reklam
reklam

Sancaktepe’de Etnografya Sınıf Müzesi Sergisi açıldı

Eklenme Tarihi: 19 Kasım 2019, Salı - 10:25   Okunma Sayısı: 131485
Osmangazi İlkokulu 3-A sınıfı yaptığı çalışma ile Sınıf Müzesi açtı. Öğretmen ve öğrenciler geliştirdikleri proje ile Etnografya Sınıf Müzesi sergisini açtılar.

 

SANCAKTEPE 

Öğrenciler evlerinden getirdikleri ve bulabildikleri ürünlerden oluşturulan sergide Demir Halı Makası, Leğen, İbrik, havlu, Para koleksiyonu, 1950-1975 yılları arasında üretimi yapılan yerli malı Radyo,  şapka ve kahve seti gibi bir çok ürün yer aldı.

Osmangazi İlkokulu Müdürü Osman Ateşoğlu; “ Sergi çalışması güzeloldu. Öğrencilerimizin titiz çalışmaları sonucu ortaya nostaljik bir çalışma çıktı. Öğretmen arkadaşımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Velilerimizin katkısını da unutmamak gerekir, emeği geçen velilerimize de teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Sergiyi hazırlayan Öğretmen Deniz Uğur “ Amacımız çocuklarda müze bilincini geliştirmek ,geçmişle bugün arasında köprü kurarak farkındalık yaratmak, milli kültür öğeleri hakkında bilgi sahibi olabilmelerinde katkıda bulunabilmek” olduğunu söyledi.

Öğrencilerin  gerçekleştirdiği sergiyi gezen velilerde bu tarz çalışmaların önemli olduğunu söylediler.

Haber ve Fotoğraf: Tevfik Erk / İstanbul

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YUSUF KEMAL YILDIZ-TEYFİK ERK

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam