reklam
reklam

Örnek Devlet ve Siyaset İnsanı Adnan Kahveci, eşi ve kızı vefatlarının 28. yılında mezarları başlarında anıldılar

Eklenme Tarihi: 13 Şubat 2021, Cumartesi - 02:13   Okunma Sayısı: 123150
5 Şubat 1993 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu eşi Füsun Kahveci ve Kızı Aslıhan Ceylan Kahveci ile birlikte hayatını kaybeden eski Gümrük ve Maliye Bakanı Adnan Kahveci, vefatının 28’inci yılında (5 Şubat Cuma) Yakacık Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

Kartal Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Köprübaşı Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin merhumun Kartal Yakacık Mezarlığı’ndaki kabri başında ortaklaşa düzenlediği anma törenine; CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Adnan Kahveci’nin oğlu Cihan Kahveci, siyasi parti temsilcileri, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

1949 yılında Trabzon’un Köprübaşı ilçesinde doğan Kahveci; 18 ve 19. dönem İstanbul Milletvekilliği’nin yanı sıra Devlet, Maliye ve Gümrük Bakanlığı görevlerinde bulundu. Üstlendiği tüm görevleri bir devlet adamı ustalığı ve ahlakıyla yerine getiren Adnan Kahveci, 5 Şubat 1993 tarihinde Bolu-Gerede yakınlarında ailesi ile birlikte trafik kazası geçirdi. Kendisi, eşi Füsun Kahveci ve kızı Aslıhan Ceylan Kahveci’nin hayatını kaybettiği kazanın ardından Kartal’da bulunan ebedi istirahatgahlarına defnedilen Kahveci Ailesi, vefatlarının 28. yılında da sevenleri tarafından unutulmadı.

 

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel “Adnan Kahveci’yi anlayabilen ve onun yolunda gitmeye çalışan siyasetçilerin hala var olduğunu bilmenizi istiyorum. Siyaset üstü bakmanın ne demek olduğunu Adnan Kahveci’nin ardından gelen nesiller de anlayacaktır. Adnan Kahveci, ‘devlet adamlığı’ kelimesinin tam karşılığıdır. Adnan Kahveci, Türkiye’nin bir değeri olsa da benim açımdan Kartal’ın da bir değeridir. Kartal’ın her bir köşesinde Adnan Kahveci ile ilgili iyi anılar vardır.”

Adnan Kahveci’yi anma törenine ev sahipliği yapmış olmanın kendileri için öneminden bahseden Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, “Adnan Kahveci’yi anlayabilen ve onun yolunda gitmeye çalışan siyasetçilerin hala var olduğunu bilmenizi istiyorum. Siyaset üstü bakmanın ne demek olduğunu Adnan Kahveci’nin ardından gelen nesiller de anlayacaktır. Adnan Kahveci, ‘devlet adamlığı’ kelimesinin tam karşılığıdır. Adnan Kahveci, Türkiye’nin bir değeri olsa da benim açımdan Kartal’ın da bir değeridir. Kartal’ın her bir köşesinde Adnan Kahveci ile ilgili iyi anılar vardır. Adnan Kahveci’ye Allah’tan rahmet diliyorum.” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu “Güzel ülkemizin ekonomisine sanayisine istihdam kavramlarına çok çok kıymetli katkıları oldu. Bunları yaparken de hiç kimseyi ayrıştırmadı, ötekileştirmedi ve başkalaştırmadı. Tam aksine, yaşayan her vatandaşına eşit gözle bakmayı , başardı. Demokratikleşmeyi önemsemiş ve siyasi yaşamında da bunu ispat etmiş bir insan. Bu aziz millete her fırsatta eşit durması, her kesimden insanın kalbinde de daima var olmasına sebep oldu”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cuma öğleden sonraki mesaisinde Kartal’daydı. Cuma namazını Hürriyet Mahallesi Merkez Cami’nde kılan İmamoğlu, eski devlet Bakanı Adnan Kahveci’nin 28. ölüm yıldönümü için gerçekleştirilen etkinliğe katıldı.

İmamoğlu yapmış olduğu konuşmasında Adnan Kahveci’nin hizmet ve davranışlarıyla halkın gönlünde haklı bir yer edindiğini söyleyerek, ülkesinin gelişimi için var gücüyle çalışan bir devlet insanının anıldığını belirtti. İmamoğlu konuşmasının devamında, “Güzel ülkemizin ekonomisine sanayisine istihdam kavramlarına çok çok kıymetli katkıları oldu. Bunları yaparken de hiç kimseyi ayrıştırmadı, ötekileştirmedi ve başkalaştırmadı. Tam aksine, yaşayan her vatandaşına eşit gözle bakmayı , başardı. Demokratikleşmeyi önemsemiş ve siyasi yaşamında da bunu ispat etmiş bir insan. Bu aziz millete her fırsatta eşit durması, her kesimden insanın kalbinde de daima var olmasına sebep oldu” ifadelerini kullandı.

Kahveci’nin, yolsuzlukların üstüne kararlılıkla gittiğini kaydeden İmamoğlu, “Ülkesinin çıkarlarında tek bir kuruşun dahi heba edilmemesi noktasında hem kararlı duruşu hem de örnek davranışlarıyla bir simge oldu. Bu yolda usanmadan da mücadele etti” diye konuştu.

Konuşmasında Kahveci’nin akademik yönüne de değinen İmamoğlu, merhumun, Boğaziçi Üniversitesi’nde öğretim üyesi olduğunu anımsattı. İmamoğlu hiçbir zaman akıl ve bilimden ayrılmadığını söylediği Kahveci hakkındaki konuşmasına şöyle tamamladı:

“Çalışmalarıyla hem ülkemizin modernleşmesi hem de çağın teknolojilerinin yakalanmasında örnek kavramları temsil eden nitelikli bir devlet adamıydı. Bu açıdan gerçekten kendisine ne kadar şükran duysak, minnet duysak azdır. Ondan bize, böylesine değerli bir miras kaldı. Demokrasiye bağlılığı, dürüstlüğü, ülkesine sadakati, çalışkanlığı, bilime ve teknolojiye verdiği değer ile hepimiz için çok kıymetli bir örnek oldu. Allah herkese, milletine onun gibi hizmet edebilmeyi nasip etsin. Onun gibi bu milletin takdirini, sevgisini, her kesimden insanın gönlüne girmeyi herkese nasip etsin.”

Anma etkinliği, konuşmalar ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti. İmamoğlu, okunan Kuran’ın ardından Adnan Kahveci’nin mezarına karanfil bıraktı ve Fatiha okudu.

Kartal Balıkçılar Çarşısı’na ziyarette bulunan Ekrem İmamoğlu bölgenin sorunları hakkında bilgi aldı

Ekrem İmamoğlu’nun bir sonraki adresiyse Kartal Balıkçılar Çarşısı oldu. Esnafa bol kazanç dinleyen İmamoğlu, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Bölgenin sorunları hakkında bilgi alan İmamoğlu, tüm taleplerin takipçisi olacağını belirtti.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YUSUF KEMAL YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam