reklam
reklam

Murat Taşçı da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nin özel kursiyerlerinden

Eklenme Tarihi: 15 Temmuz 2020, Çarşamba - 10:32   Okunma Sayısı: 180209
Kadıköy Halk Eğitim Merkezi, özel gereksinimli veya engeli olan yetişkinlerin ayrıştırılmış ortamlar yerine bütünleştirme yoluyla eğitim alarak topluma kazandırılmaları noktasında önemli görevler üstlenmiş.

Kurumdaki özel öğrencilere yönelik kurslar sayesinde her yaş grubundan özel insanlar, hem sosyalleşiyor, hem hayata daha sıkı tutunmayı öğreniyor, hem de kendilerine olan güvenlerini en üst noktalara taşıyor.

Hele içlerinden bazılarının engelsiz çoğu insanın bile başaramadığı şeyleri başardığını görmek, öğretmenler ve aileleri başka olmak üzere tüm insanlığa gurur kaynağı oluyor.

Bu özel kurslarda aldıkları eğitimlerle örnek başarılara ulaşan 2 gencimizi sizlere tanıtmak istedik.

Bunlardan birisi Hande Özyer. 1984 doğumlu bu kızımız, Down Sendromlu olarak dünyaya gelmiş. Kader deyip bir kenara çekilmeyen ailesi Hande’nin eğitimine büyük önem vermiş ve Hande başarı basamaklarını birer birer çıkmaya başlamış. Ailesinin de desteğiyle çok çeşitli alanda kurslar alan Hande, yüzmede dünya çapında başarılara imza atarken, kendi atölyesini kurarak çeşitli el sanatı ürünleri yapıp satıyor.

HANDE ÖZYER KİMDİR?

24.03.1984 yılında İstanbul’da doğdu. Doğduğunda Down Sendrom tanısı kondu. Bu tanıyla beraber aile yoğun bir eğitime başladı. İlköğretim eğitimini tamamladıktan sonra Özel Eğitim İş Okuluna başladı ve El Sanatları bölümünden mezun oldu. Bir yandan akademik eğitimi sürerken bir yandan da yüzme sporuna başladı. Her yıl düzenlenen yüzme yarışmalarında değişik kategorilerde Türkiye birincilikleri ve dereceleri almaya devam ediyor.

1999 yılında Amerika North Carolania‘da yapılan Özel Sporcular Olimpiyatlarda 1 altın,1 gümüş, 2 bronz madalyayla ülkeye döndü.

Yüzmenin yanı sıra folklor, dans, müzik, izcilik ve farklı alanlarla da ilgilendi. Tolga Han Dans grubundan da eğitim almış

2016 yalından beri Kadıköy Halk Eğitim Merkezinde El Sanatları kursuna devam etmekte. Her yıl El Sanatlarının farklı alanlarına kursa katılmakta. Burada öğrendiklerini kendi açmış olduğu atölyesinde üreterek satışını yapmakta. Ayrıca bir çok sergi, kermes ve festivallere de katılarak ürünlerinin tanıtımını ve satışını yapmaktadır.

Güler yüzlülüğü, sıcaklığı ve güçlü iletişimiyle değişik sektörlerden de iş teklifleri almakta ama o kendi başına çalışmayı tercih ediyor.

 

Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hülya Narsap, Hande için şunları söyledi; “Spor alanında pek çok madalyaları bulunan kursiyerimiz Hande Özyer bir kaç yıldır kurslarımıza devam etmekte, kurum kermeslerimizde ürünlerini satışa sunmaktadır. Ürettiği ürünlerin sunumunda ve satışında ki başarısıyla oldukça dikkat çekmektedir. Kurumumuzdan öğrendiği becerileri üretime dönüştürerek kendi iş yerini açmasından dolayı çok mutluyuz ve kendisini destekliyoruz.”

 

 

 

Murat Taşçı

 

Murat Taşçı da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nin özel kursiyerlerinden. Allah vergisi müzik yeteneği ailesi tarafından keşfedilen Murat da birden çok kursa katılıp örnek bir insan portresi çiziyor.

18 yıldan beri piyano eğitimi alan Murat, şimdilerde tek başına piyano resitalleri verecek düzeye gelmiş bir sanatçı olarak ailesinin ve öğretmenlerinin göğsünü kabartıyor.

 

Öğretmenleri Murat’ı şöyle anlattı; “Murat 11 aylık geçirdiği yüksek ateşli virütik bir hastalık sebebiyle beyin felci geçirmiş ( CP) ancak yapılan beyin tetkikleri duygusal ve sosyal zeka bölümünün çok gelişmiş olduğu buna ilişkili olarak da sanatsal yönünün çok iyi olabilirliği söylenmişti. Biz de dikkat ettiğimiz de eline ne geçirse duyduğu müzikleri çıkarmaya çalıştığı farkettik. Bu konu da uzman kişilerin de onayı ile 8 yaşında beyin için en iyi enstrüman olduğu bilinen piyona derslerine başladık tabii geçirdiği felç sebebi ile sol el ve ayak hasar aldığı için yavaş yavaş bir ilerleme ile bu günlere geldik. Şimdiler de halen korfinasyon problemlerimize rağmen iki elini rahat kullanarak çalmaktadır.

Murat’ın annesinin oğluyla ilgili satırlarını okuduğumuzda nasıl bir zorlu süreçten geçtiklerini anlamak pek de zor olmuyor.

“Murat sağlıklı doğdu, 10 aylık iken yüksek ateş sebebiyle beyin felci geçirdi. Konuşma, yürüme ve öğrenme bölgeleri hasar görmüştü.

Yaşadığımız bu şok bende bu durumu kabul edememem ve mücadele etme gücü yarattı. Murat’la çıktığımız bu zorlu, uzun ve mücadele dolu yolda bana en büyük motivasyon onun sevgi dolu, pozitif uyumlu ve öğrenmeye ilgili oluşu idi.

Hemen başladığımız eğitsel ve fiziksel rehabilitasyonlar ve bunların disiplin içinde takibi sonucu Murat toparlanmaya başladı.

Bu süreç esnasında Murat’ın sanatsal yönünü, kulağının notaları ayırt ettiğini fark ettik ve beyin için en faydalı enstrüman olan piyano eğitimine başladık. 18 yıldan beri aldığı piyano eğitimi ile bugün klasik müzik resitalleri vermekte.

Kaynaştırma metodu ile ilk orta eğitimin ardından RAM’ın yönlendirmesi ile bilgisayar eğitimi aldığı meslek lisesini tamamladı.

Şimdilerde Kadıköy belediyesi Engelli Merkezi ve Kadıköy Halk Eğitim Merkezi hocaları ile olan çalışmalarıyla drama, fotoğrafçılık, resim dersleri almakta. Bu kurslar sosyal gelişimine büyük katkı sağlıyor.”

 

Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hülya Narsap, Murat Taşçı ile ilgili şunları söyledi; Özel Eğitim kursiyerlerimiz den Murat TAŞÇI 2019 Yılında Kurumumuz tarafından gerçekleştirilen  "BEN DE VARIM" isimli proje de yer almış ve projemiz  İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Eğitimde İyi Örneklerden Özgün Uygulamalara" proje sergisinde 5000 proje arasından finale kalan 100 proje arasına girerek sergilenmeye değer bulunmuştur. Projemizde özel eğitim gerektiren bireylerin-kursiyerlerimizin gözünden çevre algısının objektiflere yansıması konu edilmiştir. Murat’ın başarıları bizleri memnun ediyor ve programlarımızda Murat piyano çalarak bize destek veriyor.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: GAMZE YILMAZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam