reklam
reklam

İASKF Başkan Adayı Fikret Sivri “SAL Klasmandaki 16 takım da BAL’a alınmalıdır”

Eklenme Tarihi: 27 Temmuz 2020, Pazartesi - 10:04   Okunma Sayısı: 102563
İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Adayı Fikret Sivri, yaptığı açıklamada, İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubunda yer alan 16 takımın da Bölgesel Amatör Lige alınması gerektiğini açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde konu hakkında bir açıklamada bulunan Sivri, pandemi nedeniyle yarıda kalan 2019-2020 sezonu İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubunda yer alan 16 takımın da Bölgesel Amatör Lige alınmasının gerekli olduğunu söyledi.

Bildiği üzere; A Grubunda yer alan TED İstanbul Koleji SK, Nişantaşı FK, Kuruçeşme, İstanbul Kayaşehir, Bakırköyspor, İstanbul Sinop, Beykoz 1908, Zeytinburnu Irmakspor ile birlikte B Grubunda BAL’a çıkmak için mücadele eden Kartal Bulvar, İstanbul Bayburt, Cevizli Anadolu, Yeniköyspor, Gazi Mahallesispor, İstanbul Siirtgücü, Dudullu ve Kavacık takımları İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubunda yarışmışlardı.

İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Adayı Fikret Sivri “Biz, Perşembe günü statüsü ilan edilip, Cumartesi başlatılan bir lige karşıyız. Ağustos ayına geldik halen hangi takımın yeni sezonda hangi ligde yer alacağı belli değil. Futbolcu uygunluğu dediğimiz yaş kontenjanı ne olacak, statü nasıl olacak? İstanbul takımlarının hangileri 3.Lige çıkacak, BAL’dan düşme olacak mı? Takımların artık bunları öğrenmesi elzemdir. Bu kadar uzun süre karar alınmamasını doğru bulmuyorum.”

Bölgesel Amatör Ligin kurulduğu tarihten bu yana sorunlu bir lig olduğuna da vurgu yapan Sivri, “Bu ligde maalesef İstanbul takımlarının yaşadığı mağduriyetler var. Bunu bir Kulüp Başkanı olarak en iyi bilenlerdenim. Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) ve İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda (ASKF) bunun mücadelesi en fazla veren Yönetim Kurulu Üyesiydim. Zaten 3 sezon önce Başkan Vekilliği görevinden istifa etmemdeki sebeplerinden birisi de İstanbul takımlarının yaşadığı sıkıntılar oldu. Biz, Perşembe günü statüsü ilan edilip, Cumartesi başlatılan bir lige karşıyız. Ağustos ayına geldik halen hangi takımın yeni sezonda hangi ligde yer alacağı belli değil. Futbolcu uygunluğu dediğimiz yaş kontenjanı ne olacak, statü nasıl olacak? İstanbul takımlarının hangileri 3.Lige çıkacak, BAL’dan düşme olacak mı? Takımların artık bunları öğrenmesi elzemdir. Bu kadar uzun süre karar alınmamasını doğru bulmuyorum. Yapacakları çok basit aslında, yeter ki doğru yoldan ilerlensin. Her ilin takımlarının puan durumları önlerinde. 3 günde alınacak karar 3 ay sürmemeli” dedi.

Bölgesel Amatör Ligden bu sezon düşme olmaması gerektiğini da sözlerine ekleyen Fikret Sivri sözlerine şöyle devam etti “ İstanbul takımlarını 3 yerine 5 gruba eşit dağıtmak mümkün. Ayrıca BAL’daki takımlara destek olunması gerekli. Biz göreve geldiğimizde, söz verdiğimiz üzere sadece 3 yıl Başkanlık yapacağız. 3 yıl içinde hem İstanbul takımlarını menfaatlerini, diğer illerin takımlarının hakkına girmeden savunacağız hem de 3 sene sonrası için yerimize Başkan adayı ve Yönetim Kurulu Üyeleri yetiştireceğiz. Biz, TASKK’ta ve İstanbul ASKF’da Başkanlık yılı 3 yıl, üst üste en fazla 6 yıl olsun istiyoruz. Bugün ülkemizde Üniversite Rektörleri ve Dekanları bile en fazla 2 dönem görev yapıyorlar, koltuk sevdalısı olmamak lazım. Kulüpler sizden memnun olursa seçim ile yeniden sizi seçerler. Ancak biz yalnızca bir görevde olacağız ki, onu da tam ve doğru yapalım.”

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ZAFER YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam