şair ve romancı Miguel de Cervantes'in kendi dilinde yazdığı Don Kişot ya da Don Kihote romanından alıyor. İlk olarak 1605 yılında İspanya'da yayınlanan roman, günümüze kadar pek çok hikaye kitabına ya da filme konu oldu. Don Kişot'un maceralarını konu alan bir çok film yapıldı. Bu filmler arasında en ünlüsü 2018 yapımı olan ''Don Kişot'u öldüren Adam'' filmi oldu. Bugüne kadar Don Kişot ile ilgili çizgi filmler, çizgi romanlar yapılmıştı. Ancak bir animasyon filmine konu olmamıştı. Gonzalo Gutierrez’in yönettiği film aslında orjinal Don Kişot romanındaki kahramının hikayesini anlatmıyor. Onun torunu olan Alfonso Kişot'a odaklanıyor. Bu nedenle film hikayesel geçmişi olsa da kendine özgü bir yanı bulunuyor.

 

 

Güldür Güldür ekibi sesleriyle hayat veriyor

BKM Film’in yeni animasyon filmi ''Küçük Don Kişot’un Maceraları'' usta oyuncuların sesleriyle hayat buluyor. Güldür Güldür Show’un sevilen yıldız isimleri Alper Kul, Aylin Kontente, Doğa Rutkay, Mahir İpek ve Özgün Aydın, ''Küçük Don Kişot’un Maceraları'' filmi için bir araya gelerek son derece güzel bir yapım ortaya çıkarttılar. Stüdyoda eğlenceli dakikalar yaşayan oyuncular Don Kişot’un dünyasını minik hayranları ile buluşturdu. Pancho’nun Babası’nı seslendiren Alper Kul, Alper Kul, daha önce  ''Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı'' adlı animasyon filmi ile Arjantin yapımı olan ''Kaçak Kız'' filminde seslendirme yapmıştı. Pancho’nun Annesi’ni seslendiren eşi Aylin Kontente'yi ise seslendirdiği Tchibo ve Aptamil reklam filmlerinden hatırlıyoruz. Carrasco’yu seslendiren Mahir İpek ilk kez bir animasyon filminde seslendirme yaptı. Filmde ayrıca Alfonso’nun Annesi’ni Doğa Rutkay, Alfonso’nun Babası’nı ise Özgün Aydın seslendirdi.

Beşinci kuşak Kişot iş başında

Alfonso Kişot, büyük büyük büyük dedesi Don Kişot gibi, müthiş bir hayal gücüne sahip, 11 yaşında bir çocuktur. Tıpkı dedesi Don Kişot gibi çok sevdiği La Mancha kasabasını sadece kendisinin görebildiği tehlikelerden korumaktadır. Bir gün karanlık iş insanı Carrosso kasabaya gelir ve çeşitli bahanelerle La Mancha’yı ele geçirmeye çalışır. Alfonso artık sadece görünmeyen tehlikelere karşı değil aynı zamanda Carrasco’ya karşı da evini ve kasabasını korumak zorundadır. Alfonso, arkadaşları Pancho Panza ve Victoria’yı da yanına alarak heyecan ve sürprizlerle dolu bir maceraya atılacaktır.

Özel gösterim Vadi İstanbul'da yapıldı

BKM, çocukları hayal gücüyle dolu bir maceraya çıkardığı animasyon filmi ''Küçük Don Kişot’un Maceraları'' için Vadi İstanbul Paribu Cineverse’te özel bir gösterim yapıldı. Gösterimde çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Küçük Don Kişot ile kutladı, ortaya neşeli görüntüler çıktı. ‘Küçük Don Kişot’un Maceraları’ usta oyuncuların sesleriyle hayat buldu. Güldür Güldür Show’un yıldız isimleri Alper Kul, Aylin Kontente, Doğa Rutkay, Mahir İpek ve Özgün Aydın ‘Küçük Don Kişot’un Maceraları’ için bir araya geldi. Stüdyoda eğlenceli dakikalar yaşayan oyuncular Don Kişot’un dünyasını minik hayranları ile buluşturdu.

Eğlenceli bir animasyon

Çocukları olduğu kadar eskinin çocuklarının da sevdiği bir karakter olan Don Kişot bu kez bir animasyon olarak karşımıza çıkıyor. Hani derler ya 'Yediden yetmişe'' diye. Gerçekten de geniş bir yaş skalasına hitap eden filmde bu kez Don Kişot yok ama onun torunu Alfonso Kişot var hikayenin içerisinde. ''Küçük Don Kişot’un Maceraları'' çocuklar ve ailelerinin birlikte keyifli vakit geçirmesini sağlayacak bir film olmuş. Film Türkiye’den önce Fransa’da gösterime girdi. Her şeyden önce kalpten yapılmış duygu yüklü bir film olan ''Küçük Don Kişot’un Maceraları'' maceralı bir çocukluk geçirmiş herkesi nostaljik bir yolculuğa çıkarıyor. Sevimli karakterleriyle çocuklar için mükemmel bir uyarlama olan ''Küçük Don Kişot’un Maceraları''da ki animasyonun kalitesi oldukça üst düzeyde. Sanat, görseller ve animasyon gerçekten çok iyi kurgulanmış. Konu akıcı ve çok dinamik bir tempoya sahip bu yüzden hiç sıkılmadan takip edebiliyorsunuz. Ayrıca filmdeki karakterler de çok sevimli ve oldukça tatloş. Film aynı zamanda arkadaşlık, cesaret ve keşif gibi evrensel temaları ustalıkla işliyor. Filmi izleyenler, aynı zamanda çok önemli hayat dersleri de alacak.

''Güneşi Söndürmem Gerek''

Romantik gerilim türünde izleyiciyle buluşan ''Güneşi Söndürmem Gerek'' CJ ENM dağıtımıyla Sky Films – ASC Films tarafından vizyona çıkarıldı. Senaryosunu Doğukan Cantimur'un yazdığı ve Hande Türkel’in yönettiği filmde; Serra Arıtürk, Samet Kaan Kuyucu, Gürberk Polat, Ezgi Gör, Lal Ensari, Bayram Bazarov, Derin Beşikçioğlu, Serdar Bileke, Burak Can ve Osman Alkaş rol aldılar. ''Güneşi Söndürmem Gerek'', hayatındaki en değerli varlığı, sevgilisi Anıl'ı (Burak Can) kaybeden Umut’un, (Serra Arıtürk) hayatına kaldığı yerden devam etmeye çabalarken hiç beklemediği bir gerçekle karşı karşıya kalıp yüzleşmesini konu alıyor. Umut, kendisi için mükemmel olabilecek bir hayat süren bir gençtir. Ancak onun hayatı, hayatındaki en değerli varlığı sevgilisi Anıl’ı kaybetmesiyle alt üst olur. Büyük bir yıkıma uğrayan Umut, hayatına kaldığı yerden devam etmekte zorlanır. Ancak bu sırada hiç beklemediği bir gerçekle karşı karşıya kalıp, onunla yüzleşmek zorunda kalır. Emre Gül’ün aynı adlı çok satan gençlik romanı serisinden sinemaya uyarlanan filmin Atlas 1948 Sineması’nda yapılan galasına Erdal Beşikçioğlu, Alina Boz, Umut Evirgen, Eylül Tumbar, Enes Koçak, Sümeyye Aydoğan, Caner Topçu, Ahmet Haktan Zavlak ve İlker Kızmaz gibi isimler katıldı.

''Winnie the Pooh: Kan ve Bal 2''

Rhys Frake Waterfield’in yönettiği ve Scott Chambers, Ryan Olivia, Eddy MacKenzie ile Lewis Santer’in oynadığı ''Winnie the Pooh: Kan ve Bal 2'' (Winnie-The-Pooh: Blood and Honey 2), ormanda yaşanan cinayetlerin ardından kaçmayı başaran Christopher Robin'in hikayesini konu ediniyor. Film, geçtiğimiz yıl vizyona giren ve kendi türünde tüm dünyada büyük yankı uyandıran ''Winnie The Pooh Kan ve Bal'' filmin devam filmi. ''Winnie the Pooh: Kan ve Bal 2'', ilk filmde ormanda yaşayan hayvan-insan karışımı masalsı melez yaratıklar ayı Winnie The Pooh, domuz Piglet, Baykuş Owl, Tavşan Tigger ve Eşek Eeyore onları besleyen Christopher ile arkadaş olurlar. Ancak onun eğitim için kendilerini terk etmesiyle Christopher'dan ve tüm insanlardan nefret eder hale gelirler. Christopher beş yıl sonra ormana geri döndüğünde ise Piglet onun kız arkadaşını öldürür ve kendisini esir eder. İçlerindeki intikam ateşi onları vahşi birer yaratığa dönüştürürken, ormanda seri cinayetler peş peşe işlenmeye başlar. İkinci filmde Yüz Dönüm Ormanı'nın derinliklerinde yaşanan cinayetlerin ardındaki gizemi çözmek için yola çıkanlar katilin Christopher olduğuna inanmaktadır. Oysa bu durum genç adamın hayatını kabusa çevirir. Yaşadığı dehşetten sonra travmatik bir duruma düşen Christopher, terapiye başlamaya karar verir. Terapi sırasında geçmişiyle ilgili büyük sırlar olduğunu öğrenir ve bu sırlar onu bambaşka bir gerçeğin eşiğine sürükler. Bu sırada, Winnie ve Piglet intikam almak için Tigger ve Owl'u da yanlarına alarak ormana geri dönerler

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam